Mandanijntje V2.0

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Hupsa, hier zijn we weer, tijdje geleden. Beetje extra drukte op het werk, en switchen naar thuiswerk maakte nu niet bepaald veel extra tijd vrij om hier te zitten.


    Maar alla, nu we al een tweetal maand de Arsegan Easybrew -30 in huis hebben, is brouwen weer es aan de orde. Ook een beetje uit noodzaak omdat de voorraad homebrew er wat rapper doorvliegt, nu we niet meer op café kunnen. Met de tegoedbon wegens late levering van Braumarkt dan maar wat hoppen en mouten bijbesteld.


    Dat pakje Mandarina Bavaria is wel van 2018, dus ik hoop dat het nog wat aroma afgeeft. We brouwen een remake van eentje van 3 jaar geleden dat wel in de smaak viel, een IPA die zal smaken als we weer tropische temperaturen krijgen tegen juni en deze hopbom klaar zal zijn. Samen met wat Spalt pakje dat open is en op moet.

    Morgen 1 mei, Dag van de Arbeid en dus verlof. Ideaal om de ketel te stoken :brouwen:.


    komtie:

    BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable)) - Datum brouwen: 1/5/2020

    Naam van het bier : Mandanijntje IPA

    Type van het bier :

    Brouwvolume : 25 liter

    Extractie-efficiëntie : 85%

    Voorspelling begindensiteit : 1048,8 SG /12,1 °P /12,5 Brix

    Waarvan suikers : 1000,0 SG /0,0 °P /0,0 Brix

    Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1008,9 SG /2,4 °P

    Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,2%

    Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 47 IBU / 12 EBC


    STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS

    Grondstof EBC kg % Gewicht

    Palemout 7 8 4,000 80,0 %

    Pilsmout 3 3 1,000 20,0 %


    MAISCHEN EN SPOELEN

    Gekozen Profiel: (D) Eerder Droog

    Maischwater : 25 liter aan 65 °C

    62,0°C gedurende 45 min (ß amylase (maltose))

    66,5°C gedurende 15 min (Gemengde amylase )

    72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) )

    Filterspoelen: ga naar 75..78°C

    Totaal spoelwater : 10,5 liter aan Max.80°C

    Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)


    HOPPEN

    Totale kooktijd : 60 minuten

    Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU

    Magnum (Hallertau M.) (B) PELL 13,4% 25 0' 36,0

    Spalt Select (A) BLM 3,8% 40 30' 10,6

    Mandarina Bavaria PELL % 50 60' 0,0


    VERGISTING

    Gistnaam : Fermentis US-05

    Gisteigenschappen : Universeel, krachtig, bier verbleekt.


    Volume giststarter: 1,5 liter opkweek uit cryobuisje gistbank diepvries

    • Official Post

    Welkom terug :) ik dacht al dat je ziek geworden was.

    Dat pakje Mandarina Bavaria is wel van 2018, dus ik hoop dat het nog wat aroma afgeeft.

    Ik denk dat dat wel goed zal meevallen, als die hop vacuum en diepgevroren is bewaard zal die heus wel tegen een paar jaar opslag kunnen. Ik heb hier recentelijk met Southern Passion van 2017 gebrouwen en die had nog altijd mooi veel aroma.