Zure bieren bottelen

There are 6 replies in this Thread. The last Post () by Koen Sels.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Wat zou nu eigenlijk de beste manier zijn om een lambiek of roodbreuntje te bottelen die meer of jaar aan het verzuren zijn, welke hoeveelheid suiker gebuikt men hier best en gebruikt men best een bottelgist of niet. Hoe doen de lambiekbrouwers dit eigenlijk, die gebruiken volgens mij toch geen bottelgist of gaan zijn onder Co2 gaan bottelen.

    Ik zou in ieder geval het liefst koolzuur op mijn bier willen.8o

  • Dat is inderdaad zo aatje.


    Zowizo bottelen met bottelgist en zo weinig mogelijk extra zuurstof 😄.
    Bij teveel zuurstof hebde kans op azijnzuur en/of ethyl acetate vorming. Moest de hergisting te lang duren voor ze begint is de kopruimte ook al teveel 😅.
    Extra bottelgist omdat de sachro zeker al zo dood is als een pier en de brett gaat er te lang over doen.
    Op die tijd hebde kans dat homofermentative LAB al wat suikers opsnoept die de brett dan weer niet kan omzetten.
    Ook zorgt verse bottelgist ervoor dat je minder kans hebt op THP off flavour.