Oude speciaal mout

There are 7 replies in this Thread. The last Post () by ciesvandekwis.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Wat aanvangen met speciaalmouten tussen de 2-4 jaar oud?

    Heb hier Choco800 liggen van zeker 4 jaar oud die ik mogelijks nu zondag zou gebruiken. Doen of niet?

    Verder nog wat oudere restjes allerhande maar geen basismouten die hou ik maximum 2 jaar.

  • Het is een beetje als met eieren in de keuken : als je twijfelt over de versheid, weggooien die handel. Het zou toch zonde zijn om een goed bier te verprutsen met slechte mout.


    Mout van twee jaar oud die goed werd verpakt en donker en koel werd bewaard, die kan je best nog gebruiken. Maar mout van 4 jaar oud? Gewoon weggooien.


    Dat van het vacuum verpakken is trouwens een goed idee. Ik ga dat hier ook toepassen op pakjes die al open zijn.

  • Over oude chocomout zou ik me niet veel zorgen maken. Dat bevat toch geen enzymen meer door de hevige roostering. Misschien gaat het koffiearoma wat achteruit, maar om te kleuren zal er zeker nog geen probleem zijn. Evt te gebruiken / testen als coldsteep gift.