Eerste maal Saison

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Hallo,


    Dit weekend een vriend op bezoek die eens wil meebrouwen en graag een Saison wil proberen. Voorlopig vooral met Pils ge-experimenteerd.

    Ik heb ondertussen wat opzoekingswerk verricht, en kom tot het volgende:



    De gist ga ik niet meer veranderen. Is een beetje een experiment want nog nooit gebruikt, maar enige Saison-gist die ik kon vinden met acceptabele T.

    Ik heb nu eenmaal geen zin om te stoken tot 30° in putje Winter :)


    Ik twijfel nog of EBC niet wat hoog is momenteel.

    En qua hop niet zeker of ik echt 3 aroma-hoppen wil gebruiken.


    Alle tips welkom!


    Gr,

    Thomas

  • Ik ben het met Koen eens. Eventueel de caramouten vervangen door wat roggemout. Is heel lekker in een saison, voegt een frisse kruidigheid toe. Anders gewoon proportioneel de pils- en tarwemout verhogen.

    De hop zou ik ook zo laten al mag de bitterheid zeker boven de 30 uitkomen. Maar let wel, ik heb graag een wat bittere bite aan mijn bier.