Algemeen

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

News

  • Hey allemaal,
    Eerder dit jaar had ik hier al eens een voorstel gedaan om de VHM in mijn tuin te organiseren. Die datum komt dichter en het lijkt mij wel handig om een aanwezigheidslijstje aan te leggen zodat ik de nodige voorzieningen kan treffen. Gelieve dus nog even ter bevestiging te reageren of je aanwezig zal zijn en met hoeveel personen je komt?

    Wat? VHM met bbq (vlees en groentjes voorzie ik zelf, Walter ging voor de bbq zorgen?, kosten kunnen we dan gewoon delen), biertjes proeven en ruilen, keuvelen over bier en andere dingen, ...
    Waar? Grote Braamstraat 1, 2220 Heist-op-den-Berg, België - parkeren en evt. tentjes opzetten om te overnachten kan op het veldje naast het huis.
    Wanneer? Zaterdag 28 augustus 2021 vanaf 14u

    Wat betreft corona, zolang de regering tuinfeesten toelaat kan het wat mij betreft gewoon doorgaan. Moest je uiteindelijk toch nog afzeggen dan is dat natuurlijk jouw vrije keuze :winking_face: . Ik kijk er alvast naar uit om wat gezichten achter de forumberichten te leren kennen.

  • Ik zit er aan te denken om de koeling van mijn brouwerij in wording met Peltier elementen te doen. Op aliexpress zijn complete units te koop met koel blokken en waterkoeling. De wort afkoelen zou dan met een reguliere koeler gedaan kunnen waar koelvloeistof doorheen loopt en de fermentatie kast zou lucht of water gekoeld kunnen. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoeveel elementen zouden er bijvoorbeeld nodig zijn om de wort niet slechts te traag af te koelen?

  • Hallo medebrouwers en bierliefhebbers,

    Ik ben een beginnende brouwer, eerst met bierkitjes maar dat beviel niet erg en sinds een jaar van losse ingredienten. Ik maak per brouwsel ongeveer 10 liter bier in de keuken dus nog kleine hoeveelheden maar ze smaken prima. Hop heb ik zelf in de tuin groeien. Ik hoop nog veel van jullie en dit forum te leren. Groet Gerco

  • Met mijn installatie krijg ik telkens zo'n 15L in mijn CCT (27L). Ik zou willen gaan naar 20L echter zonder nieuwe investeringen te moeten doen.


    Kan ik de 15L aanlengen naar 20L en zo ja, hoe (gewoon water, suikerwater, ...) en met wat moet ik dan zowat overal rekening mee houden in mijn berekeningen (dichtheid, bitterheid, ...). Kan Brewfather helpen?


    Tony

  • Beste brouwers,


    We brouwen allemaal elk jaar wel iets dat we minder vinden of niet in balans krijgen of zelfs hier of daar een off smaakje heeft..ik heb de neiging om dat dan niet allemaal weg te gooien maar enkelel flessen in een donkere hoek weg te zetten voor het grote mirakel..dat gebeurt natuurlijk nooit, maar af en toe ben je toch verbaast..om de dorst te lessen tijdens het bosmaaien daarnet uit de donkere hoek een fles blond bier genomen, ik meen een mislukte hoegaarden grandcru van 2 jaar geleden..geen gusher, echte onmiskenbare brett geur en smaak van een tripel versneden met lambic.. helemaal niet zo bedoelt, maar dorstlessend en bijna echt lekker..en nog erg fris

    Trouwens, al mijn oudere bieren hebben dat brett smaakje..is dat altijd zo, dat oud bier altijd zuur wordt ?

    Ook nog nooit 'op de pot' beland van het drinken van zo'n biertje..al twijfel ik toch altijd wel wat..

    Is dat iets wat jullie soms ook uitproberen ?:zany_face::face_with_thermometer::thinking_face::woozy_face:

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Candi syrup D-180 46

      • Jo64
    2. Berichten
      46
      Views
      2.3k
      46
    3. HermanH

    1. VOSS KVEIK GIST vergistingsgraad 28

      • Zuurpiet
    2. Berichten
      28
      Views
      1.3k
      28
    3. Kristof A

    1. Aanwezigheidslijst VHM 2021 8

      • Kristof A
    2. Berichten
      8
      Views
      173
      8
    3. patrik_claes

    1. Zelf cider maken 49

      • Mogwai
    2. Berichten
      49
      Views
      3.9k
      49
    3. Steinie

    1. Dunkel Bock uit blik 10

      • Woodturner
    2. Berichten
      10
      Views
      453
      10
    3. Slibber