Arsegan Special IPA moutpakket

There are 3 replies in this Thread. The last Post () by w@lter.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

 • Als eerste biertje, en fan van een lekkere IPA, dacht ik het mezelf makkelijk te maken door een moutpakket aan te kopen.

  arsegan-moutpakket-special-i-p-a-63c.png

  Zo heb ik alle tijd om mijn installatie te leren kennen, en hoef me niet druk te maken over de ingrediënten.
  Uiteraard wil ik wel in bvb Brouwhulp mijn brouwsel invoeren. Probleem echter is dat er nergens de exacte volumes/gewichten van de verschillende ingrediënten wordt weergegeven.
  Weet er iemand toevallig de gegevens die ik in Brouwhulp kan ingeven? Alvast bedankt.

 • Dat is het nadeel van die te dure pakketten, je weet niet wat je koopt. Ook nog oppassen met de handleiding die is universeel voor alle pakketten en roept nog wel eens wat vragen op. Maar dat horen we dan wel als je iets niet duidelijk is.


  Na deze kun je beter zelf recepten gaan verzinnen of de ingebakken recepten van brouwhulp gebruiken als basis voor iets van jezelf. Leuker en je weet precies wat er in gaat. Ik ben zelf ooit van de blikken met de bestaande recptjes begonnen, en die een beetje aangepast. Nooit spijt van gehad en het was gelukkig goed te drinken.

 • Ik zou om te beginnen alle gegevens van mijn installatie ingeven in de databank , zoals volume , hoogte , verdampen per uur enzomeer , verdampen per uur kan je weten door eens je ketel te vullen met aantal liter water en een uur te koken en na afkoelen opnieuw meten hoeveel water je over hebt , dan weet je hoeveel verdampt is.

  Dan kan je je ingredienten ingeven , je zal ieder ingredient moeten afwegen

  Bij de hoppen moet je ook invullen hoe lang je ze meekookt

  Je zal ook eens moeten kijken in de databank van de hoppen of de alfazuren overeenkomen met de hop die je hebt , anders kan je die aanpassen

  Best eens brouwhulp goed bestuderen wat je er allemaal mee kan doen en hoe het werkt

 • Weet er iemand toevallig de gegevens die ik in Brouwhulp kan ingeven? Alvast bedankt.

  Jammer genoeg niet. De samenstelling van je moutstort is echt wel belangrijk hiervoor. Je zou kunnen werken met een gemiddelde qua omzetting, maar meer als wat giswerk ga je nooit doen. Zoals hierboven al gezegd moet je ook zorgen dat je je installatie goed hebt geijkt en dat je de juiste waarden ook in Brouwhulp ingeeft. Dat gaat je leven al een stuk simpeler maken.

  Wat het samenstellen van eigen recepten betreft : het is echt niet zo moeilijk als het lijkt. In Brouwhulp zitten al een paar goede recepten waarmee je van start kan gaan. Of anders begin je met een SMaSH recept : 1 mout, 1 hop en daar een mooie gist bij. Lekker doordrinkbier voor deze warme dagen.

  En uiteraard je vragen hier op het forum stellen, we helpen je graag verder :thumbup: