Methodiek en werkwijze

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Eerste ervaringen 17

      • JonasW90
    2. Berichten
      17
      Views
      731
      17
    3. ciesvandekwis

    1. Mag je langer lageren dan 10- 14 d ? 3

      • polletaal
    2. Berichten
      3
      Views
      263
      3
    3. w@lter

    1. Eerste brouw, aangepast recept blonde vink 31

      • Icebeard
    2. Berichten
      31
      Views
      839
      31
    3. Icebeard

    1. Hop creep vermijden - hop pasteuriseren? 15

      • stijn26
    2. Berichten
      15
      Views
      418
      15
    3. Loser

    1. alcohol berekenen 22

      • Hoppa
    2. Berichten
      22
      Views
      686
      22
    3. mbroek

    1. Wanneer karamel toevoegen ? 7

      • Invidia
    2. Berichten
      7
      Views
      191
      7
    3. w@lter

    1. Aanpassen SG 41

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      41
      Views
      1.5k
      41
    3. mbroek

    1. Pitching rate 3

      • Hoppa
    2. Berichten
      3
      Views
      269
      3
    3. Serge

    1. brouwen met moutextract 1

      • DeMeesterDieter
    2. Berichten
      1
      Views
      134
      1
    3. springerke

    1. Bottelen met druiven ? 10

      • janmetdepet
    2. Berichten
      10
      Views
      325
      10
    3. w@lter

    1. Headspace en oxidatie 36

      • w@lter
    2. Berichten
      36
      Views
      1.3k
      36
    3. w@lter

    1. Bottelgist toevoegen of niet? 5

      • GijsDlv
    2. Berichten
      5
      Views
      300
      5
    3. w@lter

    1. Invloed Alcohol percentage houtenvat 1

      • Loser
    2. Berichten
      1
      Views
      185
      1
    3. w@lter

    1. Wilde Gisten en melkzuurbacterien in houten vaten 8

      • Prentekot
    2. Berichten
      8
      Views
      480
      8
    3. ciesvandekwis

    1. houtschilfers 14

      • Alain de dorstige
    2. Berichten
      14
      Views
      605
      14
    3. Bram

    1. Correcte berekening begindensiteit 20

      • stijn26
    2. Berichten
      20
      Views
      629
      20
    3. stijn26

    1. Werkwijze wortkoeler. 7

      • Hanske
    2. Berichten
      7
      Views
      350
      7
    3. ciesvandekwis

    1. Still beer..oftewel plat bier 22

      • janmetdepet
    2. Berichten
      22
      Views
      966
      22
    3. w@lter

    1. Brouwvolume verhogen door watertoevoeging na koken 30

      • Koen Sels
    2. Berichten
      30
      Views
      1.3k
      30
    3. mbroek

    1. Nagisting op fles 38

      • Kenneth
    2. Berichten
      38
      Views
      2.4k
      38
    3. mbroek

Display Options

News

  • Volgend weekend zoek ik een porter te brouwen. Qua volume zou er +- 55 liter naar het gistvat gaan, het maximum volume van dat gistvat is +- 65 liter. Ik zou zowieso gebruik maken van een blowoff. Op de site van brouwland vond ik schuimstop van Vinoferm. (https://www.brouwland.com/nl/o…-100-ml?gaCategory=search).


    De gebruiksaanwijzing van die schuimstop raadt "enkele druppel per liter" aan. Hebben jullie al ervaring met schuimstop? En zoja, wat is jullie dosage?


    Alvast bedankt!

  • Komende zaterdag nog eens in de pot (GF) "roeren", ging eerder zijn, doch de opkweek van de OYL-033 is wat uitgesteld en moet mooi uitgezakt zijn daar ik geen andere wort in mijn bier wil dan deze met de Viking "zero" mout. Is een testbrouw om een low ox. biertje te brouwen (als dat al kan in een GF) zonder andere additieven. Laag(?) alcoholisch met en simpele mout- en hopstort. Ben benieuwd, komt na de gisting op keg en wordt onder tegendruk gebotteld, dus vanaf begin gisting tot op fles geen zuurstofinslag meer. Zal snel op keg zitten want de gist schijnt een fel beestje te zijn. Ook leuk om weten is dat ik met mijn "nieuwe" (of is 't nu propere...? :whistling:) platenkoeler eens ga kunnen koelen.... 8o


    BROUWPLANNER RAPPORT - Datum Export: 26/03/2020

    Naam van het bier : Viking Zero

    Type van het bier : Type A

    Brouwvolume : 23 liter

    Extractie-efficiëntie : 68%

    Voorspelling begindensiteit : 1052,0

  • Hallokes,


    bij de aanschaf van mijn easybrew 30 zat er uiteraard een spiraalkoeler bij. Op zich koelt dat ding wel goed, maar volgens mij haal ik er niet het goede rendement uit. Ik merk dat de ringen op elkaar liggen. Zou het niet beter zijn dat deze NIET op elkaar liggen, waardoor er meer contact is met het te koelen wort? Mogelijk is dit een domme vraag, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.


    Alvast bedankt

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Lente in zicht, tijd voor een Sels White 10

      • Koen Sels
    2. Berichten
      10
      Views
      310
      10
    3. Koen Sels

    1. Biegel donker 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      607
      14
    3. Sid

    1. Blond: Viking "zero" malt... 12

      • HermanH
    2. Berichten
      12
      Views
      277
      12
    3. HermanH

    1. Gebruik van schuimstop 2

      • bart88
    2. Berichten
      2
      Views
      69
      2
    3. HermanH

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      379
      9
    3. mbroek