Saison op basis moutextract

There is 1 reply in this Thread. The last Post () by Serge.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Allen,


    Ik ben enkele weken geleden begonnen met brouwen met een blik. De volgende stap is brouwen met extract en zelf hop toevoegen.


    Ik wil onderstaande proberen. Iemand enige tips? Ik wil maar met batch volumes van max 15l werken


    BrouwHulp Recept uitdraai



    Basis

    [tabular type=4]

    OmschrijvingWaarde

    Kenmerk

    Naam recepttest saison

    Brouwdatum

    BierstijlSaison

    Volume13,0 l

    Begin SG1,053 SG

    Berekende kleur (Morey)12 EBC

    Berekende bitterheid (Rager)30 IBU

    Brouwzaalrendement85,0 %

    Kooktijd60 min.

    [/tabular]


    Water en brouwzouten

    [tabular type=4]

    HoeveelheidIngrediënt

    13,50 lWater uit Zutphen

    1,44 lSpoelwater

    [/tabular]



    Vergistbare ingrediënten

    [tabular type=4]

    HoeveelheidNaamMouterijKleur%

    1,50 kgMoutextract lichtBrewferm8 EBC73,2 %

    0,50 kgMoutextract amberBrewferm18 EBC24,4 %

    0,05 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC2,4 %

    [/tabular]



    Hop

    [tabular type=4]

    HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU

    10,0 gBrewers Goldpellets8,0%60 min.20,3 IBU

    10,0 gBrewers Goldpellets8,0%20 min.6,8 IBU

    24,0 gTettnangerbellen3,5%0 min.3,2 IBU

    [/tabular]


    Gist

    [tabular type=4]

    Belle Saison ()bovengist[/row]

    [/tabular]