There are 4 replies in this Thread. The last Post () by ciesvandekwis.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • ,


    Hola,

    Traditionele Chicha gemaakt met paarse mais (100%).

    dwz. mais laten kiemen en daarna laten drogen aan de lucht.

    Zonder thermometer of zonder meten van SG met toevoeging van Chancaca, een soort oersuiker, dan de "MASH" gedaan (eigenlijk geleidelijk opgewarmd tot kookpunt hier 90°c en dit 2h zo gehouden. aja zonder hop....

    laten koelen tot lauw-warm en dan gestart met vergisten door gistdepot van een andere chicha van een vriend toe te voegen. (wordt zo ook gedaan hier).

    na 2 weken overgeheveld en 2 maand verder laten uitgisten. en laten klaren in de koelkast (was maar productie van 2l.

    het resultaat. een friszuur "bier" vrij helder lichte body met een typische smaak van jora (maismout). ietswat azijn en zure appeltjes. weet niet of het paardedeken is maar er was de geur een niet al te fris zal ik maar zeggen maar gek genoeg in de smaak was dat heeel laag. vraagt naar meer.


    Mario