Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

 • Goede middag,

  ik ben hier nieuw (dank u voor het forum), ik een financiële - business model - vraag heb.

  Heeft iemand een uitwerking of idee wat de bruto winst is per flesje bij verkoop.

  Ik verklaar mij nader. Ik wens een mooi bier te dynamiseren die reeds een aantal jaren gecommercialiseerd wordt.

  Het bier wordt reeds gebrouwen en verdeeld.

  Daarbij ben ik een eenvoudige berekening aan het maken van de kost/bruto winst.

  Ik ben ondernemer, ken de wetgeving en heb reeds verschillende bedrijven gekocht en verkocht.

  Klopt mijn basisberekening;

  bier laten brouwen + etiket & flesje = € 0.8 per flesje (ongeveer, ik weet wel dat dit afhankelijk is van de hoeveelheid)

  bedoeling is wel wat doelstelling in mijn bedrijf te zetten :-), ik leg de lat vrij hoog, maar dat is geen criterium.

  Als ik dan bekijk - verdeling via centrale - wat de opbrengst is, dan kom ik (- alle logistieke kosten uit aan € 0.2 / flesje bruto winst)

  Klopt mijn berekening ? Want daarvoor moet ik natuurlijk wel wat in de markt zetten om rendabel te zijn.

  Dank voor jullie reactie (mag ook per mail info@debruynhospitality.be)

  Groeten,

  Stéphane

  • Official Post

  Hallo Stéphane, allereerst welkom op het forum :thumbup:


  Ik heb een jaartje geleden ook eens pen en papier gepakt en de kostprijs/winst zitten berekenen voor een eigen brouwerij. Ik kwam toen ruwweg op +/- 90ct per flesje bier uit qua kost. De winst hing er dan een beetje van af voor hoeveel je het bier verkocht krijgt. Verkoop naar drankencentrales zal het minste opleveren en daar zul je inderdaad met een marge van ongeveer 20ct uitkomen. Cafés zullen meer opbrengen maar vooral de privéverkoop gaat de kers op je taart worden. Kijk eens goed bij een drankenhandel om een idee te krijgen voor welke prijs je je speciaal bier kan verkopen. 1,5 tot 2 euro kan zeker als het bier zich maar genoeg kan onderscheiden van alle andere flesjes in de rekken.

 • Ik denk dat je met een marge van 0.2ct/flesje redelijk goed zit, als je gaat verdelen via centrale. De winst is hier het kleinste, maar de afzet dan ook wel groter.


  Via cafés kan je iets meer vragen als je zelf gaat verdelen, maar de vraag is dan of uw vervoerskosten hier tegen op wegen?


  Als je idd privé-verkoop doet gaat je marge sterk omhoog en kan je gemakkelijk (afhankelijk van het bier weliswaar) 2€/flesje vragen. Je winst stijgt aanzienlijk, maar uw tijdsbesteding hieraan natuurlijk ook.

 • Als het bij de ene gebruiker niet werkt en bij andere wel dan is het meestal een kwestie van een verschil in versie nummer qua app. Het kan daarbij ook nog verschillen tussen de besturingssystemen. Ik heb bij een aantal software developers gewerkt en dit is een vaak voorkomend probleem. Een beetje B2B IT-bedrijf weet hier overigens goed mee om te gaan en kan dit redelijk snel oplossen. Dit blijkt wel uit het statement van TomTom, zodra er een aantal meldingen gemaakt worden gaan de app developers vaak gelijk aan de slag.