Beginnersvragen

Dit forum is er voor de beginners onder ons. Stel hier al je vragen, hoe simpel ze ook mogen lijken.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Over de Beginnersvragen 9

      • walter
    2. Berichten
      9
      Views
      1.4k
      9
    3. melkventer

    1. Instellen Inkbird 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      64
      4
    3. MartinHo64

    1. PILS lagering 3

      • Zuurpiet
    2. Berichten
      3
      Views
      101
      3
    3. mbroek

    1. Betere whirlpool nodig of langer staan? 23

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      23
      Views
      470
      23
    3. Tannhauser

    1. waterbehandeling / brouwzouten 61

      • Sledgehammer
    2. Berichten
      61
      Views
      2.2k
      61
    3. Steinie

    1. Berekening alcohol middels begin/eind SG 5

      • Erwin Roefs
    2. Berichten
      5
      Views
      200
      5
    3. JaapW

    1. SG begin 18

      • Erwin Roefs
    2. Berichten
      18
      Views
      293
      18
    3. Erwin Roefs

    1. Temperatuurmeting maischen 6

      • MarkDK
    2. Berichten
      6
      Views
      228
      6
    3. MarkDK

    1. Starten met het brouwen te ontdekken. 13

      • Guillaume
    2. Berichten
      13
      Views
      353
      13
    3. MartinHo64

    1. Hoe wortkoeler aansluiten 43

      • Slibber
    2. Berichten
      43
      Views
      915
      43
    3. Ambibenderix

    1. Lallemand Saison style ale yeast 13

      • Erwin Roefs
    2. Berichten
      13
      Views
      453
      13
    3. Steinie

    1. Alfazuur in hopbloemen 17

      • Erwin Roefs
    2. Berichten
      17
      Views
      429
      17
    3. MartinHo64

    1. Wyeast smack pack 3787 77

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      77
      Views
      1.8k
      77
    3. Koen Sels

    1. Korte gistingsperiode saison 34

      • Bloody
    2. Berichten
      34
      Views
      1.4k
      34
    3. Bloody

    1. Gaat een diastaticus altijd tot 1.000? 72

      • Kristof A
    2. Berichten
      72
      Views
      1.6k
      72
    3. springerke

    1. Op voorhand schroten. 36

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      36
      Views
      1.1k
      36
    3. Vaderabt1

    1. Drijvende vlokken 31

      • RobSoet
    2. Berichten
      31
      Views
      996
      31
    3. Zuurpiet

    1. Witbier met Kersensap 2

      • DLNDOG
    2. Berichten
      2
      Views
      135
      2
    3. DLNDOG

    1. Eind sg is niet wat het moet zijn 46

      • SnoopySch
    2. Berichten
      46
      Views
      1.1k
      46
    3. MartinHo64

    1. Te weinig bottel suiker of te vroeg geopend? 18

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      18
      Views
      653
      18
    3. Levadura Brewery

    1. Grootte vergistingsvat tov hoeveelheid nog te vergisten wort? 22

      • RudolfB
    2. Berichten
      22
      Views
      855
      22
    3. Tannhauser

    1. Eerste brouwsel, toch nog alles verkeerd doen. 19

      • Wuh
      • Wuh
    2. Berichten
      19
      Views
      951
      19
    3. Hanske

    1. Hoeveel mout gebruiken 20

      • MarkDK
    2. Berichten
      20
      Views
      1.1k
      20
    3. MarkDK

    1. Donker en zoet 8

      • Woodturner
    2. Berichten
      8
      Views
      433
      8
    3. Serge

    1. bottelsuiker vergeten? 15

      • Sander Decock
    2. Berichten
      15
      Views
      566
      15
    3. Sander Decock

    1. Kandijsuiker 3

      • Bloody
    2. Berichten
      3
      Views
      249
      3
    3. walter

    1. Begin SG 20

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      20
      Views
      1k
      20
    3. mbroek

    1. Kruiden in je bier 45

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      45
      Views
      2.6k
      45
    3. Kassuul

    1. Brew Monk™ spiraalkoeler voor vergistingsvat 30 l 17

      • Filip64A
    2. Berichten
      17
      Views
      775
      17
    3. pepito

    1. In de gistkast 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      312
      4
    3. Steinie

    1. Wat is de invloed van onvergistbare suikers op het soortelijk gewicht 7

      • Zuurpiet
    2. Berichten
      7
      Views
      542
      7
    3. Zuurpiet

    1. Kerstbier rijping 4

      • Lowie
    2. Berichten
      4
      Views
      320
      4
    3. walter

    1. Van kookpot naar Brouwketel 24

      • SnoopySch
    2. Berichten
      24
      Views
      1.2k
      24
    3. JohanD

    1. Brouwen in de keuken 32

      • walter
    2. Berichten
      32
      Views
      1.4k
      32
    3. pepito

    1. Brewbucket wel of niet overhevelen? 45

      • blikstjinder
    2. Berichten
      45
      Views
      1.8k
      45
    3. Tannhauser

    1. Wat is dit? 22

      • gijs
      • gijs
    2. Berichten
      22
      Views
      827
      22
    3. walter

    1. Hoeveel IBU scheelt het toevoegen van aroma hop op 80 of 100 graden? 10

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      10
      Views
      474
      10
    3. mbroek

    1. Gelatine 83

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      83
      Views
      3.8k
      83
    3. Serge

    1. champagnegist 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      353
      4
    3. Serge

    1. Igloo cooler of False bottom 2

      • Slibber
    2. Berichten
      2
      Views
      306
      2
    3. Slibber

    1. Gebotteld bier, in de vergistingskast of op kamertemperatuur? 30

      • blikstjinder
    2. Berichten
      30
      Views
      1.3k
      30
    3. walter

    1. Welke Materialen? 60

      • Woodturner
    2. Berichten
      60
      Views
      2.6k
      60
    3. Dude

    1. Bruine kleur ipv blonde kleur 23

      • Jan.vidal
    2. Berichten
      23
      Views
      741
      23
    3. walter

    1. Heteluchtkachel in gistkast? 59

      • DLNDOG
    2. Berichten
      59
      Views
      2.6k
      59
    3. DenSteppe

    1. Schroten 14

      • Jan.vidal
    2. Berichten
      14
      Views
      483
      14
    3. Koen Sels

    1. Waterbehandeling, where to start ? 76

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      76
      Views
      2.6k
      76
    3. Koen Sels

    1. Vergisting lijkt gestopt te zijn 11

      • Dingdong
    2. Berichten
      11
      Views
      464
      11
    3. brouwerwaldonk

    1. Niet overhevelen? 54

      • blikstjinder
    2. Berichten
      54
      Views
      2.1k
      54
    3. Jef Verbeelen

    1. Welke ingrediënten in een eerste stout? 51

      • Kristof A
    2. Berichten
      51
      Views
      3.9k
      51
    3. walter

    1. Mout voor een yeti imperial stout (kloon) 3

      • DLNDOG
    2. Berichten
      3
      Views
      248
      3
    3. Serge

Display Options

News

  • Bij het eindigen van de vorige brouwdag heb ik mijn refractometer laten vallen, en op het eerste zicht leek alles in orde.


    Zoals gewoonlijk, vandaag bij de volgende brouwdag, besliste hij er anders over en was er niks meer af te lezen, buiten een klein stukje vanboven. Dus ik vermoed dat er iets belangrijks verschoven is. Iemand een idee of je dat kan herstellen, of best nieuw kopen ?

  • Zoals in een ander topic aangegeven, heeft mijn weck-ketel die ik gebruik(te) voor het verwarmen van mijn spoelwater, het begeven.


    Vandaag me beholpen met een kleine pot op een apart vuurtje en de waterkoker (waar de vrouw des huizes niet gelukkig mee was), maar dat vond ik toch niet zo een succes.


    Ik zou opnieuw een weck-ketel kunnen kopen, maar toch wel duur als dat spel het opgeeft na iets meer dan een jaar.


    Vandaar de vraag, wat gebruiken jullie voor het verwarmen van het spoelwater, en wat vinden jullie er goed en niet goed aan ?

  • Eindelijk,

    Ik heb eindelijk een controle op de vergistingstemperatuur.

    Een inkbird ITC-308 en een verwarmingsplaatje 25 watt aangeschaft.

    Ik heb 20 liter water in mijn gistvat gedaan en in de kast geplaatst. Sensor met een sponsje op het vat geplakt.

    Dan begint de spel, de instellingen aanpassen.

    Stel, ik wil gaan vergisten op 20°C.

    Doe ik het goed met de instelling van oderstaande tabel? De eigen instelling staat in de laatste kolom.


    vlaamshobbybrouwforum.be/index.php?attachment/5254/

  • Heeft er iemand ervaring met dit apparaat?

    Graag jullie meningen en bevindingen.

    Waar ik bv mee in mijn hoofd zit,... kan je hergisten in een blik?

    Dus bottelgist en suiker toevoegen.🤔

    Bij Brouwland 129,95€ voor 300 33cl blikken of ongeveer 0,43 cent voor 1 blik. Niet herbruikbaar.

    En denk duurder dan een flesje.

  • Heb ooit een bier gemaakt van 7,5% met Westmalle gist wat afgekeurd werd op een prijskamp omdat er teveel banaan in de smaak zat.

    Nochtans vond ik dat een lekker biertje, ik hou wel van die smaak in bier, maar heb het nooit kunnen reproduceren.

    Dus is de vraag hoe krijg je gewild die banaansmaak, bij welke temperaturen laten gisten met een authentieke WM, of zijn er nog meer factoren die meespelen.

    Welke mouten moeten er minstens in zitten.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Cannular. 26

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      26
      Views
      247
      26
    3. Sledgehammer

    1. Refractometer kapot 3

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      3
      Views
      33
      3
    3. HermanH

    1. Graag banaan in een volmout 7,5% met Westmalle gist 24

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      24
      Views
      329
      24
    3. MartinHo64

    1. Instellen Inkbird 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      64
      4
    3. MartinHo64

    1. Verwarming spoelwater 3

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      3
      Views
      32
      3
    3. Kristof A