Beginnersvragen

Dit forum is er voor de beginners onder ons. Stel hier al je vragen, hoe simpel ze ook mogen lijken.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Over de Beginnersvragen 9

      • walter
    2. Berichten
      9
      Views
      1.4k
      9
    3. melkventer

    1. Instellen Inkbird 10

      • Woodturner
    2. Berichten
      10
      Views
      220
      10
    3. HermanH

    1. PILS lagering 3

      • Zuurpiet
    2. Berichten
      3
      Views
      115
      3
    3. mbroek

    1. Betere whirlpool nodig of langer staan? 23

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      23
      Views
      474
      23
    3. Tannhauser

    1. waterbehandeling / brouwzouten 61

      • Sledgehammer
    2. Berichten
      61
      Views
      2.2k
      61
    3. Steinie

    1. Berekening alcohol middels begin/eind SG 5

      • Erwin Roefs
    2. Berichten
      5
      Views
      211
      5
    3. JaapW

    1. SG begin 18

      • Erwin Roefs
    2. Berichten
      18
      Views
      304
      18
    3. Erwin Roefs

    1. Temperatuurmeting maischen 6

      • MarkDK
    2. Berichten
      6
      Views
      235
      6
    3. MarkDK

    1. Starten met het brouwen te ontdekken. 13

      • Guillaume
    2. Berichten
      13
      Views
      364
      13
    3. MartinHo64

    1. Hoe wortkoeler aansluiten 43

      • Slibber
    2. Berichten
      43
      Views
      937
      43
    3. Ambibenderix

    1. Lallemand Saison style ale yeast 13

      • Erwin Roefs
    2. Berichten
      13
      Views
      465
      13
    3. Steinie

    1. Alfazuur in hopbloemen 17

      • Erwin Roefs
    2. Berichten
      17
      Views
      435
      17
    3. MartinHo64

    1. Wyeast smack pack 3787 77

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      77
      Views
      1.8k
      77
    3. Koen Sels

    1. Korte gistingsperiode saison 34

      • Bloody
    2. Berichten
      34
      Views
      1.4k
      34
    3. Bloody

    1. Gaat een diastaticus altijd tot 1.000? 72

      • Kristof A
    2. Berichten
      72
      Views
      1.7k
      72
    3. springerke

    1. Op voorhand schroten. 36

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      36
      Views
      1.1k
      36
    3. Vaderabt1

    1. Drijvende vlokken 31

      • RobSoet
    2. Berichten
      31
      Views
      1k
      31
    3. Zuurpiet

    1. Witbier met Kersensap 2

      • DLNDOG
    2. Berichten
      2
      Views
      136
      2
    3. DLNDOG

    1. Eind sg is niet wat het moet zijn 46

      • SnoopySch
    2. Berichten
      46
      Views
      1.2k
      46
    3. MartinHo64

    1. Te weinig bottel suiker of te vroeg geopend? 18

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      18
      Views
      660
      18
    3. Levadura Brewery

    1. Grootte vergistingsvat tov hoeveelheid nog te vergisten wort? 22

      • RudolfB
    2. Berichten
      22
      Views
      859
      22
    3. Tannhauser

    1. Eerste brouwsel, toch nog alles verkeerd doen. 19

      • Wuh
      • Wuh
    2. Berichten
      19
      Views
      957
      19
    3. Hanske

    1. Hoeveel mout gebruiken 20

      • MarkDK
    2. Berichten
      20
      Views
      1.2k
      20
    3. MarkDK

    1. Donker en zoet 8

      • Woodturner
    2. Berichten
      8
      Views
      438
      8
    3. Serge

    1. bottelsuiker vergeten? 15

      • Sander Decock
    2. Berichten
      15
      Views
      569
      15
    3. Sander Decock

    1. Kandijsuiker 3

      • Bloody
    2. Berichten
      3
      Views
      249
      3
    3. walter

    1. Begin SG 20

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      20
      Views
      1.1k
      20
    3. mbroek

    1. Kruiden in je bier 45

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      45
      Views
      2.7k
      45
    3. Kassuul

    1. Brew Monk™ spiraalkoeler voor vergistingsvat 30 l 17

      • Filip64A
    2. Berichten
      17
      Views
      785
      17
    3. pepito

    1. In de gistkast 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      314
      4
    3. Steinie

    1. Wat is de invloed van onvergistbare suikers op het soortelijk gewicht 7

      • Zuurpiet
    2. Berichten
      7
      Views
      542
      7
    3. Zuurpiet

    1. Kerstbier rijping 4

      • Lowie
    2. Berichten
      4
      Views
      326
      4
    3. walter

    1. Van kookpot naar Brouwketel 24

      • SnoopySch
    2. Berichten
      24
      Views
      1.2k
      24
    3. JohanD

