Mooie schuimkraag: Caramout of tarwemout?

There are 4 replies in this Thread. The last Post () by w@lter.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Caramouten leveren naast kleur (de donkerdere soorten) ook een deel onvergistbare suikers. Hierdoor krijg je wat voller, zoeter bier. Het type caramout bepaalt mee wat het uiteindelijke effect zal zijn. Ik gebruik zelf nogal veel carapils. Dit geeft een wat zoetere afdronk aan je bier zonder echt te domineren. Naar het schijnt zou het ook werken voor de schuimstabiliteit maar dat heb ik zelf nog niet zo opgemerkt.

  • Ooit 2x met havervlokken gebrouwen en dat waren de enige 2 keer dat ik zo'n grote schuimbellen had die vlug weer inviel tot bijna 0.0 schuim.

    Dat was ook de enige 2x dat ik inmaishte bij 50° ipv de altijd 58° en direct doorverwarmen naar 62°.

    Dus was het de haver of de maishtempratuur ik weet het niet maar 1 van de 2 is toch de oorzaak geweest, anders is een mooie schuimkraag iets waar ik nooit problemen mee heb gehad.