Wijn, Cider, Mede en andere dranken

Het hoeft niet altijd bier te zijn dat we brouwen. Hier kan je je vragen stellen rond het maken van wijn, cider, mede of andere dranken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

News

  • Morgen nog eens een Duveltje brouwen.


    BrouwHulp Recept uitdraai


    Basis

    Naam recept: //tdDuvel kloon (originele hopping)//td//tr

    Brouwdatum: //td28-09-2021//td//tr

    Bierstijl: //tdSterke Blonde//td//tr

    Volume: //td57,0 l//td//tr

    Begin SG: //td1,066 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey): //td7 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth): //td33 IBU//td//tr

    Brouwhulp Brouwzaalrendement: //td79,0 %//td//tr

    Kooktijd: //td70 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    35,00 l //tdMaisch water//td//tr

    3,10 ml //tdFosforzuur//td//tr

    1,70 g //tdNaCl//td//tr

    40,85 l //tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel behandeld water

    Ca 62 mg/l, //thMg 7 mg/l, //thNa 33 mg/l, //thHCO3 110 mg/l, //thCl 66 mg/l, //thSO4 74 mg/l //th



    Vergistbare ingrediënten

    10,00 kg //td

  • Ik zit te denken aan een eigen micro brouwerij, kleinschalig in de kelder. Muren zijn geverfde beten, vloer is ook gevlinderde beton en plafond (max 2 m hoog) is de onderkant van betonnen welfsels wat nog wel eens af en toe korreltjes lost . Iemand tips waar ik iets kan vinden wat wel of niet mag? Om volgens FAVV te mogen brouwen. Die plafond baart me wat zorgen, een soort pleister ertegen, of platen, of verf.. wie zal het zeggen. Alle tips zijn welkom. Vind niet meteen leer info. Vroeg me trouwens af als het FAVV geen advies rondjes doet bij startende ondernemers om op weg te helpen?

  • Hallo brouwers,


    Momenteel staat mijn starter al meer dan 12 uur te gisten.

    Bij het vergisten van het brouwsel wil ik de gist via een blowoff topcroppen voor een volgend brouwsel omdat deze zo bekend staat voor zijn heftig schuimen.

    Nu schuimt die starter nauwelijks of zeg maar niets =O.

    Mijn vorige twee starters (wyeast 1214 en 3522) schuimde wel hevig tijdens het maken van de starter (ook tijdens de eigenlijke vergisting).

    Ik maak mijn starters altijd op een roerplaat met continue beluchten. Deze keer enkel een tikkeltje voedingszout toegevoegd naast de gebruikelijke dosis cervomyces.

    Nog iemand ervaring met deze gist en zijn schuimbaarheid ?

    Ik begin te twijfelen of dat topcropen wel gaat lukken. Had het vrije volume in gistvat al wat groter gemaakt maar misschien mag het dan toch wat voller.


    Groeten

Unread Threads

    1. Title
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Tijd voor nog eens een Duveltje 22

      • Serge
    2. Berichten
      22
      Views
      301
      22
    3. Tannhauser

    1. De Link Database 2

      • walter
    2. Berichten
      2
      Views
      308
      2
    3. aatjebanaantje

    1. Target hop 2

      • Bier Wilie
    2. Berichten
      2
      Views
      116
      2
    3. geertt

    1. Grainfather G40 en S40 3

      • Dude
    2. Berichten
      3
      Views
      99
      3
    3. Hanske

    1. KVASS 28

      • Wimgoris
    2. Berichten
      28
      Views
      2.9k
      28
    3. walter