Hopoogst 2018

There are 82 replies in this Thread. The last Post () by brouwerwaldonk.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Zijn we het niet een beetje aan het over-engineeren? Ik ga eens zien hoeveel ruimte ik tussen mijn bankvijs heb. Daar moet ik wel wat mee kunnen. Ik zou zowiezo eerst de buis vullen en handmatig al goed aandrukken. Dan kan er veel meer in. Daarna pers ik dan blokjes ermee.

  • Zijn we het niet een beetje aan het over-engineeren?

    Heu... ik denk het niet, als je ziet dat WalterWaldonk schrijft: "want ik moet niet veel kracht zetten om de inhoud van 10cm samen te drukken tot 0,8 cm.


    Met een bankvijs heb je seffens veel kracht, ook met een grote sergeant en dat bereik je niet met een stok + hamer, want dat veert seffens terug.

  • Eerder als appelpers in te zetten


    Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk

    Om appels te persen heb ik een wijnpers. Die perst ook pastillen maar die worden 30 cm doormeter op 8 cm dik.

    Als ik het nog goed herinner geeft 10 kg pulp ongeveer 6 tot 7 liter sap.

    De delen die in aanraking komen met de pulp en sap zijn in inox, de rest in staal, gemaakt vóór 1980.