Bier brouwen

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

News

  • Bij het eindigen van de vorige brouwdag heb ik mijn refractometer laten vallen, en op het eerste zicht leek alles in orde.


    Zoals gewoonlijk, vandaag bij de volgende brouwdag, besliste hij er anders over en was er niks meer af te lezen, buiten een klein stukje vanboven. Dus ik vermoed dat er iets belangrijks verschoven is. Iemand een idee of je dat kan herstellen, of best nieuw kopen ?

  • Zoals in een ander topic aangegeven, heeft mijn weck-ketel die ik gebruik(te) voor het verwarmen van mijn spoelwater, het begeven.


    Vandaag me beholpen met een kleine pot op een apart vuurtje en de waterkoker (waar de vrouw des huizes niet gelukkig mee was), maar dat vond ik toch niet zo een succes.


    Ik zou opnieuw een weck-ketel kunnen kopen, maar toch wel duur als dat spel het opgeeft na iets meer dan een jaar.


    Vandaar de vraag, wat gebruiken jullie voor het verwarmen van het spoelwater, en wat vinden jullie er goed en niet goed aan ?

  • Eindelijk,

    Ik heb eindelijk een controle op de vergistingstemperatuur.

    Een inkbird ITC-308 en een verwarmingsplaatje 25 watt aangeschaft.

    Ik heb 20 liter water in mijn gistvat gedaan en in de kast geplaatst. Sensor met een sponsje op het vat geplakt.

    Dan begint de spel, de instellingen aanpassen.

    Stel, ik wil gaan vergisten op 20°C.

    Doe ik het goed met de instelling van oderstaande tabel? De eigen instelling staat in de laatste kolom.


    vlaamshobbybrouwforum.be/index.php?attachment/5254/

  • Heeft er iemand ervaring met dit apparaat?

    Graag jullie meningen en bevindingen.

    Waar ik bv mee in mijn hoofd zit,... kan je hergisten in een blik?

    Dus bottelgist en suiker toevoegen.🤔

    Bij Brouwland 129,95€ voor 300 33cl blikken of ongeveer 0,43 cent voor 1 blik. Niet herbruikbaar.

    En denk duurder dan een flesje.

  • Heb ooit een bier gemaakt van 7,5% met Westmalle gist wat afgekeurd werd op een prijskamp omdat er teveel banaan in de smaak zat.

    Nochtans vond ik dat een lekker biertje, ik hou wel van die smaak in bier, maar heb het nooit kunnen reproduceren.

    Dus is de vraag hoe krijg je gewild die banaansmaak, bij welke temperaturen laten gisten met een authentieke WM, of zijn er nog meer factoren die meespelen.

    Welke mouten moeten er minstens in zitten.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Cannular. 26

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      26
      Views
      247
      26
    3. Sledgehammer

    1. Refractometer kapot 3

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      3
      Views
      33
      3
    3. HermanH

    1. Graag banaan in een volmout 7,5% met Westmalle gist 24

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      24
      Views
      329
      24
    3. MartinHo64

    1. Instellen Inkbird 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      62
      4
    3. MartinHo64

    1. Verwarming spoelwater 3

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      3
      Views
      32
      3
    3. Kristof A