Honingwijn - Mede

There are 3 replies in this Thread. The last Post () by stijn26.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Hallo,


    zoals op het vorige forum te lezen was heb ik mij eens gewaagd aan een mede.


    Reden was dat ik wat ouder wordende honing had staan (met al wat 'korrel'), en dat we lekkere sinaasappelen meegebracht hadden uit Spanje. Ideaal moment voor mede met sinaasappel ;)


    Dit was nu zo'n 3 maanden geleden ... En morgen wou ik bottelen, zodat alles nog rustig een jaar kon verder 'rijpen'.
    Ik breng daarnet de dame jeanne uit de kelder naar de keuken, en toen begon het waterslot terug te gaan bubbelen. Laat ons zeggen zo'n 2 keer per 3 minuten ...


    Dus ik vermoed dat ik alles beter laat zoals het is, en nog even op de dame jeanne laat staan? Iemand enig idee hoelang je deze mag/moet laten staan alvorens te bottelen?



    Alvast bedankt voor jullie feedback!

    Beer is not the solution but it helps to forget the question.

  • Kan ook zijn door het temperatuurverschil. Van een koude kelder naar een warme keuken zal de inhoud van de fles uitzetten dus kunnen er af en toe blubjes uit het waterslot komen.

    Waarom trainen voor een sixpack als je gratis een tonnetje kan hebben!:bier: