juiste waterproductiecentrum bepalen ahv watergeleiding?

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

 • Citeer

  Tekort

  Een tekort aan natrium komt bijna niet voor. Dit komt doordat natrium in bijna alle voedingsmiddelen voorkomt. Een natrium tekort kan wel ontstaan bij ernstige diarree of bij andere extreme verliezen. Bijvoorbeeld via zweet bij een langdurige inspanning. Door een tekort aan natrium ontstaat de kans op uitdroging. Daarom is het belangrijk om bij diarree en bij intensief sporten extra te drinken. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid lichaamsvocht weer op peil komt. Naast drinken is het ook belangrijk om zout in te nemen om de tekorten aan te vullen.

  Een maat om niks dus 8o maar ondertussen zijn we wel wat afgeweken van de originele vraag. :focus:

  of is mijn drinkwater een mengeling van de 3 centra samen?

  Hier bij ons komt het water uit een watertoren (zal bij veel mensen zo zijn). Welk water er in de toren gaat, dan zou ik niet weten maar is waarschijnlijk afhankelijk van beschikbaarheid. Ik neem aan dat de watermaatschappij altijd zorgt voor een bepaald volume water in die toren. Dat zal van één of meerdere plaatsen afkomstig zijn afhankelijk van vraag/aanbod. Dus de kans is groot dat het water in die toren een mengeling is, mogelijk zelfs van de drie bronnen.

 • Dat kan je gerust, Walter. Een van de redenen dat de originele Pilsner zoveel maanden moet lageren is juist vanwege het calcium arme water. Daardoor heeft de gist een veel langere tijd nodig om te flocculeren. Reken dus maar een maand of drie vooraleer te bottelen. Maar het zou zeker moeten werken.


  Toe te voegen aan recept: veel geduld.

  Buy a man a beer, and he wastes an hour. Teach a man to brew, and he wastes a lifetime.