Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Vorig weekend zowel zaterdag als zondag gebrouwen, voordeel is duidelijk: maar één keer alles opzetten en afbreken in m'n veranda.

    Lambiek was weer een dik jaar geleden, dus mijn keldervat zal binnenkort aangevuld worden (en deel geleegd om te blenden met inhoud van 10 liter vatje van een jaar oud).


    Dit keer geen tarwebloem gebruikt, gaf teveel filtermiserie in het verleden (alhoewel in de frigobox viel dat mee). Daarna alles nachtje buitenzetten en binnenkort nog paar bodems Boon en ander zuur spul bijkappen.


    BROUWPLANNER RAPPORT - (V6.1testB) - Datum Export: 4/01/2020


    Naam van het bier : Lambic9032v 2020

    Brouwvolume : 30 liter

    Voorspelling begindensiteit : 1044,9 SG /11,2 °P /11,5 Brix

    Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,1%

    Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 35 IBU / 8 EBC


    STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS

    Grondstof EBC kg % Gewicht

    Pilsmout 3 3 2,700 42,2 %

    Tarwemout 3 2,700 42,2 %

    Havervlokken / havermout 4 1,000 15,6 %


    MAISCHEN EN SPOELEN

    Gekozen Profiel: (1) Eénstaps maisch

    Maischwater : 32 liter aan 70 °C

    66,0°C gedurende 90 min (éénstaps maisch )

    Filterspoelen: ga naar 75..78°C

    Totaal spoelwater : 10 liter aan 90°C

    HOPPEN


    Totale kooktijd : 90 minuten

    Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU

    wilde hop verouderd BLM 2,5% 150 0' 34,9

    Gistnaam : spontaan 9032 lucht


    Een 32 liter in de damejeanne aan 1046, dus best tevreden met m'n rendement. Staan nu

    al mooie schuimeilandjes op, binnen 1-2 maand overhevelen en vat vullen.

    <p>Napalm is er nog Palm.</p>