Ik zou voor de zomer nog eens een witbier willen brouwen. Vorige keer heb ik dit met een vloeibare gist gedaan. Het resultaat was echt super lekker, perfect voor de warme zomerdagen. Echter zou ik nu eens een korrelgist alternatief willen proberen. Welke stellen jullie voor?
Dit is het recept van vorige keer, ik ga dit wel nog omzetten naar Brewersfriend:
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Witbier Serge
Brewer: Kenny Liebert
Asst Brewer:
Style: Witbier
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 27,36 l
Post Boil Volume: 24,44 l
Batch Size (fermenter): 21,00 l
Bottling Volume: 19,50 l
Estimated OG: 1,047 SG
Estimated Color: 8,1 EBC
Estimated IBU: 15,1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 81,7 %
Boil Time: 70 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,98 kg CHÂTEAU PILSEN NATURE (3,0 EBC) Grain 1 45,2 %
1,90 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 2 43,4 %
0,43 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 3 9,7 %
0,08 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 4 1,7 %
16,00 g Styrian Goldings [1,60 %] - Boil 70,0 mi Hop 5 2,8 IBUs
145,46 g Styrian Goldings [1,60 %] - Boil 15,0 mi Hop 6 12,3 IBUs
27,99 g Orange Peel, Sweet (Boil 10,0 mins) Spice 7 -
17,49 g Coriander Seed (Boil 10,0 mins) Spice 8 -
26,04 g Saaz [2,80 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs
2,1 pkg Weihenstephan Weizen (Wyeast Labs #3068) Yeast 10 -
Mash Schedule: Witbier
Total Grain Weight: 4,38 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Beta-amylaserust Add 21,91 l of water and heat to 62,0 C 62,0 C 30 min
Alfa-amylaserust Heat to 72,0 C over 10 min 72,0 C 30 min
Uitmaischen Heat to 78,0 C over 5 min 78,0 C 5 min
Sparge: Fly sparge with 9,11 l water at 75,6 C
Notes:
------
7 tot 8 gram per liter bottelsuiker gebruiken
Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
/pre>
-------------------------------------------------------------------------------------