Wijn

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Wijn met concentraat en Zweigeltrebe druiven 6

      • w@lter
    2. Berichten
      6
      Views
      509
      6
    3. springerke

    1. Pruimenwijn reine claude 15

      • janmetdepet
    2. Berichten
      15
      Views
      460
      15
    3. HermanH

    1. Wanneer bottelen? 1

      • Lowie
    2. Berichten
      1
      Views
      779
      1
    3. HermanH

    1. Bedorven geur rode wijn? 17

      • Lowie
    2. Berichten
      17
      Views
      1.1k
      17
    3. w@lter

    1. Wijn maken 8

      • w@lter
    2. Berichten
      8
      Views
      498
      8
    3. Rudy M

    1. fruitwijn

      • Tom
      • Tom
    2. Berichten
      0
      Views
      610
    1. Pinot Grigio pakket 21

      • jeroendv
    2. Berichten
      21
      Views
      2.4k
      21
    3. jeroendv

    1. Wijn uit druiven maken 20

      • chthon
    2. Berichten
      20
      Views
      2.7k
      20
    3. chthon

    1. Appelwijn 8

      • Jomme
    2. Berichten
      8
      Views
      1.7k
      8
    3. Guig

    1. Goedkope Champagne 4

      • Akoester
    2. Berichten
      4
      Views
      342
      4
    3. Akoester

    1. gistsmaak in de rode wijn 5

      • Jaak Peeters
    2. Berichten
      5
      Views
      1.1k
      5
    3. Peter_VD

    1. Schuimwijn. 17

      • maddox10
    2. Berichten
      17
      Views
      3.2k
      17
    3. Peter_VD

Display Options

News

  • net de nieuwste mail van brouwland binnen gekregen.


    Ze hebben weer iets nieuws. Capsules met exact afgewogen suiker.

    Blijkbaar het idee van waspoeder gepikt. Gewoon capsule in de fles doen en altijd correct gedoseerd.


    Prijs voor 60 capsules voor 33 cl....5 euro.

    Vergelijk om zelf suiker te doseren voor 20 liter. 20-30 cent.


    Iets zegt mij dat dit geen succesproduct gaat worden.:face_with_raised_eyebrow:

  • Brouwers,


    Ik moet nog beginnen met brouwen(eerst nog wat theoretische info verzamelen via cursus),maar de bedoeling is dat ik ga brouwen met mijn broer.

    We hebben wel wat budget op zij gezet en kunnen wel investeren in kwalitatief materiaal zoals bijvoorbeeld een grainfather, of gaan we dan de magie/ervaring van het brouwen met ketels, potten enz. dan compleet missen.


    Mvg

    Roeland

  • Omwille van stopzetting brouw hobby verkoop ik mijn volledige brouwinstallatie. Het apparaat, een Brumas Braueule 2 bestaat uit een metalen ketel met koperen mantel en een geheel uit koper bestaande deksel, in dezelfde vorm als we kennen van grotere brouwerijen.


    Verder is er een gesloten metalen kast met daarin: een pomp, een elektrisch verwarmingselement en een regelunit, bedienbaar aan de voorkant. Het apparaat is bedacht en ontwikkeld door een levensmiddelen technoloog in Zuid-Duitsland en wordt door hem in eigen regie gebouwd in kleine series.


    Inventaris:

    • Brumas Braueule 2 (zie
      https://www.brouwland.com/cont…7.040.7_MAN_NL_brumas.pdf )
    • Wort spiraalkoeler
    • 2 elektrische weckketels
    • Gistvasten (voorzien van watersloten)
      • 2 vaten 23 L
      • 3 vaten 35 L
      • 1 vat 70 L
    • Walsenmolen met verstelbare rollen (en bijhorend vat om mout op te vangen)
    • Fermentemp (om de temperatuur van het gistvat gecontroleerd op te volgen)
    • Refractometer brouwland
    • Hydrometer met bijhorend maatglas
    • Digitale thermometer
    • Digitale weeglepel
  • Een laag alcoholische porter, niet bitter, de nadruk ligt op de mouten en volmondigheid, daarom ook een gist gekozen met een lage vergistingsgraad.

    Engels mouten, Engels hop, geen Amerikaanse over the top toestanden.

    De dark crystal is een restje dat op moet.

    Suggesties are very welcome.

    BrouwHulp Recept uitdraai

    Basis

    Omschrijving

    Waarde

    Kenmerk

    2020-09

    Naam recept

    Dölleper

    Brouwdatum

    22/10/2020

    Bierstijl

    Porter (Brown)

    Volume

    21,0 l

    Begin SG

    1,054 SG

    Eind SG

    1,020 SG

    Schijnbare vergistingsgraad

    63,0%

    Alcoholgehalte

    4,4 vol.%

    Berekende kleur (Morey)

    79 EBC

    Berekende bitterheid (Tinseth)

    34 IBU

    Brouwzaalrendement

    78,0 %

    Kooktijd

    60 min.

    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid

    Ingrediënt

    20,00 l

    Water uit Diest, België

    2,30 g

    CaCl2

    0,80 g

    CaSO4

    0,90 ml

    Melkzuur

    12,14 l

    Spoelwater

    Waterprofiel behandeld water

    Ca

    Mg

    Na

    HCO3

    Cl

    SO4

    65 mg/l

    5 mg/l

    94 mg/l

    123 mg/l

    89 mg/l

    67 mg/l

    Vergistbare ingrediënten

    Hoeveelheid

    Naam

    Mouterij

    Kleur

    %

    3,56 kg

    Mild ale mout

    Thomas Fawcett and Sons

    8 EBC

    70,0 %

    0,71 kg

    Brown mout

    Thomas Fawcett and Sons

    185 EBC

    14,0 %

    0,41 kg

    Pale

  • Ik heb een aantal ispindels gemaakt om via wifi het vergistings process op te volgen

    Heb nog 3 exemplaren beschikbaar. Prijs 40 euro/stuk + verzend kosten (of afhalen regio Brecht)

    Ispindel is gebaseerd op de Jeffrey PCB van opensource distilling, geflashed met de recentste firmware 6.3.1 en heeft een oplaadbare batterij met USB-C oplaad poort.

    ispindel is volledig getest en gekalibreerd door mij en klaar voor gebruik

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Tijd om nog eens een Chouff-ish brouwsel te maken. 8

      • Serge
    2. Berichten
      8
      Views
      583
      8
    3. springerke

    1. Starten met brouwen 6

      • RoelandO
    2. Berichten
      6
      Views
      55
      6
    3. springerke

    1. Brouwcaps 4

      • peterg
    2. Berichten
      4
      Views
      60
      4
    3. wimdm

    1. Brumas Braueule 2 3

      • DMDirk
    2. Berichten
      3
      Views
      46
      3
    3. guidomarree

    1. BrouwHulp: bug bij datum aanpassen 17

      • Koen Sels
    2. Berichten
      17
      Views
      229
      17
    3. w@lter