Omdat ik via het nederlandse forum een pakje cognac-snippers heb gewonnen was ik aan het denken deze te verwerken in een donker biertje met biscuit-tinten
Hiervoor heb ik uit de losse pols het volgende recept samengesteld.
Gezien het allicht vol fouten zit, plaats ik het maar even hier:
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving |
Waarde |
Volume |
20,0 l |
Begin SG |
1,073 SG |
Berekende kleur (Morey) |
61 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) |
29 IBU |
Brouwzaalrendement |
75,0 % |
Kooktijd |
70 min. |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid |
Naam |
Mouterij |
Kleur |
% |
5,00 kg |
Swaen Pilsner |
De Swaen |
3 EBC |
62,5 % |
1,00 kg |
BlackSwaen Honey Biscuit |
De Swaen |
85 EBC |
12,5 % |
1,00 kg |
GoldSwaen Brown |
De Swaen |
220 EBC |
12,5 % |
1,00 kg |
Bruine kandijsuiker |
Supermarkt |
10 EBC |
12,5 % |
Maischschema
Omschrijving |
Temperatuur |
Stap tijd |
Rust tijd |
Beslagdikte |
Beta-amylaserust |
62,0 °C |
0 min. |
30 min. |
2,9 l/kg |
Alfa-amylaserust |
72,0 °C |
10 min. |
30 min. |
2,9 l/kg |
Uitmaischen |
78,0 °C |
6 min. |
5 min. |
2,9 l/kg |
Hop
Hoeveelheid |
Naam |
Type |
% alfazuur |
Kooktijd/toevoeging |
IBU |
50,0 g |
Tettnanger |
bellen |
3,5% |
70 min. |
24,2 IBU |
50,0 g |
Tettnanger |
bellen |
3,5% |
10 min. |
4,8 IBU |
Overige ingrediënten
Hoeveelheid |
Naam |
Type |
Gebruik |
0,00 g |
Cognacsnippers |
smaakstof |
nagisting/lagering |
Gist
Hoeveelheid |
Naam |
Type |
2,0 pak(ken) |
Belgian Ardennes (3522) |
bovengist |