    1. Brouwen in de keuken 32

      • walter
    2. Berichten
      32
      Views
      1.4k
      32
    3. pepito

    1. Brewbucket wel of niet overhevelen? 45

      • blikstjinder
    2. Berichten
      45
      Views
      1.8k
      45
    3. Tannhauser

    1. Wat is dit? 22

      • gijs
      • gijs
    2. Berichten
      22
      Views
      830
      22
    3. walter

    1. Hoeveel IBU scheelt het toevoegen van aroma hop op 80 of 100 graden? 10

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      10
      Views
      480
      10
    3. mbroek

    1. Gelatine 83

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      83
      Views
      3.8k
      83
    3. Serge

    1. champagnegist 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      354
      4
    3. Serge

    1. Igloo cooler of False bottom 2

      • Slibber
    2. Berichten
      2
      Views
      309
      2
    3. Slibber

    1. Gebotteld bier, in de vergistingskast of op kamertemperatuur? 30

      • blikstjinder
    2. Berichten
      30
      Views
      1.3k
      30
    3. walter

    1. Welke Materialen? 60

      • Woodturner
    2. Berichten
      60
      Views
      2.6k
      60
    3. Dude

    1. Bruine kleur ipv blonde kleur 23

      • Jan.vidal
    2. Berichten
      23
      Views
      750
      23
    3. walter

    1. Heteluchtkachel in gistkast? 59

      • DLNDOG
    2. Berichten
      59
      Views
      2.6k
      59
    3. DenSteppe

    1. Schroten 14

      • Jan.vidal
    2. Berichten
      14
      Views
      483
      14
    3. Koen Sels

    1. Waterbehandeling, where to start ? 76

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      76
      Views
      2.6k
      76
    3. Koen Sels

    1. Vergisting lijkt gestopt te zijn 11

      • Dingdong
    2. Berichten
      11
      Views
      466
      11
    3. brouwerwaldonk

    1. Niet overhevelen? 54

      • blikstjinder
    2. Berichten
      54
      Views
      2.1k
      54
    3. Jef Verbeelen

    1. Welke ingrediënten in een eerste stout? 51

      • Kristof A
    2. Berichten
      51
      Views
      4k
      51
    3. walter

    1. Mout voor een yeti imperial stout (kloon) 3

      • DLNDOG
    2. Berichten
      3
      Views
      249
      3
    3. Serge

Display Options

News

  • Gisteren voor het eerst gebotteld met de enolmatic. Wat is dat een plezier om mee te werken! Tot nu toe werkte ik met zo'n gravitair hevelding, maar dit is nu een echte verbetering; Geen gemors, geen lekkage, minder blootstelling aan zuurstof ... In 4 uur ruim 600 flesjes gebotteld met nauwelijks kuiswerk achteraf.

  • Bij het eindigen van de vorige brouwdag heb ik mijn refractometer laten vallen, en op het eerste zicht leek alles in orde.


    Zoals gewoonlijk, vandaag bij de volgende brouwdag, besliste hij er anders over en was er niks meer af te lezen, buiten een klein stukje vanboven. Dus ik vermoed dat er iets belangrijks verschoven is. Iemand een idee of je dat kan herstellen, of best nieuw kopen ?

  • Zoals in een ander topic aangegeven, heeft mijn weck-ketel die ik gebruik(te) voor het verwarmen van mijn spoelwater, het begeven.


    Vandaag me beholpen met een kleine pot op een apart vuurtje en de waterkoker (waar de vrouw des huizes niet gelukkig mee was), maar dat vond ik toch niet zo een succes.


    Ik zou opnieuw een weck-ketel kunnen kopen, maar toch wel duur als dat spel het opgeeft na iets meer dan een jaar.


    Vandaar de vraag, wat gebruiken jullie voor het verwarmen van het spoelwater, en wat vinden jullie er goed en niet goed aan ?

  • Eindelijk,

    Ik heb eindelijk een controle op de vergistingstemperatuur.

    Een inkbird ITC-308 en een verwarmingsplaatje 25 watt aangeschaft.

    Ik heb 20 liter water in mijn gistvat gedaan en in de kast geplaatst. Sensor met een sponsje op het vat geplakt.

    Dan begint de spel, de instellingen aanpassen.

    Stel, ik wil gaan vergisten op 20°C.

    Doe ik het goed met de instelling van oderstaande tabel? De eigen instelling staat in de laatste kolom.


    vlaamshobbybrouwforum.be/index.php?attachment/5254/

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Aardbeienbier 31

      • polletaal
    2. Berichten
      31
      Views
      2k
      31
    3. MaJa

    1. 42ish 32

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      32
      Views
      774
      32
    3. Levadura Brewery

    1. Verwarming spoelwater 40

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      40
      Views
      492
      40
    3. mbroek

    1. Refractometer kapot 33

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      33
      Views
      430
      33
    3. geertt

    1. Cannular. 50

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      50
      Views
      628
      50
    3. walter