beugelfles manometer adapter (3D print)

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Ik had eigenlijk ondertussen dit en dit besteld bij Ali maar de levering door Corona zijn nu zeer traag geworden waardoor ik weinig progressie kan maken.

    Het heeft inderdaad een tijdje geduurd maar de RVS ventielen zijn eindelijk binnen en dit lijkt toch aardig te lukken.

    Gewoon een gat van 10mm in het dopje van een cola flesjes en dan het ventil daarin vastschroeven.

    De ventielen worden met de nodige dichtingen meegeleverd.

    Goed voor 4 flesjes.

    De ontvanger heeft een ingebouwde batterij die kan worden opgeladen via micro-usb of eventueel op zonenergie.

    Voorlopig de flesjes gevuld met een fietspomp en de druk is toch al een paar dagen constant.

  • Het heeft inderdaad een tijdje geduurd maar de RVS ventielen zijn eindelijk binnen en dit lijkt toch aardig te lukken.

    Gewoon een gat van 10mm in het dopje van een cola flesjes en dan het ventil daarin vastschroeven.

    Goed voor 4 flesjes.

    De ontvanger heeft een ingebouwde batterij die kan worden opgeladen via micro-usb of eventueel op zonenergie.

    Voorlopig de flesjes gevuld met een fietspomp en de druk is toch al een paar dagen constant.

    Handig, heb die ventielen en de draadloze meter ook besteld. Kan ik ook een meting doen tijdens drukvergisting van mijn CCT... :thumbs_up:

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Daar had ik nog niet aan gedacht maar ik heb dan ook nog geen CCT... :loudly_crying_face:

    In die SS Brewtech kan ik dat niet, met extra spanklemmen krijg ik daar hooguit 400 gram druk op, die Chinese CCT is veel degelijker en daar heb ik al 2 Bar op gezet zonder probleem. Maar ik vergist niet altijd onder druk ook hoor, een Duvelkloon zou ik nog wel eens onder druk zetten, is cleaner zo, de rest gaat gewoon zijn gang, een Saisongist zou er bvb minder tegen kunnen..?

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Er zijn gisten die het open zelfs beter doen zoals enkele weizen gisten. Sommigen beweren dat de druk van het waterslot eigenlijk al te hoog is. (Een stelling voor de mythbusters denk ik).

    Even kietelen :winking_face:

    En dan natuurlijk het vervolg:

    I stumbled on what I think is the magic trick to prevent the "Dupont" stall and confirmed it with much brainier folks than I who work with intimately with the strains - those main Saison strains are backpressure sensitive. The increased pressure and CO2 levels created by an airlock or blowoff tube are possibly the culprits causing the stallout. At least that's the speculation I get from the PhD types who work with the strains all the time! How did I discover this by accident? I've been fermenting "open" for years in my primaries and noticed "wait a tick, I don't stall when using those critters, why?" All I do for primary is slap a piece of sanitized foil on top of the carboy or keg and wait for primary fermentation to subside. As long as the yeast are active, they'll keep bad things at bay and the foil prevents dust and bugs from raiding the fermenter.


    .....


    Hey I Don't Believe You (Updated - July 2016)

    Well, that's fine - a great many people don't. You're not alone. Most of the objections lay around the idea of the strains being that backpressure sensitive. I get it. Seems absurd that an inch or two of water would have an impact. Fortunately, you don't have to believe me. We ran a test on the Experimental Brewing Podcast with 6 different brewers following my simple protocol. Of the six, five saw the airlocked batch stall out while the lone outlier - Marshall Schott of Brulosophy.com - didn't see any stall in either batch. (That jerk). You can read Marshall's results here. You can hear Denny, Drew and Marshall discuss the experiment on Episode 18 - Saison Under Pressure of the Experimental Brewing podcast. The writeup is coming shortly!


    Om de pret nog leuker te maken, de laatste info die ik op een info sessie bij brouwland van Angel Yeast daar over te horen was dat de oorzaak van de "Stall" bij de Dupont te zoeken is in hun onvermogen om maltotriose te vergisten, en dat deze gisten een stevige metabolisme lag hebben tussen de maltose vergisting en het afscheiden van de glucoamylase, welk dan de maltotriose en andere hogere suikers eerst moet omzetten naar simpele wel vergist bare suikers. (ik kan de video niet meer terug vinden maar de vraag werd op het einde gestel bij de Q&A moment)



    Maar CO2 gevoeligheid bij gist bestaat wel degelijk volgens meerdere wetenschappelijke onderzoeken.
    (Goolge even "CO2 sensitivity of yeast fermentations" of "pressure sensitivity of yeast fermentations")



    :smiling_face_with_halo:

  • Nu heb ik een sensor in een gewoon kroonkurk kunnen monteren en opnieuw met een fietspomp op druk gezet. Het was wel een kroonkurk die ik reeds had gebruikt dus misschien dat deze zijn druk wel wat zal verliezen maar blijkbaar lukt dit zo ook dus moet ik dan geen pet flesjes meer gebruiken.

    Deze staat nu op 3,4 bar (linksonder)

  • Hoe krijg je die drukmeter op de kroonkurk? Je moet daar dan toch een gaatje in boren ofzo?

    Je kan het ventiel volledig demonteren.

    Ik heb inderdaad eerst een klein gat van 5mm in een kroonkurk gemaakt en daarna vergroot met een boor van 10mm.

    Met enkel de 26mm kop van mijn Corona kroonkurkapparaat heb ik dit dan met de hand stevig op het flesje geduwd en tot op vandaag staat de druk nog steeds op 3,4 bar.

  • Ik heb wel lang moeten wachten op die ventielen dus hopelijk worden die bij jouw wel iets sneller geleverd.

    De TPMS was daarentegen wel vrij snel geleverd.

    Die drukmeters (had 2 verschillende besteld) zijn hier idd ook snel geleverd, nu nog wachten op de ventielen...


    drukmeters.jpg

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."