Wijn

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Wijn uit druiven maken 20

      • chthon
    2. Berichten
      20
      Views
      3.9k
      20
    3. chthon

    1. Wijn met concentraat en Zweigeltrebe druiven 6

      • walter
    2. Berichten
      6
      Views
      1.1k
      6
    3. springerke

    1. Wijn maken 16

      • walter
    2. Berichten
      16
      Views
      1.8k
      16
    3. springerke

    1. Wanneer de gemaakte wijn laten rusten op hout (nieuw frans eiken houten vaatje van 15 lt ) 11

      • wino
      • wino
    2. Berichten
      11
      Views
      1.1k
      11
    3. Rudy M

    1. Wanneer bottelen? 1

      • Lowie
    2. Berichten
      1
      Views
      1.3k
      1
    3. HermanH

    1. tip voor appelwijn

      • peterg
    2. Berichten
      0
      Views
      172
    1. Schuimwijn. 17

      • maddox10
    2. Berichten
      17
      Views
      3.8k
      17
    3. Peter_VD

    1. Pruimenwijn reine claude 15

      • janmetdepet
    2. Berichten
      15
      Views
      1.3k
      15
    3. HermanH

    1. Porto 9

      • Moedre
    2. Berichten
      9
      Views
      470
      9
    3. HermanH

    1. Pinot Grigio pakket 24

      • jeroendv
    2. Berichten
      24
      Views
      4.4k
      24
    3. Evert59

    1. Kersenwijn 33

      • walter
    2. Berichten
      33
      Views
      1.5k
      33
    3. walter

    1. Goedkope Champagne 4

      • Akoester
    2. Berichten
      4
      Views
      597
      4
    3. Akoester

    1. gistsmaak in de rode wijn 5

      • Jaak Peeters
    2. Berichten
      5
      Views
      1.4k
      5
    3. Peter_VD

    1. fruitwijn

      • Tom
      • Tom
    2. Berichten
      0
      Views
      770
    1. Bedorven geur rode wijn? 17

      • Lowie
    2. Berichten
      17
      Views
      2.1k
      17
    3. walter

    1. Appelwijn 8

      • Jomme
    2. Berichten
      8
      Views
      2.2k
      8
    3. Guig

Display Options

News

  • Morgen nog eens een Duveltje brouwen.


    BrouwHulp Recept uitdraai


    Basis

    Naam recept: //tdDuvel kloon (originele hopping)//td//tr

    Brouwdatum: //td28-09-2021//td//tr

    Bierstijl: //tdSterke Blonde//td//tr

    Volume: //td57,0 l//td//tr

    Begin SG: //td1,066 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey): //td7 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth): //td33 IBU//td//tr

    Brouwhulp Brouwzaalrendement: //td79,0 %//td//tr

    Kooktijd: //td70 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    35,00 l //tdMaisch water//td//tr

    3,10 ml //tdFosforzuur//td//tr

    1,70 g //tdNaCl//td//tr

    40,85 l //tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel behandeld water

    Ca 62 mg/l, //thMg 7 mg/l, //thNa 33 mg/l, //thHCO3 110 mg/l, //thCl 66 mg/l, //thSO4 74 mg/l //th



    Vergistbare ingrediënten

    10,00 kg //td

  • Ik zit te denken aan een eigen micro brouwerij, kleinschalig in de kelder. Muren zijn geverfde beten, vloer is ook gevlinderde beton en plafond (max 2 m hoog) is de onderkant van betonnen welfsels wat nog wel eens af en toe korreltjes lost . Iemand tips waar ik iets kan vinden wat wel of niet mag? Om volgens FAVV te mogen brouwen. Die plafond baart me wat zorgen, een soort pleister ertegen, of platen, of verf.. wie zal het zeggen. Alle tips zijn welkom. Vind niet meteen leer info. Vroeg me trouwens af als het FAVV geen advies rondjes doet bij startende ondernemers om op weg te helpen?

  • Hallo brouwers,


    Momenteel staat mijn starter al meer dan 12 uur te gisten.

    Bij het vergisten van het brouwsel wil ik de gist via een blowoff topcroppen voor een volgend brouwsel omdat deze zo bekend staat voor zijn heftig schuimen.

    Nu schuimt die starter nauwelijks of zeg maar niets =O.

    Mijn vorige twee starters (wyeast 1214 en 3522) schuimde wel hevig tijdens het maken van de starter (ook tijdens de eigenlijke vergisting).

    Ik maak mijn starters altijd op een roerplaat met continue beluchten. Deze keer enkel een tikkeltje voedingszout toegevoegd naast de gebruikelijke dosis cervomyces.

    Nog iemand ervaring met deze gist en zijn schuimbaarheid ?

    Ik begin te twijfelen of dat topcropen wel gaat lukken. Had het vrije volume in gistvat al wat groter gemaakt maar misschien mag het dan toch wat voller.


    Groeten

Unread Threads

    1. Title
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Tijd voor nog eens een Duveltje 22

      • Serge
    2. Berichten
      22
      Views
      306
      22
    3. Tannhauser

    1. De Link Database 2

      • walter
    2. Berichten
      2
      Views
      309
      2
    3. aatjebanaantje

    1. Target hop 2

      • Bier Wilie
    2. Berichten
      2
      Views
      117
      2
    3. geertt

    1. Grainfather G40 en S40 3

      • Dude
    2. Berichten
      3
      Views
      100
      3
    3. Hanske

    1. KVASS 28

      • Wimgoris
    2. Berichten
      28
      Views
      2.9k
      28
    3. walter