Heb eindelijk kveik gist voss kunnen bemachtigen van the yeast bay..heb wat recepten uit noorwegen zitten zoeken en bekijken. Wil het graag wat traditioneel houden en dan zie ik toch vaak:
- infusie van maischwater met jeneverbestakjes dag tevoren
- zeer lange maischtijd en kooktijd van bij de 3 uur
- dacht aan blond bier , maar meestal maakt men iets met special b en chocomout of carafa, soort dubbel dus
- bier vergist aan 38 graden tot zelfs 42..
Graag jullie advies :
-jeneverbestakken nodig of niet ? Waar vind je die takken en is den ook goed ?
-die lange kook en maischtijden, kan het ook korter ?
- is er ook een blonde kveik variant of zijn die altijd dubbel ?
- vollenbak aan 40 graden vergisten of toch beter de 38 houden ?
- Hoe smaakt nu uiteindelijk zon kveik bier, ik lees overal smaken die zeer fruitig zijn, mango, pruimen, abrikozen, passievrucht enz..weet dat cis al zoiets heeft gebrouwen, niet ?
Lange aanloop tot een uitgekiend recept als jullie even helpen
Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk