Mede

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Eerste keer mede, te veel gistvoeding 8

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      8
      Views
      2k
      8
    3. Wilhelm Von Duck

    1. Mede met sinaasappel? 23

      • JochenV
    2. Berichten
      23
      Views
      2.9k
      23
    3. homoeccentricus

    1. Honingwijn - Mede 3

      • JochenV
    2. Berichten
      3
      Views
      1.1k
      3
    3. stijn26

    1. Eerste keer mede 11

      • stijn26
    2. Berichten
      11
      Views
      3.1k
      11
    3. stijn26

    1. Tips voor mede 12

      • homoeccentricus
    2. Berichten
      12
      Views
      2.6k
      12
    3. D_Reamzzz

    1. Is mijn mede mislukt? 41

      • Leecher
    2. Berichten
      41
      Views
      4.4k
      41
    3. Sledgehammer

    1. mede met biergist

      • peterg
    2. Berichten
      0
      Views
      218

Display Options

News

  • Ik kocht uit interesse bij vanderkooy een kg emmer mout, soort van tarwe of gierst, zoiets als spelt ? Ik weet het eigenlijk niet en vraag me af wat je best brouwt met dit wel zeer dure goedje ? Een kleine emmer emmer dus, een kom emmer ..om over te emmeren..:grinning_face:

  • Ondertussen is het onmiskenbaar, we zitten met een diastaticus-infectie...
    Tijdens de vergisting in het vat ogenschijnlijk niets mis, SVG wordt telkens mooi gehaald. Als gevolg gewoon bottelen zoals je anders zou doen, en na x aantal weken/maanden schuimen de flesjes over. Pijnlijk, frustrerend, ... Geeft een gevoel dat ik na 4 jaar nog altijd aan het 'prutsen' ben ;-) .
    Waarschijnlijk zitten wij er al maanden mee zonder te weten wat de oorzaak was.
    Voor de beginner die ook wel eens een saisonke wil maken heeft die diastaticus toch een donker kantje.
    Ik lees dat saisongisten bij velen makkelijk onder de 1.000 gaat.
    Dat is mij nog nooit gelukt, ik eindig gewoonlijk op 1.002-1.003 met bv. de belle saison. Eindigen betekent 2 weken geen verandering meer in SG trouwens. Maar is die diastaticus dan wel klaar met vergisten? Want als die in de fles nog doorgaat tot 1.000 (of mss wel lager?) dan kunnen we beter geen bottelsuiker gebruiken toch? Naar mijn gevoel weet ik nog te weinig over het gedrag

  • Er staat sinds vandaag ongeveer 13l wort te vergisten in een vat van 23l.

    Enigste reden omdat ik nog geen kleiner gistvat heb. (Morgen wel).

    Is het veilig om die 13l gewoon te laten vergisten in 23l vat of is het risico op oxidatie te groot?

    Anderzijds is het wel veilig om alsnog over te hevelen wanneer vergisting op volle toeren is?

  • Hallo iedereen,


    Om zo weinig mogelijk met de buitenlucht in contact the komen en niet meer handmatig te moeten overhevelen zou ik mijn Brew Monk Fermenter een upgrade willen geven.


    Heeft iemand al geprobeerd om :

    1. een TC 1.5" weldless fitting hierop te installeren

    2. Pressurized Transfer fitting hierop te gebruiken met CO2


    Indien ja, hoe begin je daaraan?

    Indien nee, is er een risico dat de Brew Monk Fermenter de druk niet aankan? tot 2.5 PSI als ik de BrewTech fitting zou gebruiken.

  • Beste brouw broeders

    Deze Hollander wil investeren in een all in 1 ketel om te starten met deze prachtige hobby. Ik moet dus alles nog kopen. In Nederland zijn de winkels hier voor dun gezaaid en in Zuid Holland, is al helemaal niks. Daarom kan het voor mij net zo interessant zijn om het in Noord-West België te kopen. Kan iemand mij suggesties doen waar ik in deze regio deze spullen kan kopen?

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. bier stachelen 11

      • Colemont
    2. Berichten
      11
      Views
      336
      11
    3. HermanH

    1. Emmer 1

      • janmetdepet
    2. Berichten
      1
      Views
      28
      1
    3. Loser

    1. Heeft er iemand hop-planten of -stekken te koop? 37

      • GijsDlv
    2. Berichten
      37
      Views
      5.8k
      37
    3. Zeveraar

    1. Beginnend brouwer uit Gouda 25

      • Leo
    2. Berichten
      25
      Views
      502
      25
    3. Vaderabt1

    1. (Te veel ) headspace. 17

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      17
      Views
      249
      17
    3. wimdm