Hazy Cow (Neipa style)

There are 6 replies in this Thread. The last Post () by w@lter.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Met het idee van: ik heb een 200 gr cryhops Simcoe kunnen scoren, en die moet zo vers mogelijk op.

    Tijd voor een shitload hops NEIPA. Ik heb ze toch graag ook nog beetje bitter, een goeie 30 IBU (en wat tuinhop Challenger opdoen).

    Gist lijkt de Conan geknipt voor de job (Vermont ale), en dryhop gaat 1/2 erin na 5 dagen hoofdgisting, en dan de andere helft eenmaal ik een stabiel FG heb, voor een kleine week en dan snel coldcrashen en bottelen.


    BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable)) - Datum Export: 7/06/2018

    Naam van het bier : Hazy Cow

    Type van het bier : NEIPA

    Brouwvolume : 25 liter

    Extractie-efficiëntie : 80%

    Voorspelling begindensiteit : 1050,5 SG /12,5 °P /12,9 Brix

    Waarvan suikers : 1000,0 SG /0,0 °P /0,0 Brix

    Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1009,1 SG /2,5 °P

    Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,4%

    Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 37 IBU / 13 EBC


    STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS

    Grondstof EBC kg % Gewicht

    Palemout 7 8 2,800 50,0 %

    Tarwemout 3 1,700 30,4 %

    Havervlokken / havermout 4 1,100 19,6 %


    MAISCHEN EN SPOELEN

    Gekozen Profiel: (1) Eénstaps maisch

    Maischwater : 25 liter aan 70 °C

    66,0°C gedurende 90 min (éénstaps maisch )

    Filterspoelen: ga naar 75..78°C

    Totaal spoelwater : 12 liter aan Max.80°C

    Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)


    HOPPEN

    Totale kooktijd : 65 minuten

    Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU

    Challenger (U) BLM 6,0% 50 0' 29,5

    Simcou (U) PELL 13,0% 40 60' 7,8

    Simcou (U) PELL 13,0% 40 65' 0,0

    Simcou (U) PELL 13,0% 80 koud 0,0


    VERGISTING

    Gistnaam : Conan (heady topper) opkweek

    Gisteigenschappen : fruitig


    Volume giststarter: 1,5 liter