Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Amai, dit was dus te voorspellen. Zodra ik de suiker in het flesje deed begon dit te schuimen tot en met. Volgende keer iets sneller zijn om de nieuwe kroonkurk te plaatsen.^^

  • Zal ik volgende keer eens meebrengen van BL.

    Hoeveel zou ik er dan bijdoen en ook nog suiker of enkel de glycerine?

    Suiker in oplossing brengen en glycerine er bij doen en dan gezamenlijk in het flesje dan heb je minder last van schuimvorming.
    Wil je de glycerine niet proeven minder dan 10mg/l blijkbaar, mag het bier ook nog wat zoet er bij kan je meer gebruiken.

    Citeer

    How much glycerol does it take to notice the benefits? In triangle tests to determine the threshold level of glycerol detection in beer to the palate resulted in 10 mg/ml. Higher levels of glycerol of up to 20mg/ml increased the sweetness of the beer. Tasters participating in the triangle tests noted the beer with increased glycerol levels had a milder taste with less of a sharp bitter aftertaste.

  • Suiker in oplossing brengen en glycerine er bij doen en dan gezamenlijk in het flesje dan heb je minder last van schuimvorming.

    Hoe zou het zitten met het uitzakken van die glycerine? Als je die in "bewaarslurrie" om gist in te vriezen doet dan zakt die allemaal naar de bodem na een tijdje, of eerst verhitten boven een bepaalde temperatuur om in suspensie te blijven o.i.d...?

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Hoe zou het zitten met het uitzakken van die glycerine? Als je die in "bewaarslurrie" om gist in te vriezen doet dan zakt die allemaal naar de bodem na een tijdje, of eerst verhitten boven een bepaalde temperatuur om in suspensie te blijven o.i.d...?

    Bij mij blijft de glycerine en water steeds 100% gemengd. wat je ziet is vermoedelijk niet de scheiding van glycerin/water maar de scheidingslijn van de heel kiene gistcellen die in dit visceus middel slechts zeer langzaam uitzakken.

  • Bij mij blijft de glycerine en water steeds 100% gemengd. wat je ziet is vermoedelijk niet de scheiding van glycerin/water maar de scheidingslijn van de heel kiene gistcellen die in dit visceus middel slechts zeer langzaam uitzakken.

    Ja, dacht dat het enkel glycerine was die op de bodem gezonken was, blijkbaar is dat het mengsel met water en drijft de gist boven dan, dus logisch gevolg, je kan bij zo'n flesje eerst de gistslurry uitgieten en dan pas komt het bier als het rechtop heeft gestaan... :D:D

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Denk wel dat het wat zal opleveren want er is nu nog steeds, na 20 minuten een rand schuim in de fles. Er is wel wat uit maar een beetje verlies heb je altijd!8o

    Gisteren het proefje van hierboven geopend. Heeft niets uitgehaald. colaschuim dat binnen de minuut volledig weg is. Kan zijn doordat het flesje niet volledig gevuld was. Heb nu een ander idee. Meer hierover later.

    Waarom trainen voor een sixpack als je gratis een tonnetje kan hebben!:bier:

  • Gisteren het proefje van hierboven geopend. Heeft niets uitgehaald. colaschuim dat binnen de minuut volledig weg is. Kan zijn doordat het flesje niet volledig gevuld was. Heb nu een ander idee. Meer hierover later.

    Het zal hem eerder aan de bierstijl liggen, de zuurtjes en esters zijn funest geworden voor het schuim
    Telkens als je lucht in het flesje laat worden er steeds meer zuurtjes aangemaakt door de brett's en wordt het dus meer en meer schuim negatief.
    Zat er nu wel voldoende CO2 op?

  • Neen was eigenlijk nog redelijk plat.

    Onder de BJCP categorie "Stoofvlees bier" plaatsen?
    Zo opwerken en een nieuwe batch maken.
    Een vlaams rood bruin is heel lekker op je stoofvlees mee klaar te maken, je hoeft dan ook geen scheutje azijn meer toe te voegen om het vlees snel zacht en gaar te laten worden.
    Ik heb ook zo een batch vlaams bruin staan waar je enkel nog stoofvlees kan mee klaar maken
    Koen kan dit ten stelligste bevestigen :skull:

  • Ik heb zo nog 2 bakken Vlaams bruin met krieken, stoofvlees voor de rest van mijn leven. ?

    Ik heb ook zo een batch vlaams bruin staan waar je enkel nog stoofvlees kan mee klaar maken
    Koen kan dit ten stelligste bevestigen :skull:

    Ik heb ook nog tal van 75 cl's staan van zeer donker "stoofvleesbier", de slagers zullen blijkbaar goede zaken doen, of de verkoop van konijn gaat binnenkort ferm de lucht in, bij mij is het allemaal dankzij Candico, zo bedruipt de ene firma de andere zonder het te beseffen... 8o^^

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Stoofvleesbier heb ik al genoeg. Een kerstbier waar iets mis mee is gegaan en dan ook nog een Quadrupel. :D

    Dus deze wil ik toch nog proberen te redden want ik vind de smaak wel lekker, niet te zuur of zo. En ook heb ik er te lang op moeten wachten.8o

    Waarom trainen voor een sixpack als je gratis een tonnetje kan hebben!:bier:

  • Mijn fantastisch idee heeft niet het gewenste effect gehad. Had nochtans verwacht dat het ging lukken. Het plan was om een capsule te vullen met 0.5gr suiker en 0.15gr schuimverbeteraar. Ook een aantal korrels bottelgist. zo gezegd, zo gedaan. Flesje geopend, In het flesje gedropt en onmiddellijk terug gesloten. Na een uurtje was de capsule geopend en kon het hergisten beginnen. Na 14 dagen het flesje koud gezet en geopend. bij het openen hoorde ik het al, de 'sis' was maar een mini siske :@. Zoals verwacht bij het uitschenken, schuim dat onmiddellijk verdween. Verdorie, ik dacht dat ik het gevonden had.:(;(


    Waarom trainen voor een sixpack als je gratis een tonnetje kan hebben!:bier:

  • Steinie, je moet je eens zo'n enolmatic spuit aanschaffen. Sinds ik die heb gaat het doseren van bottelsuiker gelijk niets. En in combinatie met het rekentooltje van Herman weet je zo exact hoeveel van je suikerstroop je moet toevoegen. Je kan in die mengeling ook wat bottelgist doen en dan zit alles erin.

    Je bedoelde waarschijnlijk een eco-matic want een enolmatic is iets heel anders. ;)

    Waarom trainen voor een sixpack als je gratis een tonnetje kan hebben!:bier:

  • Ja, was ik ook al over na aan het denken.

    Ik heb laatst deze gekocht, de veer is iets sterker dan die van de Eco-matic en kost de wereld niet voor een RVS uitvoering te zijn... :thumbup:

    Daarvoor een gele in kunststof gekocht, maar die is maar 5 ml, de RVS is 10 ml, dus handiger voor 75 cl flessen.

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Verdorie, net deze besteld.(maar wel de 5ml versie) Weer te snel geweest.

    Deze heb ik ook , heb wel het slangetje opnieuw aan het handvat moeten doen want de spuit vulde niet volledig waarschijnlijk omdat ze lucht optrok in plaats van suikerstroop , werkt nu wel prima

    Weet de gist daar niet van als je die bij de suiker mengt ?, ik hydrateer de gist en druppel hem met één of twee druppeltjes met een gewone spuit van bij de apotheker

  • Weet de gist daar niet van als je die bij de suiker mengt ?, ik hydrateer de gist en druppel hem met één of twee druppeltjes met een gewone spuit van bij de apotheker

    Da's eigenlijk de goede manier, heb het ook al zo gedaan, maar als je de gist in de siroop doet kan die "verbranden", doch ik doe het ook meestal, omdat ik direct na het toevoegen van de gist de flesjes voorzie van de siroop en onmiddellijk bottel, nog geen nadeel van ondervonden eigenlijk...

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Ik heb laatst deze gekocht, de veer is iets sterker dan die van de Eco-matic en kost de wereld niet voor een RVS uitvoering te zijn... :thumbup:

    Daarvoor een gele in kunststof gekocht, maar die is maar 5 ml, de RVS is 10 ml, dus handiger voor 75 cl flessen.

