Is mijn mede mislukt?

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Nadat de gisting goed is opgestart (na enkele dagen gisting) giet ik het diksap bij in het vergistingsvat. Zo heb je minder kans op infecties, hoe klein de kans ook is want het komt uit een steriel flesje, omdat er dan al wat alcohol in uw vergistingsvat aanwezig is.

    Dit is ook de beste werkwijze als je met "echt" fruit zou beginnen werken.

    Op de bodem van de emmer krijg je dan een drap die je niet mag overhevelen.

    Bij de opstart meng ik ook 1/2 koffielepel Citrol + 1/2 koffielepel gistvoeding in het vergistingsvat per 5 liter vloeistof.

    De giststarter voeg ik steeds na de gistvoeding toe.


    Giststarter = half glas water + 1 koffielepel suiker + gist (5-7 gr gist voor 10-15 liter vloeistof). Dit een goed uurtje voordat je het nodig hebt mengen en op kamertemp (uit het zonlicht) laten staan. Je kunt er eventueel plastiekfolie overtrekken en hierin een gaatje prikken met een naald of een flesje gebruiken maar de dop er losjes opdraaien zodat het CO2 gas kan ontsnappen.