There are 4 replies in this Thread. The last Post () by mbroek.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Tot nu toe die Poolse tegenhanger van Tettnanger vooral in combi met andere hoppen gebruikt. Nu eens hop all the way, aangevuld met wat carared voor de kleur en M47 Belgian Abbey voor de volheid en de esters.


    Lijkt het wat?


    Qua mouten is het ook mijn overschotje Vienna wegwerken.


    BROUWPLANNER RAPPORT - (V6.1testB) - Datum Export: 23/09/2018


    Naam van het bier : Rode Marynka

    Type van het bier : red ale

    Brouwvolume : 25 liter

    Extractie-efficiëntie : 80%

    Voorspelling begindensiteit : 1056,4 SG /13,9 °P /14,2 Brix

    Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1010,8 SG /2,8 °P

    Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 6,1%

    Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 41 IBU / 21 EBC


    STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS

    Grondstof EBC kg % Gewicht

    Pilsmout 3 3 - 1,200 - 20,0 %

    Weyermann CaraRed 40 - 1,000 - 16,7 %

    Palemout 7 8 - 2,500 - 41,7 %

    Weyermann Viennamout 7 - 1,300 - 21,7 %


    MAISCHEN EN SPOELEN

    Gekozen Profiel: (1) Eénstaps maisch

    Maischwater : 24,5 liter aan 70 °C

    66,0°C gedurende 90 min (éénstaps maisch )

    Filterspoelen: ga naar 75..78°C

    Totaal spoelwater : 13,2 liter aan Max.80°C

    Spoelen tot : 1013 SG (Of 3,3 °P of 3,4 Brix)


    HOPPEN

    Totale kooktijd : 70 minuten

    Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU

    Marynka PELL 10,0% 5 0' 5,4

    Marynka PELL 10,0% 5 10' 5,3

    Marynka PELL 10,0% 5 20' 5,0

    Marynka PELL 10,0% 10 30' 9,0

    Marynka PELL 10,0% 15 40' 11,3

    Marynka BLM 10,0% 20 60' 5,3



    VERGISTING

    Gistnaam : M47


    Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 17 gram


  • Lijkt wel wat. Mocht je iets meer een "Red" kleur willen hebben, dan kun je aan het eind van de maisch 1 tot 2% geroosterde mout 1400 EBC erbij doen. Of steepen in de kook.

    Met 16% Cara red is die wel rood genoeg vermoed ik.
    Of je kan desgewenst een nog een deel Dingemans Amber mout (50 EBC) toevoegen die geeft ook een mooie rode kleur.