Mede

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Is mijn mede mislukt? 41

      • Leecher
    2. Berichten
      41
      Views
      4.4k
      41
    3. Sledgehammer

    1. Eerste keer mede 11

      • stijn26
    2. Berichten
      11
      Views
      3.1k
      11
    3. stijn26

    1. Mede met sinaasappel? 23

      • JochenV
    2. Berichten
      23
      Views
      2.9k
      23
    3. homoeccentricus

    1. Tips voor mede 12

      • homoeccentricus
    2. Berichten
      12
      Views
      2.6k
      12
    3. D_Reamzzz

    1. Eerste keer mede, te veel gistvoeding 8

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      8
      Views
      2k
      8
    3. Wilhelm Von Duck

    1. Honingwijn - Mede 3

      • JochenV
    2. Berichten
      3
      Views
      1.1k
      3
    3. stijn26

    1. mede met biergist

      • peterg
    2. Berichten
      0
      Views
      214

Display Options

News

  • Aankomende vrijdag is het weer zover, na 1.5 maand nog eens iets brouwen, maar deze keer komen er 2 vrienden mee brouwen. Even aan hen gevraagd wat ze wilden brouwen. 'Iets Westmalle achtig, een goeie tripel'. Dusja, ik heb een recept proberen te maken. Vooral gericht op die 'goeie tripel', met de restanten die ik nog heb liggen.

    Jullie tips zijn van harte welkom.

    Mijn voorraad bestaat nog uit:

    Pale ale mout

    Pils mout

    misschien nog wat tarwe, gerst en cara 120


    Hop:

    Magnum 35g

    Styrian 200g

    Golding 145g

    Centennial 20g

    Fuggles 47g

    BrouwHulp Recept uitdraai

    Basis

    Omschrijving

    Waarde

    Kenmerk

    008

    Naam recept

    Tripel

    Brouwdatum

    2021-05-14

    Bierstijl

    Tripel

    Volume

    20,0 l

    Begin SG

    1,074 SG

    Berekende kleur (Morey)

    8 EBC

    Berekende bitterheid (Tinseth)

    28 IBU

    Brouwzaalrendement

    65,0 %

    Kooktijd

    60 min.

    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid

    Ingrediënt

    19,23 l

    Water uit Stabroek

    8,48 l

    Spoelwater

    Waterprofiel behandeld water

    Ca

    Mg

    Na

    HCO3

    Cl

    SO4

    86 mg/l

    6 mg/l

    12 mg/l

    215 mg/l

    19 mg/l

    85 mg/l

    Vergistbare ingrediënten

    Hoeveelheid

    Naam

  • Ik heb me een grain gorilla aangeschaft van Brouwland.

    Werkte nog met een schijf molen maar toch niet 100% tevreden van.

    Aan de grain gorilla gebruikers, op welke afstand of instelling staat jullie molen ingesteld?

    Vraag het kwestie toch al een basis afstelling te hebben en daarna fine tunen met mout.

  • Zijn er leden die op voorhand schroten?

    Dus niet op de brouw dag zelf.

    Hoeveel uren of dagen schroten jullie op voorhand?

    Ik ben het nog niet direct tegengekomen maar er zijn leveranciers die geschroten mout aanbieden met lange houdbaarheid mits goed verpakt en juiste temperatuur.

    Wat is de juiste verpakking ? Ik vermoed vacuüm getrokken.

    Welke temperatuur?

    Graag jullie ervaringen en mening .Ik zou diverse mogelijkheden willen bekijken, voor en nadelen.

  • Vandaag moest mijn dryhop & mango uit het bier... Ja Hoe Weew ...
    Lang geleden maar we hebben nog eens geprutst! :face_with_steam_from_nose:
    Toevoegen ging te gemakkelijk, uithalen was minder evident in de CCT.
    Denk dat mijn zak niet geschikt was voor er in te droppen.
    Paar liter verlies maw en beetje kuis/dweil werk. :zany_face:

    Daarom de vraag hoe voegen jullie fruit toe na de hoofdvergisting?
    Wel te verstaan dat het bier dan nog even blijft staan voor lagering/botteling.
    Hopelijk gaat dit geklungel mijn bier niet verpesten. :pleading_face:

  • Hallo brouwers,

    Ik heb dit weekend een soort witbier gebrouwd en zodra het wort in de fermenter ging heb ik de de gist erbij gedaan en tevens de inhoud van een fles pure kersensap.

    De hoofdgisting is nu stevig aan de gang...maar ik ben helemaal vergeten om het zooitje door elkaar te roeren....

    Komt dit goed ?

    Proost

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Op voorhand schrooten. 26

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      26
      Views
      370
      26
    3. Steinie

    1. Tripel voor vrienden 2

      • guidomarree
    2. Berichten
      2
      Views
      54
      2
    3. Kristof A

    1. Grain gorilla Brouwland. 12

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      12
      Views
      166
      12
    3. Levadura Brewery

    1. Eerste bier van het jaar : een pils. 88

      • walter
    2. Berichten
      88
      Views
      3.8k
      88
    3. Tannhauser

    1. enthausiaste starter 18

      • Brichard
    2. Berichten
      18
      Views
      295
      18
    3. Levadura Brewery