Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Beste hobbybrouwers

    Heeft er iemand ervaring of weet iemand of er een mogelijkheid is voor het brouwen van een biertje op basis van rum


    alvast dank


    mvg t'schildertje

  • Wat betreft melasse, er zijn verschillende soorten, Engelse, Belgische en Amerikaanse? De Amerikaanse ('blackstrap') is blijkbaar de lekkerste. Van Engelse ('black treacle') ben ik al tegengekomen dat ze blijkbaar bitterder is dan blackstrap. Belgische melasse is van suikerbieten, en blijkbaar vrij onsmakelijk. Ik denk dat je het daardoor ook niet zult tegenkomen in de winkel, alleen als veevoeder.


    Die van Meridian is de lekkerste, die kun je zo oplepelen. Smaakt naar drop, en is niet bitter. Lekker op pannenkoeken.


    Ik heb afgelopen weekend een 60 gram in een donker bier gedaan, heb op het laatste toch wat koudwatervrees gekregen en de originele hoeveelheid van 150 gram naar 60 gram teruggebracht, en het verschil aangevuld met extra D90 (die er toch al inzat). Voor de vergisting kon je het ruiken. Nu twee dagen verder ruik ik alleen nog bier.


    Fingers crossed, ik zal het maar weten in september, want ik wil dit bier eerst nog voor een week of zes op 't gemak laten conditioneren in een secundair vat.

    Buy a man a beer, and he wastes an hour. Teach a man to brew, and he wastes a lifetime.

  • Bedoel je een bier dat je aansterkt met rum? Dat moet wel kunnen maar je moet wel oppassen bij het hergisten op de fles dat het alcoholgehalte niet te hoog wordt voor de hergisting.

    ik zou de rumsmaak (Don Papa) in men bier willen die heeft een speciale karameltoets

    dus dacht ik zou dit gaan een donker biertje brouwen en daaraan de rum toevoegen

  • Het toevoegen doe je het makkelijkst in je bottelvat, dan kun je proeven. Soms is 80 ml op 14 liter teveel, en soms kan er makkelijk 3 maal zoveel in. Het ligt aan de bier/drank smaak combinatie en jouw smaak.

    In je bottelvat mag de smaak er best iets teveel in zitten, het vlakt wel wat af na rijping.

  • Ik zou het anders aanpakken, een bier kopen waarmee je wilt experimenteren.
    Het bier in een glas schenken en een beetje rum, voorzichtig roeren en proeven. En dan net zo lang tot je het gewenste resultaat hebt.
    Het bier brouwen en opschalen, wel de rum pas vlak voor het bottelen toevoegen.


    Verstuurd vanaf mijn SM-A750FN met Tapatalk

Recente onderwerpen

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Geuze Belle Vue 2

      • rockyberge
    2. Berichten
      2
      Views
      146
      2
    3. w@lter

    1. Houdbaarheid bier 23

      • guidomarree
    2. Berichten
      23
      Views
      346
      23
    3. HermanH

    1. Kriek maken met Amoretti puree. 31

      • Ronny70
    2. Berichten
      31
      Views
      550
      31
    3. Ronny70

    1. Kegs desinfecteren zonder schuimend middel. 8

      • Hanske
    2. Berichten
      8
      Views
      196
      8
    3. Hanske

    1. Experimenten uitvoeren 3

      • w@lter
    2. Berichten
      3
      Views
      151
      3
    3. Tom_Schuurmans

    1. Hergisting op fles bij ondergisters 20

      • 7Berger
    2. Berichten
      20
      Views
      602
      20
    3. HermanH

    1. Reepten moutextract poeder 7

      • RolandF
    2. Berichten
      7
      Views
      303
      7
    3. RolandF

    1. Gratis korting Brouwland 4

      • guidomarree
    2. Berichten
      4
      Views
      297
      4
    3. tontin

    1. Gist smaak 11

      • Ronny70
    2. Berichten
      11
      Views
      381
      11
    3. aatjebanaantje

    1. Analyses van bier? 5

      • Zotey
    2. Berichten
      5
      Views
      168
      5
    3. Zotey