Beginnersvragen

Dit forum is er voor de beginners onder ons. Stel hier al je vragen, hoe simpel ze ook mogen lijken.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Over de Beginnersvragen 9

      • walter
    2. Berichten
      9
      Views
      1.3k
      9
    3. melkventer

    1. Hoeveel mout gebruiken 20

      • MarkDK
    2. Berichten
      20
      Views
      709
      20
    3. MarkDK

    1. Donker en zoet 8

      • Woodturner
    2. Berichten
      8
      Views
      200
      8
    3. Serge

    1. Eind sg is niet wat het moet zijn 9

      • SnoopySch
    2. Berichten
      9
      Views
      221
      9
    3. walter

    1. bottelsuiker vergeten? 15

      • Sander Decock
    2. Berichten
      15
      Views
      230
      15
    3. Sander Decock

    1. Kandijsuiker 3

      • Bloody
    2. Berichten
      3
      Views
      116
      3
    3. walter

    1. Begin SG 20

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      20
      Views
      832
      20
    3. mbroek

    1. Kruiden in je bier 45

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      45
      Views
      2k
      45
    3. Kassuul

    1. Brew Monk™ spiraalkoeler voor vergistingsvat 30 l 17

      • Filip64A
    2. Berichten
      17
      Views
      466
      17
    3. pepito

    1. In de gistkast 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      189
      4
    3. Steinie

    1. Wat is de invloed van onvergistbare suikers op het soortelijk gewicht 7

      • Zuurpiet
    2. Berichten
      7
      Views
      342
      7
    3. Zuurpiet

    1. Kerstbier rijping 4

      • Lowie
    2. Berichten
      4
      Views
      202
      4
    3. walter

    1. Van kookpot naar Brouwketel 24

      • SnoopySch
    2. Berichten
      24
      Views
      869
      24
    3. JohanD

    1. Brouwen in de keuken 32

      • walter
    2. Berichten
      32
      Views
      840
      32
    3. pepito

    1. Brewbucket wel of niet overhevelen? 45

      • blikstjinder
    2. Berichten
      45
      Views
      1.4k
      45
    3. Tannhauser

    1. Wat is dit? 22

      • gijs
      • gijs
    2. Berichten
      22
      Views
      560
      22
    3. walter

    1. Hoeveel IBU scheelt het toevoegen van aroma hop op 80 of 100 graden? 10

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      10
      Views
      268
      10
    3. mbroek

    1. Gelatine 83

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      83
      Views
      3.2k
      83
    3. Serge

    1. champagnegist 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      214
      4
    3. Serge

    1. Igloo cooler of False bottom 2

      • Slibber
    2. Berichten
      2
      Views
      235
      2
    3. Slibber

    1. Gebotteld bier, in de vergistingskast of op kamertemperatuur? 30

      • blikstjinder
    2. Berichten
      30
      Views
      924
      30
    3. walter

    1. Korte gistingsperiode saison 33

      • Bloody
    2. Berichten
      33
      Views
      1.1k
      33
    3. Kristof A

    1. Welke Materialen? 60

      • Woodturner
    2. Berichten
      60
      Views
      2.1k
      60
    3. Dude

    1. Bruine kleur ipv blonde kleur 23

      • Jan.vidal
    2. Berichten
      23
      Views
      565
      23
    3. walter

    1. Heteluchtkachel in gistkast? 59

      • DLNDOG
    2. Berichten
      59
      Views
      2.2k
      59
    3. DenSteppe

    1. Schroten 14

      • Jan.vidal
    2. Berichten
      14
      Views
      391
      14
    3. Koen Sels

    1. Waterbehandeling, where to start ? 76

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      76
      Views
      2.1k
      76
    3. Koen Sels

    1. Vergisting lijkt gestopt te zijn 11

      • Dingdong
    2. Berichten
      11
      Views
      346
      11
    3. brouwerwaldonk

    1. Niet overhevelen? 54

      • blikstjinder
    2. Berichten
      54
      Views
      1.8k
      54
    3. Jef Verbeelen

    1. Welke ingrediënten in een eerste stout? 51

      • Kristof A
    2. Berichten
      51
      Views
      2.8k
      51
    3. walter

    1. Mout voor een yeti imperial stout (kloon) 3

      • DLNDOG
    2. Berichten
      3
      Views
      213
      3
    3. Serge

    1. Bottelgist toevoegen na koud lageren 19

      • StijnP
    2. Berichten
      19
      Views
      812
      19
    3. Jef Verbeelen

    1. Opstellen van een recept. 14

      • Ramgni
    2. Berichten
      14
      Views
      494
      14
    3. Ramgni

    1. SJouwen met een SS BREWTECH CHRONICAL 27L 30

      • blikstjinder
    2. Berichten
      30
      Views
      858
      30
    3. HermanH

    1. Formule SG naar gram suiker/L 1

      • Olaf
      • Olaf
    2. Berichten
      1
      Views
      157
      1
    3. springerke

    1. Overhevelen ondergister? 8

      • Lowie
    2. Berichten
      8
      Views
      335
      8
    3. Tom_Schuurmans

    1. recepten speciaal voor automatische ketels? 62

      • blikstjinder
    2. Berichten
      62
      Views
      2.5k
      62
    3. Chris XIII