    Da's eigenlijk de goede manier, heb het ook al zo gedaan, maar als je de gist in de siroop doet kan die "verbranden", doch ik doe het ook meestal, omdat ik direct na het toevoegen van de gist de flesjes voorzie van de siroop en onmiddellijk bottel, nog geen nadeel van ondervonden eigenlijk...

    De bovenstaande van Herman hebben we ook op de gilde in gebruik voor suiker siroop. en werken top!!
    Voor de bottelgist hebben we nog een andere spuit met een potje op gemonteerd zodat je daar je gist in kan hydrateren en 0.5 a 1ml per fles toevoegen als deze gevuld is
    (onderaan op de pagina van Ali staan er verschillende type's als je daar je gading niet in vind???)

  • Voor de bottelgist hebben we nog een andere spuit met een potje op gemonteerd zodat je daar je gist in kan hydrateren en 0.5 a 1ml per fles toevoegen als deze gevuld is.

    Misschien moet ik de Kerstman wel eens inschakelen, je had het er al een tijd geleden over, ging er een bestellen, maar is er nooit van gekomen, of ik gebruik een van mijn andere spuiten, heeft de Kerstman toch wat minder werk... ?( Zal wel een naald op moeten denk ik, of de giststarter zal er met geweld in gaan, misschien ook een reden of pluspunt dat de straal van de naald zorgt voor wat schuimvorming en je zo alweer wat beter hebt gezorgd voor minder zuurstof in de kopruimte als je er snel een dopje op doet terwijl het schuim nog aan de hals staat... :/

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Heb er ook zo één besteld .

    Hoe veel gist op hoeveel water gebruik je om te hydrateren ?

    Op de gilde hydrateren en wij eerst 0.5gr/10l F2 bottelgist in 10x zijn volume zoals voorgeschreven. Eenmaal de gist het hydratatie protocol zoals de producent voorschrijft heeft doorlopen, Dan verdunnen wij tot dat we ruim voldoende volume hebben om in elke fles 1ml te kunnen toevoegen.
    vb je moet 100l bottelen dan heb je 5gr bottelgist nodig, deze wordt gehydrateerd in 50ml warm water (zoals de fabrikant voorschrijft) Eenmaal dat de hydratatie klaar is dan verdunnen wij tot 150ml zodat we zeker toekomen en 1ml kunnen toevoegen de in 140 flessen van 57cl die we moeten bottelen.

  • Voordeel is dat ik hem normaal vrijdag al heb. Als alles goed gaat uiteraard....

    Vrijdag zoals afgesproken geleverd. Tijdens het verlof hiermee eens aan de slag gaan met een flesje. Alhoewel ik denk dat het niet veel zal uithalen. We zien wel.

    Waarom trainen voor een sixpack als je gratis een tonnetje kan hebben!:bier:

Recente onderwerpen

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Barley wine 10

      • BenjaminVlissingen
    2. Berichten
      10
      Views
      121
      10
    3. mbroek

    1. 48 Something 44

      • w@lter
    2. Berichten
      44
      Views
      1.5k
      44
    3. mbroek

    1. Pils met Brett 42

      • Koen Sels
    2. Berichten
      42
      Views
      2.9k
      42
    3. Koen Sels

    1. Eerste dubbel 68

      • Kristof.anthonis
    2. Berichten
      68
      Views
      1.1k
      68
    3. Kristof.anthonis

    1. Recepten plaatsen - LEES MIJ EERST! 7

      • w@lter
    2. Berichten
      7
      Views
      223
      7
    3. HermanH

    1. Sids saison 77

      • Sid
    2. Berichten
      77
      Views
      4.2k
      77
    3. w@lter

    1. Smash a la Ruby 1

      • Ruby1Kenobi
    2. Berichten
      1
      Views
      80
      1
    3. mbroek

    1. Rooie (Vlaams rood) 19

      • Larsvh
    2. Berichten
      19
      Views
      267
      19
    3. ciesvandekwis

    1. Kveik is the new black! (raw ale) 12

      • ciesvandekwis
    2. Berichten
      12
      Views
      398
      12
    3. ciesvandekwis

    1. Schoeën Sezouën 48

      • Steinie
    2. Berichten
      48
      Views
      1.9k
      48
    3. wimdm