2de witbier

There are 92 replies in this Thread. The last Post () by KLucky_13.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member to leave a comment.

  • Franse graden = °fH
    Duitse graden = °dH

  • da's dan weer es gememoriseerd!

    nu dat nog onthouden!

    dus hoofdletter = temperaturen, kleine letter = land (van hardheid) en de H van Hardheid maar ook D van Durcité...

  • Hier in Ekeren redelijk zacht AWW water.

    Mijn witbier heb ik 2 weken gelagerd op 8°C. Eind SG na de hoofdgisting 1010 na de lagering 1008.

    Daarna overgeheveld en gebotteld.


    Bij het begin van de hoofdgisting


    Dit is het geworden na enkele weken rijpen.

     

  • gisting zit er nu toch al enkele dagen op (we zijn nu dag 8), de samples die ik afgenomen heb zijn wel heel troebel. Ik ben nu de lagering gestart op 10 graden en ik heb 5 liter apart in een DJ gedaan waar 400ml fruit in zit. Deze zal ik dan nog een dikke week of 2 laten staan, echter zal dit gewoon op (schommelende) kamertemperatuur zijn

  • Het bier staat nu enkele dagen op fles en het lijkt er toch op dat 1 week op 10 graden wat te weinig was om het meeste neer te slaan. Er ligt nu toch al een dikke laag in de flesjes :-( Dat is de eerste keer dat ik dat zie met mijn bieren (gezien ik normaal 2 weken lager op 0 graden). Het zal maar weer een les zijn dan :-)