    1. Experimenteren 11

      • BenDR
    2. Berichten
      11
      Views
      589
      11
    3. BenDR

    1. Probleem. Na brouwen met de brewmonk titan 14

      • Dingdong
    2. Berichten
      14
      Views
      636
      14
    3. Dude

    1. Vergisting Chimay Wit 13

      • Pollekeschol
    2. Berichten
      13
      Views
      448
      13
    3. Koen Sels

    1. blikbrouwen en welke gist 76

      • Woodturner
    2. Berichten
      76
      Views
      2.8k
      76
    3. mbroek

    1. Co2 opbouw in de fles: is er een grafiek of excel sheet? 37

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      37
      Views
      1.3k
      37
    3. walter

    1. Brewmonk 12

      • Woodturner
    2. Berichten
      12
      Views
      481
      12
    3. pepito

    1. Waterslot blijft brubbelen 9

      • Gianni 0
    2. Berichten
      9
      Views
      474
      9
    3. Steinie

    1. Easy Brew 51

      • Marico
    2. Berichten
      51
      Views
      1.7k
      51
    3. Ambibenderix

    1. logboek 11

      • Woodturner
    2. Berichten
      11
      Views
      575
      11
    3. Woodturner

    1. Waterprofiel 20

      • davidma
    2. Berichten
      20
      Views
      691
      20
    3. Serge

    1. Wortkoeler 62

      • Woodturner
    2. Berichten
      62
      Views
      1.9k
      62
    3. Hanske

    1. Enige verwarring ivm svg, attenuation 12

      • Icebeard
    2. Berichten
      12
      Views
      458
      12
    3. Icebeard

    1. porter 66 (eerste bier) 23

      • lucas seynaeve
    2. Berichten
      23
      Views
      836
      23
    3. walter

Display Options

News

  • Ik heb de Grainfather G30 en gebruik de brewfather app. Die stuurt het recept door vanuit mijn computer naar de grainfather.


    Bij mijn laatste brouw bleef de indicatie van de temperatuur op de grainfather "hangen". ttz, hij verwarmde gewoon verder door maar de temperatuuraanduiding klopte niet. Remedie: Uitgetrokken, opnieuw opgestart en recept weer van de computer naar de grainfather gestuurd. Ik moest het een paar keer herhalen voor het goed werkte.


    Heeft er iemand ook al problemen gehad met de grainfather G30?

  • Mijn berekende water en mout volume in grandfather klopte niet bij de laatste brouwdag.


    Ik had 25,40 liter maishwater en 7,3 kg mout. Volgens de grainfather app moest ik aan 30,28 liter komen, net binnen het bereik van mijn grainfather. In de praktijk was het eerder 32 liter. Heel vervelend, want als de pomp dan aanzet, gaat er wort circuleren via de gaatjes waar je de hendel insteekt om de mand uit het vat te heffen.


    Ik weet niet waar ik die berekening moet bijstellen om een juist volume water en mout te hebben. Iemand een idee?

  • Recept in navolging van dit topic.
    Op aanraden van Steinie toch maar eens die Philly Sour uittesten van Lallemand. Met Brett gaan experimenteren zonder voldoende voorkennis of het juiste materiaal gaan we toch maar niet doen ;-) ...
    Ik ga voor een 'eenvoudig' receptje om de gistsmaak op de voorgrond te laten treden.
    Ook de hoppen zijn neutraal en we gaan niet te hoog in IBU's om dezelfde reden.
    Nog opmerkingen? ;-) ...

    BrouwHulp Recept uitdraai



    Basis

    Omschrijving//thWaarde//th

    Kenmerk//td027//td//tr

    Naam recept//tdZonde Zuur #1//td//tr

    Brouwdatum//td15/05/2021//td//tr

    Bierstijl//tdBlond//td//tr

    Volume//td47,4 l//td//tr

    Begin SG//td1,063 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey)//td8 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth)//td21 IBU//td//tr

    Brouwzaalrendement//td80,0 %//td//tr

    Kooktijd//td60 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid//thIngrediënt//th

    35,00 l//tdWater uit Gr. Braamstraat + 0,50 g/10l Antioxin SBT//td//tr

    1,50 g//tdCaSO4//td//tr

    9,50 ml//tdMelkzuur//td//tr

    27,61 l//tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel

  • Hallo iedereen.


    In de loop van deze week hoop een nieuw brouwsel te kunnen maken.

    Met de eerste twee brouwsels heb ik nog geen rekening gehouden met de ph.


    Maar met het volgende recept wil ik het wel eens proberen.

    Ik heb de waardes (van het leidingwater bekomen van de Watergroep) in de brewfather app ingegeven.


    Alleen is het nog Chinees voor me om te begrijpen wat ik moet doen om de waardes aan te passen.

    Mijn leidingwater heeft een ph van 5,97.


    Hieronder een printscreen van de app.

    Kan iemand me wegwijs maken ?


    Alvast

    bedankt.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Grainfather G30 probleem 3

      • Jef Verbeelen
    2. Berichten
      3
      Views
      49
      3
    3. Dude

    1. Speidel BM 50 Profielinstellingen in de BrewfatherApp 8

      • JohnDQR
    2. Berichten
      8
      Views
      178
      8
    3. Dude

    1. Brewfather aanpassen waarder ph 16

      • Ramgni
    2. Berichten
      16
      Views
      178
      16
    3. wimdm

    1. Hoeveel mout gebruiken 20

      • MarkDK
    2. Berichten
      20
      Views
      709
      20
    3. MarkDK

    1. Donker en zoet 8

      • Woodturner
    2. Berichten
      8
      Views
      200
      8
    3. Serge