De geheimen der wijnen, liqueuren en bieren, een zeer oud boek over het brouwen van bier.

There are 4 replies in this Thread. The last Post () by w@lter.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Als je je afvraagt hoe vroeger bier werd gebrouwen, dan is dit boek uit 1771 wel eens de moeite waard. Er staan ook veel "nuttige" tips in zoals hoe je kan voorkomen dat je bier naar pek gaat smaken nadat je er je vat mee hebt ingestreken <X


    De geheimen der wijnen, liqueuren en bieren


    maar het is zeker de moeite waard om eens te doorbladeren :)

  • Super interessant om te lezen maar man, moet dit bier ranzig gesmaakt hebben! :D


    "Neem twee of drie haden vol Zout en zo veel assche, benevens twee of drie maten water, roer dit onder het bier"

    En met as bedoelen ze volgens mij as van verbrand lindenhout...

    Dit is eigenlijk een koolstoffilter op oude wijze. Zit ook in de Brittakannen dus denk niet dat dat ranzig zal smaken als je dit voldoende laat bezinken.;)