Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Natuurlijk zelfs tientallen!!
    maar maak het niet te moeilijk:
    OG = 1.069
    FG = 1008 a 1004
    Alcohol 8.5%
    32 IBU

    73% extra pale premium pilsmout Weyermann
    9% maisvlokken
    18% kristalsuiker (toe te voegen na 3 dagen vergisting)
    Maischema
    58°C a 60°C gedurende 10 min
    60°C a 62°C gedurende 35 min
    64°C a 66°C gedurende 35 min

    70°C a 72°C gedurende 15 min
    76°C a 78°C gedurende 5 min

    70 min koken
    op 60 min van einde kook Saaz voor 22 IBU
    op 15 min einde kook Styrian Goldings (1.5gr/l) 10 IBU
    Dryhop Styrian Goldings 2 gr/l


    Gist: Wyeast 1399 Belgian Stong Ale of mangrove jack M31 of
    Vergisting starten bij 18°C en laten oplopen tot 25°C over 2 weken