Wijn

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. verkoop van wijn 8

      • fruitig
    2. Berichten
      8
      Views
      234
      8
    3. Serge

    1. Wanneer de gemaakte wijn laten rusten op hout (nieuw frans eiken houten vaatje van 15 lt ) 12

      • wino
      • wino
    2. Berichten
      12
      Views
      1.2k
      12
    3. fruitig

    1. te weinig zuur in peer sap aanvullen met hoog zuur appels 18

      • fruitig
    2. Berichten
      18
      Views
      424
      18
    3. fruitig

    1. Kersenwijn 33

      • walter
    2. Berichten
      33
      Views
      1.6k
      33
    3. walter

    1. Porto 9

      • Moedre
    2. Berichten
      9
      Views
      528
      9
    3. HermanH

    1. Pinot Grigio pakket 24

      • jeroendv
    2. Berichten
      24
      Views
      4.5k
      24
    3. Evert59

    1. Wijn maken 16

      • walter
    2. Berichten
      16
      Views
      1.8k
      16
    3. springerke

    1. tip voor appelwijn

      • peterg
    2. Berichten
      0
      Views
      182
    1. Wijn met concentraat en Zweigeltrebe druiven 6

      • walter
    2. Berichten
      6
      Views
      1.2k
      6
    3. springerke

    1. Pruimenwijn reine claude 15

      • janmetdepet
    2. Berichten
      15
      Views
      1.4k
      15
    3. HermanH

    1. Wanneer bottelen? 1

      • Lowie
    2. Berichten
      1
      Views
      1.3k
      1
    3. HermanH

    1. Bedorven geur rode wijn? 17

      • Lowie
    2. Berichten
      17
      Views
      2.2k
      17
    3. walter

    1. fruitwijn

      • Tom
      • Tom
    2. Berichten
      0
      Views
      778
    1. Wijn uit druiven maken 20

      • chthon
    2. Berichten
      20
      Views
      4k
      20
    3. chthon

    1. Appelwijn 8

      • Jomme
    2. Berichten
      8
      Views
      2.2k
      8
    3. Guig

    1. Goedkope Champagne 4

      • Akoester
    2. Berichten
      4
      Views
      610
      4
    3. Akoester

    1. gistsmaak in de rode wijn 5

      • Jaak Peeters
    2. Berichten
      5
      Views
      1.4k
      5
    3. Peter_VD

    1. Schuimwijn. 17

      • maddox10
    2. Berichten
      17
      Views
      3.8k
      17
    3. Peter_VD

Display Options

News

  • Puur per toeval kwam ik laatst op de website van Brewer's Friend terecht. Aangezien het alweer een aantal jaar geleden was dat ik er nog eens mee gewerkt heb, leek het me een goed moment om de tool nog eens onder de loep te houden. Als vergelijkingspunt gebruik ik Brewfather en Beersmith. Van beide heb ik ook een licentie.


    Beginnen bij het begin, je kan de webtool bereiken via deze link : https://www.brewersfriend.com/


    Je kan de tool gratis gebruiken voor 5 recepten en 5 brews maar zonder mogelijkheid om deze te verwijderen. Je krijgt wel toegang tot de online community en die is heel indrukwekkend. Meer daarover later. Datastreaming en en tools als de Tilt kan je niet gebruiken met een gratis account.

    Gelukkig is de betalende versie niet zo heel duur, $24.95 voor een jaar (omgerekend dus een slordige €21). Ietsje duurder als Brewfather en de Beersmith Gold account, maar je kan een oneindig aantal recepten en brews opslaan en hebt dan ook volledige toegang tot de website + geen reclame

  • Wat is ongeveer de aanbevolen tijd/duur voor het overhevelen na de vergisting. Of terwijl wanneer krijg je off flavours van de gist op de bodem.

    Ik werk met een brewbucket en kan daarom geen gist / trub aflaten tussentijds.

    De vergisting heeft nog 2 dagen te gaan, dan dry hopping voor 4 dagen.

    Volgende week echter geen tijd om te gaan overhevelen. Weekend wel.

  • Vrienden medebrouwers,


    Ik heb een rijke oogst aan diverse soorten appels kunnen plukken in de buurt. Die wil ik persen en er deels cider van maken. Nu heb ik al wat zitten lezen en zou ik de techniek van de chapeau brun of keeving willen gebruiken om de vergisting traag te laten verlopen, de cider te klaren en voldoende restsuikers te houden in een sprankelende cider, zonder de afgesloten flessen te moeten pasteuriseren. Dus ideaal via keeving of het hevelen vanonder de chapeau brun. Om die chapeau te helpen vormen voegt men een kit met 2 bestanddelen toe aan het sap. So far , so good.. maar als ik zo'n kit tracht te bestellen, vang ik zowel in Frankrijk als Engeland bot. Ze kunnen of willen die niet leveren naar belgië. Zo'n set ziet er zo uit: calcium chloride flakes en pectin methyl esterase enzyme.


    2 vragen hierbij: zou ik die zelf kunnen samenstellen ? Calcium chloride lijkt me dezelfde stof als het brouwzout, maar die pectine methyl esterase is blijkbaar iets anders als pecto

  • 6 dagen geleden 20 l versgeperst appelsap op 20 graden gezet . begin SG 1053 zuurtegraad 3.8. De eerste dag koffielepeltje sulfiet toegevoegd met 5 ml pectoenzym. De 2 e dag 1 zakje cidergist M02 ( Mangrove Jack’s.) . De 3 e dag nog geen activiteit , opnieuw zakje M02. Na 5 e dag nog geen activiteit; zakje gist US 05. Na 6 dagen nog geen fermentatie- activiteit . Iemand nog tips?

Unread Threads

    1. Title
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. keeving set kopen om halfzoete cider te maken 4

      • janmetdepet
    2. Berichten
      4
      Views
      65
      4
    3. Serge

    1. Betere whirlpool nodig of langer staan? 25

      • Dude
    2. Berichten
      25
      Views
      856
      25
    3. Sledgehammer

    1. Glad en nat 19

      • MartinHo64
    2. Berichten
      19
      Views
      291
      19
    3. Koen Sels

    1. Druivensuiker 3

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      3
      Views
      59
      3
    3. Serge

    1. Brewer's Friend anno 2021

      • walter
    2. Berichten
      0
      Views
      18