Forum kloonbier : Westmalle Tripel

There are 125 replies in this Thread. The last Post () by Steinie.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Ik vraag me af of de vloeibare kandijsuiker van Brouwland van een betere kwaliteit is? Ik wil er wel eens mee aan de slag voor een dubbel

    Ik ga die niet meer kopen, twee keer gebruikt en ik vind die wat vlak van smaak. Dan liever de Candisirop.

  • Dat is suikerwater met niet meer als Karamel E150C (kan je trouwens aflezen uit het analyse verslag)
    goed om te kleuren maar geen toegevoegde smaak, neem dan 50% Candico en 50% Brouwland of in andere verhouding dan heb je ook nog smaak


    Tot die conclusie was ik ook gekomen met 3 bieren, 1 met D180, 1 met Candico en 1 met Brouwland spul.

    Die laatste komt er hier niet meer in.

  • Ik denk dat er in de suiker van Candico een flinke hoeveelheid melasse achterblijft. Als je hun siroop of suiker gewoon eet, op boterhammen of pannenkoeken, dan ga je dit niet proeven, want de zoetheid gaat een tegengewicht vormen.

    Maar melasse vergist niet, en dan gaat het beginnen doorsmaken in bier.

    Buy a man a beer, and he wastes an hour. Teach a man to brew, and he wastes a lifetime.