Kriekensap ...

There are 12 replies in this Thread. The last Post () by Ronnie.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Hey,


    Heb hier in de diepvries nog een 5-tal liter kriekensap zitten ...


    Iemand een idee wat ik ermee kan doen? En het moet niet persé iets met bier zijn ... Zou er idd een kriekbier kunnen mee maken, maar de smaak van kriekbier met sap is me wat tegengevallen ...


    Dus alle voorstellen zijn welgekomen.

  • Iemand een idee voor appel-krieken cider? Hoeveel delen appel en hoeveel kriek?


    Zou dan wel met gekocht appelsap moeten .. Heb er geen idee van met de welke dit het best gaat. Ik vermoed dat sappen alle minute-mais gepasteuriseerd zijn, en dat dat dus niet zo goed zal werken?

  • Gepasteuriseerd of gesteriliseerd zijn de sappen allemaal, anders zouden ze in het pak spontaan aan het gisten gaan :). Je wilt echter geen sap met conserveringsmiddelen. Met de troebele appelsap van Lidl valt wel een aardig potje cider te maken.

  • Bij een lokale appelboer (indien er een groente of fruitwinkel of zoiets aan verbonden is) vind je meestal pakketten gepasteuriseerd sap die niet slecht hiervoor zijn. Bij ons zijn ze goedkoper rond september en nadien.

    Grote verpakkingen en je steunt lokale initiatieven