Wijn, Cider, Mede en andere dranken

Het hoeft niet altijd bier te zijn dat we brouwen. Hier kan je je vragen stellen rond het maken van wijn, cider, mede of andere dranken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

News

  • Tijdens het verwijderen van mijn bier uit de carboy, kwam er behoorlijk wat fruitresten vast te zitten in mijn antidroesemkop.


    Gevolg:

    -> fruitresten die ermee doorgingen

    -> reinigen van de antidroesem

    -> teveel zuurstof wat mee gaat


    Nu kwam ik een soort ijzeren huls filter tegen. Iemand weet waar ik deze kan bestellen? Of iemand andere tips om mijn bier en fruit te scheiden?

  • Beste hobbybrouwers

    Ik heb nu al een aantal keer een geslaagd biertje gebrouwen en een aantal keer hetzelfde bier

    Maar bij men laatste brouwsel (biertje dat ik al regelmatig heb gebrouwen) zit er te veel zuurstof op of te veel press en bij het inschenken is het schuim direct weg maar de smaak is wel super.

    Kan iemand mij helpen wat hier de oorzaak zou kunnen van zijn


    Mvg 't schildertje

  • Voor een mogelijk projectje ging ik op zoek naar kleine bierflesjes, van 125 a 150 ml. Een beetje zoals Moortgat destijds met mini steinies op de markt kwam. Tot nu toe vind ik er eigenlijk enkel terug op alibaba, maar de minimum orderhoeveelheden ( 5000 of meer ) schrikken me daar af. Weet iemand waar je er elders nog kan bekomen ? Vorm maakt niet zoveel uit, als ze maar geschikt zijn voor bier, en bij voorkeur geen wit glas zijn.

  • Het wordt koud vannacht, dus ideale om wilde gisten te vangen.

    Om 14.00 uur besloten om nog ff te brouwen.

    Na 5 jaar in een eiken vaatje te vergisten, en nu hier te hebben gelezen dat dit teveel zuurstof oplevert, poging 6.


    -----------------------------------------------------------------------

    ¦ BrouwVisie Receptrapport ¦

    -----------------------------------------------------------------------


    Basis------------------------------------------------------------------

    Naam recept : Orange Lambiek 2021

    Kenmerk : nr 183 21/01

    Brouwdatum : 23-1-2021

    Biertype : Lambi(e)k (oude(B))

    Aantal liters : 25

    Gewenst begin SG : 1050 (5,3 Vol% alc.)

    Brouwzaalrendement : 75.0%


    Algemeen---------------------------------------------------------------

    Totaal benodigd brouwwater : 40,29 liter

    Maischdikte : 4,00 l/kg

    Maischwater : 24,00

  • Ben nog eens bij Brouwland binnengeweest.

    Als beginner materiaal bijeen zoeken brengt soms meer vragen dan antwoorden.

    Allereerst was ik van gedacht met electrische brouwketel (om te maischen) en een weckketel (om te koken) te beginnen.

    De electrische brouwketel zou niet stabiel genoeg zijn in het verwarmen en soms in veiligheid vallen.

    Bij BL raden ze de Brewmonk aan. Ja, eigen merk eerst.:face_savoring_food:

    Deze gaat wel tot 30 Liter en is een ander prijskaartje.

    Ze hebben er zelfs een paar van 50 Liter met tranportschade aan de helft van de prijs.

    Maar dat vind ik dat weer groot, deze is misschien moeilijker om een kleiner volume te brouwen.

    Nu weet ik ook niet meer, wat een goede beslissing zou zijn?:astonished_face:

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. CraftbeerPI drie of vier versies en installatie niet zo vlot als verwacht. 30

      • Rudy M
    2. Berichten
      30
      Views
      654
      30
    3. jeroendv

    1. Het wordt koud vannacht 9

      • Orangeloo
    2. Berichten
      9
      Views
      103
      9
    3. walter

    1. eerste recept 30

      • zattejef
    2. Berichten
      30
      Views
      408
      30
    3. zattejef

    1. Filter voor hevelpijp 1

      • Antony
    2. Berichten
      1
      Views
      23
      1
    3. Koen Sels

    1. Amarillo Pils 71

      • Bram
    2. Berichten
      71
      Views
      1.2k
      71
    3. Koen Sels