Allen,
Ik ben enkele weken geleden begonnen met brouwen met een blik. De volgende stap is brouwen met extract en zelf hop toevoegen.
Ik wil onderstaande proberen. Iemand enige tips? Ik wil maar met batch volumes van max 15l werken
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving/th> | Waarde/th> |
---|---|
Kenmerk/td> | /td>/tr> |
Naam recept/td> | test saison/td>/tr> |
Brouwdatum/td> | /td>/tr> |
Bierstijl/td> | Saison/td>/tr> |
Volume/td> | 13,0 l/td>/tr> |
Begin SG/td> | 1,053 SG/td>/tr> |
Berekende kleur (Morey)/td> | 12 EBC/td>/tr> |
Berekende bitterheid (Rager)/td> | 30 IBU/td>/tr> |
Brouwzaalrendement/td> | 85,0 %/td>/tr> |
Kooktijd/td> | 60 min./td>/tr> |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid/th> | Ingrediënt/th> |
---|---|
13,50 l/td> | Water uit Zutphen/td>/tr> |
1,44 l/td> | Spoelwater/td>/tr> |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid/th> | Naam/th> | Mouterij/th> | Kleur/th> | %/th> |
---|---|---|---|---|
1,50 kg/td> | Moutextract licht/td> | Brewferm/td> | 8 EBC/td> | 73,2 %/td>/tr> |
0,50 kg/td> | Moutextract amber/td> | Brewferm/td> | 18 EBC/td> | 24,4 %/td>/tr> |
0,05 kg/td> | Kristalsuiker/td> | Supermarkt/td> | 0 EBC/td> | 2,4 %/td>/tr> |
Hop
Hoeveelheid/th> | Naam/th> | Type/th> | % alfazuur/th> | Kooktijd/toevoeging/th> | IBU/th> |
---|---|---|---|---|---|
10,0 g/td> | Brewers Gold/td> | pellets/td> | 8,0%/td> | 60 min./td> | 20,3 IBU/td>/tr> |
10,0 g/td> | Brewers Gold/td> | pellets/td> | 8,0%/td> | 20 min./td> | 6,8 IBU/td>/tr> |
24,0 g/td> | Tettnanger/td> | bellen/td> | 3,5%/td> | 0 min./td> | 3,2 IBU/td>/tr> |
Gist
Belle Saison ()/td> | bovengist/td>/tr> |