The Funk D’Anvers

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

 • The Funk D’Anvers


  The Brett D’Anvers Bottle Conditioning Series


  Gisteren mijn basis bier gebrouwen voor The Funk D’Anvers Brett series. Het doel is een lekker kurkdroog bier te brouwen met een FG van 100-1002 waar ik later afhankelijk van de gemeten dichtheid complexe suikers ga toevoegen, mogelijk 4-6 SG punten, om zo via bottle conditioning met brettanomyces verschillende Funky Bitter Blonde bieren te bekomen.


  Ik mik op 4-5 volumes CO2 waardoor deze bieren zeker sterk gecarboniseerd zullen zijn maar dat is gewenst in deze setting.


  Het basis recept van het bier is : https://www.themadfermentation…n-merican-hoppy-funk.html


  Als gist heb ik de MJ M41 gebruikt die meestal mijn bieren zeer sterk uitgist en goed droog maakt. Hops zijn idd 1OZ Citra 2OZ MOSAIC en 1OZ Nelson Sauvin en dit eenmaal bij flameout en straks in de secondairy tijdens een weekje dryhop bij 10°C. Vergisting is bij 22°C aan het verlopen om iets meer esters te bekomen die de Brett mogelijk omzet in een variëteit van funky geuren en bijhorende smaken.


  Dus 15l basis bier gaat dan inclusief suiker op 75Cl champagne flessen met kroonkurken tot 8bar en natuurlijk 0.5-1.0 ml Brett slurry. Na het bottelen gaan deze op kamertemperatuur rijpen voor minstens 3 maand mogelijk 6 maand.


  Volgende Brett’s nemen deel aan dit experiment :


  Brett TYB 184 SVG = 82 / 88%

  AMALGAMATION - BRETT SUPER BLEND SVG = >85%

  AMALGAMATION II - BRETT SUPER BLEND SVG = 82 / 86%

  Brett TYB 261 SVG = 80 / 82%

  Brett TYB 207 SVG = 80 / 82%

  Brett ECY04 Anomama SVG = up to 100%


  Dus 6X3 flessen =18 met Brett en dan nog twee flessen met een gewone bottel gist om een vergelijk te hebben dus 20 flessen wild gerstenat!


  The Funk get’s Anvers of Anvers get’s Funky


  Davy