Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Komende maandag nog eens brouwen.

    Mijn Old Ale is een lichtjes getweakte kloon van Fuller's 1845.

    Ik doe er wat suiker in en gebruik deze keer Phoenix hop ipv Goldings.


    HOME BREW RECIPE:

    Title: Burton Ale MK2

    Author: Piet Vanhaelst


    Brew Method: All Grain

    Style Name: Old Ale

    Boil Time: 75 min

    Batch Size: 21 liters (fermentor volume)

    Boil Size: 26 liters

    Boil Gravity: 1.050

    Efficiency: 74% (brew house)



    STATS:

    Original Gravity: 1.070

    Final Gravity: 1.014

    ABV (standard): 7.31%

    IBU (tinseth): 48.27

    SRM (morey): 13.18


    FERMENTABLES:

    4.5 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (73.5%)

    1 kg - United Kingdom - Amber (16.3%)

    0.125 kg - United Kingdom - Crystal 45L (2%)

    0.05 kg - United Kingdom - Pale Chocolate (0.8%)

    0.45 kg - Invert Sugar - (late addition) (7.3%)


    HOPS:

    40 g - Phoenix, Type: Leaf/Whole, AA: 10, Use: Boil for 75 min, IBU: 46.08

    10 g - Phoenix, Type: Leaf/Whole, AA: 10, Use: Aroma for 5 min, IBU: 2.2


    MASH GUIDELINES:

    1) Infusion, Temp: 62 C, Time: 20 min, Amount: 24 L

    2) Temperature, Temp: 76 C, Time: 40 min, Amount: 24 L

    3) Temperature, Temp: 72 C, Time: 15 min, Amount: 24 L

    4) Temperature, Temp: 78 C, Time: 5 min, Amount: 24 L

    Starting Mash Thickness: 4 L/kg


    OTHER INGREDIENTS:

    1 tsp - Yeast Nutrient, Time: 5 min, Type: Other, Use: Boil

    22 L - Montille, Time: 0 min, Type: Water Agt, Use: Mash

    10 L - Cristaline, Time: 0 min, Type: Water Agt, Use: Mash

    10 g - Calcium Sulfate, Time: 0 min, Type: Water Agt, Use: Mash

    6 g - Calcium Chloride, Time: 0 min, Type: Water Agt, Use: Mash

    1 each - Campden Tablet, Time: 0 min, Type: Water Agt, Use: Mash

    2 g - Brewtan B, Time: 0 min, Type: Water Agt, Use: Mash


    YEAST:

    Mangrove Jack - New World Strong Ale M42

    Starter: No

    Form: Dry

    Attenuation (custom): 80%

    Flocculation: High

    Optimum Temp: 16.11 - 22.22 C

    Fermentation Temp: 18 C

    Pitch Rate: 0.75 (M cells / ml / deg P)

    Additional Yeast: F-02 (bottling)


    PRIMING:

    Method: Table sugar

    Amount: 7,5 gr/L


    Water Notes:

    https://www.brewersfriend.com/…er-calculator/?id=543XDM3


    This recipe has been published online at:

    https://www.brewersfriend.com/…iew/639473/burton-ale-mk2


    Generated by Brewer's Friend - https://www.brewersfriend.com/

    Date: 2018-04-25 13:26 UTC

    Recipe Last Updated: 2018-04-18 19:27 UTC

    Wheat is for cakes, barley is for beer, and oats are for horses.

    Untitled-7.png

  • ph*ckit, een pro! Ziet er nog wel een oude versie uit met bugs (gal moet liter zijn zeker).
    Je voegt niks toe aan het spoelwater?


    En je zou kunnen overwegen een zelfde hoeveelheid ascorbinezuur toe te voegen om een effect te krijgen dat gelijkaardig is aan antioxin.

  • Bij de Apotheek zou ik er niet (meer) om gaan, heb daar over een maand of 3 eens 20 gram gekocht, hij zei, ik heb nog 20 gram. Ik: doe mij die anders maar, hoeveel is 't? Hij: 20Euro...!!!!!! Dus NOOIT meer.... :-(

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Bij de Apotheek zou ik er niet (meer) om gaan, heb daar over een maand of 3 eens 20 gram gekocht, hij zei, ik heb nog 20 gram. Ik: doe mij die anders maar, hoeveel is 't? Hij: 20Euro...!!!!!! Dus NOOIT meer.... :-(

    Herman, ge moet uw contacten soigneren, hé!


    Ik heb 100g cadeau gekregen van mijn apotheker!

    (En hij krijgt regelmatig een flesje cadeau)