Nelson Sauvin hazy

There are 5 replies in this Thread. The last Post () by KASSUUL.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Beste brouwers, vraag ivm de Nelson Sauvin: voor de tweede maal hiermee een brouwsel gemaakt (mouten 70% gerst, 15% Cara, 15% spelt), hop zowel als bitter en als aroma gebruikt.

    Na week 1 vergisting van 1081 SG naar 1015 SG en overgeheveld voor verder uitgisten.

    Bier ruikt en smaakt ok, enkel uitzicht hazy (mist). De eerste maal dacht ik dat de meegekookte gedroogde mango reepjes de oorzaak waren, nu weggelaten.

    Is het 'hazy' uitzicht een eigenschap van de Nelson Sauvin?


    Grtz, Kassuul

  • De gebruikte gist kan inderdaad een rol spelen. Ook spelt kan net zoals tarwe voor wat troebelheid zorgen.

    Na 1 week vergisting heb ik bijna nooit helder wort.

    Ik zou me niet te veel zorgen maken, na het overhevelen een of twee weken lageren maakt een wereld van verschil.