wie heeft er Cascade hop geoogst in 2018

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Ik heb vorig jaar in september Cascade geoogst, gedeeltelijk gedroogd, geperst tot een schijf en vacuum verpakt per 200g vers gewicht.



    Het bier wat daarmee heb gebrouwen 45 liter met 600 gr toegevoegd in 3 beurten

    200g bij begin koken

    200g na 50 min koken

    200 bij flame off.

    Nu vind ik het bier eigenlijk veel te bitter.

    Wat is jullie ervaring met de bitterheid van de zelf geteelde Cascade van 2018.

  • Walter, je het natuurlijk manueel geplukt. Heb je dan selectief geplukt? Hiermee bedoel ik: heb je de kleine, niet volgroeide bloemen geweerd? Als dit het geval is, ga je een beter rendement in alfa's hebben dan de professionelen, die niet selectief hebben kunnen plukken en zo per gewicht minder alfa's hebben.
    Als je dan de cijfers van bv Hoppecruyt als leidraad neemt, dan klopt de berekening niet meer.

    (Voor de duidelijkheid: dit jaar is er een tweede bloei geweest bij hop (het weer!), bloemen vd tweede generatie zijn niet afgerijpt en bevatten minder of geen alfa-zuren)

  • Ja ik heb, omdat er meer dan genoeg bellen beschikbaar waren, enkel de grote van meer dan 7 cm geplukt.


    540.jpg


    Zo lees op t hoppekruid dat het alfazuur van de Cascade slechts 2,9 % is.

    Wat zou jij voor cijfer geven om in te vullen in mijn brouwblad om enigzins een betrouwbare EBU waarde te krijgen.

    Ik had als verse hop een alfazuur gegeven 5,14 % alfazuur en vermits als vers beschouwd gedeeld door 4.

  • Ik heb dit jaar ook cascade geoogst en geheel gedroogd (1/5 gewicht over na drogen). De bellen waren niet zo groot als die van u. Ik heb er thee van gezet en de bitterheid ervan vergeleken met hoppen die ik in huis had met een bekend alfazuurpercentage. Mijn proef-gok is ±7% alfazuren.


    Overigens woon ik zo'n 15 kilometer van de kust.