Wijn, Cider, Mede en andere dranken

Het hoeft niet altijd bier te zijn dat we brouwen. Hier kan je je vragen stellen rond het maken van wijn, cider, mede of andere dranken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

News

  • Ik heb de Grainfather G30 en gebruik de brewfather app. Die stuurt het recept door vanuit mijn computer naar de grainfather.


    Bij mijn laatste brouw bleef de indicatie van de temperatuur op de grainfather "hangen". ttz, hij verwarmde gewoon verder door maar de temperatuuraanduiding klopte niet. Remedie: Uitgetrokken, opnieuw opgestart en recept weer van de computer naar de grainfather gestuurd. Ik moest het een paar keer herhalen voor het goed werkte.


    Heeft er iemand ook al problemen gehad met de grainfather G30?

  • Mijn berekende water en mout volume in grandfather klopte niet bij de laatste brouwdag.


    Ik had 25,40 liter maishwater en 7,3 kg mout. Volgens de grainfather app moest ik aan 30,28 liter komen, net binnen het bereik van mijn grainfather. In de praktijk was het eerder 32 liter. Heel vervelend, want als de pomp dan aanzet, gaat er wort circuleren via de gaatjes waar je de hendel insteekt om de mand uit het vat te heffen.


    Ik weet niet waar ik die berekening moet bijstellen om een juist volume water en mout te hebben. Iemand een idee?

  • Recept in navolging van dit topic.
    Op aanraden van Steinie toch maar eens die Philly Sour uittesten van Lallemand. Met Brett gaan experimenteren zonder voldoende voorkennis of het juiste materiaal gaan we toch maar niet doen ;-) ...
    Ik ga voor een 'eenvoudig' receptje om de gistsmaak op de voorgrond te laten treden.
    Ook de hoppen zijn neutraal en we gaan niet te hoog in IBU's om dezelfde reden.
    Nog opmerkingen? ;-) ...

    BrouwHulp Recept uitdraai



    Basis

    Omschrijving//thWaarde//th

    Kenmerk//td027//td//tr

    Naam recept//tdZonde Zuur #1//td//tr

    Brouwdatum//td15/05/2021//td//tr

    Bierstijl//tdBlond//td//tr

    Volume//td47,4 l//td//tr

    Begin SG//td1,063 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey)//td8 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth)//td21 IBU//td//tr

    Brouwzaalrendement//td80,0 %//td//tr

    Kooktijd//td60 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid//thIngrediënt//th

    35,00 l//tdWater uit Gr. Braamstraat + 0,50 g/10l Antioxin SBT//td//tr

    1,50 g//tdCaSO4//td//tr

    9,50 ml//tdMelkzuur//td//tr

    27,61 l//tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel

  • Hallo iedereen.


    In de loop van deze week hoop een nieuw brouwsel te kunnen maken.

    Met de eerste twee brouwsels heb ik nog geen rekening gehouden met de ph.


    Maar met het volgende recept wil ik het wel eens proberen.

    Ik heb de waardes (van het leidingwater bekomen van de Watergroep) in de brewfather app ingegeven.


    Alleen is het nog Chinees voor me om te begrijpen wat ik moet doen om de waardes aan te passen.

    Mijn leidingwater heeft een ph van 5,97.


    Hieronder een printscreen van de app.

    Kan iemand me wegwijs maken ?


    Alvast

    bedankt.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Speidel BM 50 Profielinstellingen in de BrewfatherApp 7

      • JohnDQR
    2. Berichten
      7
      Views
      168
      7
    3. Serge

    1. Hoeveel mout gebruiken 20

      • MarkDK
    2. Berichten
      20
      Views
      702
      20
    3. MarkDK

    1. Brewfather aanpassen waarder ph 15

      • Ramgni
    2. Berichten
      15
      Views
      172
      15
    3. Tannhauser

    1. Grainfather G30 probleem 2

      • Jef Verbeelen
    2. Berichten
      2
      Views
      43
      2
    3. Jef Verbeelen

    1. Donker en zoet 8

      • Woodturner
    2. Berichten
      8
      Views
      199
      8
    3. Serge