Inox tanks, welke opties te nemen?

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

 • Hallo,  Ik ben momenteel aan het kijken om inox tanks aan te kopen. Hiervoor ben ik aan het kijken bij Letina:

  http://letina.com/download/LETINA-catalogue-2020.pdf


  Voorlopig kies ik voor ZK1040A10 (closed storey tank 1040 liter) ofwel de Tank PZ1100 H10.

  CCT's zijn niet mogelijk wegens beperkt in hoogte / capaciteit.


  Je kan kiezen uit vele opties, aangezien ik nog geen tanks heb of ervaring daarmee vroeg ik me af welke opties de moeite zijn om te hebben?

  Je kan de mogelijke opties bekijken op pagina 8 van de catalogus.

  Voorlopig zou ik al kiezen voor:

  - thermoregulator with temperature control
  - tri clamp valves
  - cooling/heating plate 0.4
  - caps on valves and fittings
  - cip ball
  - adjustable legs  Alle hulp / ervaringen zijn welkom.

 • De PZ optie zou ik laten vallen, om de reden van reinigbaarheid en cross contaminatie gevaar , Een vlottend deksel is niet zo eenvoudig te reinigen.
  De ZK is eenvoudiger van opbouw en dus ook eenvoudiger om te reinigen en daar heb je mist een goed opgezette reinigings methodiek veel minder kans op cross contaminatie, het enige "nadeel" is dat je bij een vaste tank mogelijk wat meer CO2 verbruikt hebt.

  Wat betreft de opties,
  probeer je tank zo eenvoudig mogelijk reinigbaar te houden, zo is er standaard een pijlglas met een acryl buis op de tank voorzien, deze zou ik sowiso er niet opzetten maar eerder gaan voor de "closed level indicator" gaan als die eenvoudiger te reinigen is (of zelfs opteren voor geen aanduiding)

  Dat je nu triclamps valves kiest of het type met de melkerij koppeling maakt niet zo veel uit als je maar voor één standaard gaat die je door je ganse brouwerij hanteert (op een plaats triclamps en op een ander plaats melkerij koppelingen zorgt enkel voor een meer kost aan dichtingen enz. en je gaat dan ook extra verloopstukken moeten voorzien)
  Melkerijkoppelingen koppelingen zijn makkelijker om mee te werken, maar net iets minder in hygiënische standaard dan triclamps.

  Probeer ball valves te beperken of uit te sluiten in je bier/wort flow (in de CIP systeem maakt dit niet zo veel uit) kies hier vooral voor vlinderkleppen.


  Wees je er van bewust de meeste tijd ga je steken in het reinigen, dus hoe eenvoudiger het model hoe makkelijke en sneller je de boel gereinigd hebt (minder toeters en bellen is het makkelijkste)