Noord-Hollandsche Ale

There are 2 replies in this Thread. The last Post () by mbroek.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Deze ale is losjes gebaseerd op een oud recept. Gember is op het einde van de kook in de kookketel geraspt. De overige kruiden zijn er tijdens het lageren in gegaan.

    Zelf vind ik het anijszaad iets te veel overheersen ondanks dat het slechts 0,45 gram op 10 liter was. De volgende keer gaat er nog maar de helft in.


    Een beetje rookmout is gebruikt om een licht rokerige smaak toe te voegen wat veroorzaakt werd door houtgestookte brouwketels. En dan is hier het recept in beerxml formaat.


  • Behalve de Gemberwortel, net 1 gram totaal. De Gember zit wel goed, maar de anijs knalt er uit met 0,45 gram. Dat werkt natuurlijk ook directer omdat die er pas met de lagering in is gegaan.


    Is al gebotteld en de hergisting is ook al voorbij. Vandaar dat ik de smaak al ken. Maar het kan natuurlijk over een maand of twee in orde zijn.

    Oorspronkelijk recept, graanstort 1800 kg en 160 gram anijszaad.


    Maar het smaakt wel lekker fris, daar zal de witbiergist ook wel aan bijdragen. Deze hoef niet weggespoeld te worden :)