Mede

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Is mijn mede mislukt? 41

      • Leecher
    2. Berichten
      41
      Views
      2.1k
      41
    3. Sledgehammer

    1. Tips voor mede 12

      • homoeccentricus
    2. Berichten
      12
      Views
      2.1k
      12
    3. D_Reamzzz

    1. Eerste keer mede 11

      • stijn26
    2. Berichten
      11
      Views
      2.4k
      11
    3. stijn26

    1. Honingwijn - Mede 3

      • JochenV
    2. Berichten
      3
      Views
      840
      3
    3. stijn26

    1. Mede met sinaasappel? 23

      • JochenV
    2. Berichten
      23
      Views
      2.1k
      23
    3. homoeccentricus

    1. Eerste keer mede, te veel gistvoeding 8

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      8
      Views
      1.5k
      8
    3. Wilhelm Von Duck

Display Options

News

  • Voorlopig koel ik mij wort met een spiraalkoeler en dat werkt redelijk goed alléén duurt het vrij lang en vind ik het een enorme verspilling van water.

    Vooral voor dat laatste zou ik overwegen om over te stappen naar een tegenstroomkoeler.

    Ik dacht dat er bij de GrainFather een tegenstroomkoeler wordt meegeleverd dus zou ik graag de mening/ervaring van de GF gebruikers willen weten.


    Vanaf volgende week heb ik een paar weken met verlof en aangezien we wegens Corona niet op reis kunnen heb ik wat extra tijd en zou ik dan eens zelf een tegenstroomkoeler in elkaar willen steken.

    Ik heb verschillende voorbeelden gevonden op het internet: 't wort wat - BYO of zelfs op youtube is er informatie hierover beschikbaar maar alle tips zijn welkom.

  • ik zou graag mijn tanks isloeren, en zelf een soort brewjacket maken. Het blijkt echter niet zo gemakkelijk om dat neopreen schuimrubber dat daar typisch voor gebruikt wordt te vinden. Weet iemand waar dit te krijgen is ?

  • Ik wil graag eens een Barley wine proberen te brouwen.


    Vrij uitdagend vanwege de restricties die ik heb aan mijn brouwketel, maar ik wil dit toch proberen.

    Ik heb het recept simpel gehouden, beetje caramel en rozijntjes van de special B en voor de rest juist zo min mogelijk toevoegingen. Daar ik geen klimaatkast heb gekozen voor kveik voss, ik verwacht dat de temperatuur rond de 25 graden zal zijn, maar wel wat schommelt. Na de hoofdvergisting wil ik overhevelen, en na ongeveer 2 weken wil ik deze weer overhevelen naar een mandfles om nog een maandje (of twee) te lageren, bij het bottelen dan of een beetje verse kveik erbij of F-2.

    Dit zou dan mijn kerst biertje mogen worden, al weet ik dat deze dan nog jong is, ik zal proberen er ook nog te bewaren voor kerst 2021 ;)

    Deze zou ik graag brouwen komende donderdag, als de piek van de hittegolf er af is.



    Graag jullie mening over dit recept en als ik iets geks doe hoor ik het graag.


    Barley wine

    English Barleywine

    11.9% / 26.2 °P

    Recipe by

    BrewBenji


Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Vliegje 26

      • guidomarree
    2. Berichten
      26
      Views
      412
      26
    3. Ambibenderix

    1. Ook even voorstellen 31

      • Koyaanisqatsi
    2. Berichten
      31
      Views
      492
      31
    3. Ambibenderix

    1. zoet biertje 14

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      14
      Views
      682
      14
    3. wimdm

    1. VHM 2020 52

      • w@lter
    2. Berichten
      52
      Views
      1.3k
      52
    3. HermanH

    1. Tegenstroomkoeler (Counterflow wort Chiller) is dit beter? 32

      • wimdm
    2. Berichten
      32
      Views
      340
      32
    3. Ambibenderix