Brood als suikerbron en moet dit roggebrood zijn

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • He iedereen een aantal weken geleden had ik kvass gemaakt (zie kvass tread onder andere dranken) en daar ben ik wel fan geworden van het gebruik van oud brood om het niet te moeten weggooien.

    Iemand had me toen een idee en recept voor roggebrood bier te maken maar nu vraag ik me af of ik dit met alle broden zou kunnen of dat rogge dus echt een must is

    (Mijn brood is altijd zuurdesem)

  • Je kan tot 50% brood (eender welk) in je stort verwerken, maar best maisch je het brood eerst met een beetje mout zodat het zetmeel omgezet is tot suikers. De kosten die worden niet omgezet om dat dat door het bakken zetmeel is geworden dat je niet meer verstijfseld. Dit papje filtreer je door een kaasdoek koel je terg onder de 60°C en daar in stort je de rest van je mout en brouw je gewoon zoals normaal.
    1Kg vers brood = 0.5kg mout om je berekening uit te voeren.

  • w@lter

    Changed the title of the thread from “Brood als suikerbton en moet dit roggebrood zij” to “Brood als suikerbron en moet dit roggebrood zijn”.