Lagertanks

There are 8 replies in this Thread. The last Post () by Steinie.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

 • foto1 is een lagertank daar wordt bier in nagegist en gelagerd zodat dit voldoende gecarboniseerd raakt met CO2 tot een bepaalde druk (er staat daar een kellerfee op) Het bier wordt rechtstreeks uit deze tanks afgevuld. De hoofd vergisting is meestal in een andere tank gebeurt en het grootste deel van de gist is al verwijderd alvorens het bier naar deze tanks wordt overgebracht. Wordt voornamelijk voor ondergisters gebruikt.

  Foto2 is een CCT, hier wordt bier in vergist en gelagerd, de gist wordt na de hoofd gisting onderaan afgetapt, en dan in de zelfde tank nagegist, wordt zowel voor lagers als voor bovengisting gebruikt.
  De grote verticale tanks kunnen ook wel gebruikt worden voor bier gedeeltelijk te verzadigen met CO2 maar kunnen niet de drukken aan van een horizontale tank. Meestal wordt het bier ofwel dan nog nagegist op fles of via een carbonisatie tank afgevuld.

 • Het groot voordeel van horizontale gistingstanks is de lagere kostprijs.

  Bij staande conische gisttanks is de conische vorm onderaan een meerkost wat je bij de liggende tanks uiteraard niet hebt.

  Groot voordeel van de staande tanks is de plaatswinst.

  Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.


  Winston Churchill