Blik- en extractbrouwen

Vragen en opmerkingen over het brouwen van bier op basis van blikken of moutextracten.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Belgian Dubbel met houtsnippers 6

      • EindhovenBier
    2. Berichten
      6
      Views
      188
      6
    3. Steinie

    1. Brewferm Belgian Wit 19

      • EindhovenBier
    2. Berichten
      19
      Views
      656
      19
    3. walter

    1. Flamango Beach Brewferm moutpakket

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      0
      Views
      346
    1. Brewferm strawberry babe

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      0
      Views
      328
    1. Moet je moutextract even lang koken als gewoon wort? 10

      • walter
    2. Berichten
      10
      Views
      1.2k
      10
    3. walter

    1. Blik opdelen mogelijk voor vergistingen later? 16

      • PhilipDV
    2. Berichten
      16
      Views
      1k
      16
    3. springerke

    1. Voss Kveik Ale 14

      • Harmonics
    2. Berichten
      14
      Views
      2.3k
      14
    3. walter

    1. JEST white 19

      • Harmonics
    2. Berichten
      19
      Views
      1.3k
      19
    3. Steinie

    1. Enkele vragen 6

      • Sledgehammer
    2. Berichten
      6
      Views
      503
      6
    3. Sledgehammer

    1. Over datum bockbier 5

      • guidomarree
    2. Berichten
      5
      Views
      601
      5
    3. guidomarree

    1. Duvels Nat - eerste keer 9

      • Arneb
    2. Berichten
      9
      Views
      857
      9
    3. walter

    1. American IPA 13

      • Harmonics
    2. Berichten
      13
      Views
      1.6k
      13
    3. HermanH

    1. Saison op basis moutextract 10

      • Harmonics
    2. Berichten
      10
      Views
      1.6k
      10
    3. walter

    1. Eerste keer, late suikertoevoeging 13

      • guidomarree
    2. Berichten
      13
      Views
      1.1k
      13
    3. brouwerwaldonk

    1. Arsegan tripel 29

      • 2Slit
    2. Berichten
      29
      Views
      2.9k
      29
    3. 2Slit

    1. eerste keer blikbrouwen, enkele vragen 6

      • jastas
    2. Berichten
      6
      Views
      3.5k
      6
    3. 1 Turfje Bier

    1. Brewferm Grand Cru: kan 18 liter ineens? 5

      • NicolaiDW
    2. Berichten
      5
      Views
      3.1k
      5
    3. NicolaiDW

    1. Brewferm kriek 8

      • Orlando
    2. Berichten
      8
      Views
      1.7k
      8
    3. Steinie

    1. Vervallen blik Diabolo 11

      • Serojt
    2. Berichten
      11
      Views
      1.9k
      11
    3. Wilhelm Von Duck

    1. Flauwe smaak 7

      • Plato
    2. Berichten
      7
      Views
      1.6k
      7
    3. brouwerwaldonk

    1. Brewferm kriek 35

      • Indiaantje
    2. Berichten
      35
      Views
      4.6k
      35
    3. walter

    1. Eerste post laatste blik. 8

      • Marnik
    2. Berichten
      8
      Views
      1.7k
      8
    3. walter

    1. Arsegan bierkit Tripel 5

      • PeterCC
    2. Berichten
      5
      Views
      1.7k
      5
    3. walter

    1. Arsegan bierkit Tripel 6

      • PeterCC
    2. Berichten
      6
      Views
      1.8k
      6
    3. PeterCC

    1. Vergisting start niet/nauwelijks 36

      • jeroendv
    2. Berichten
      36
      Views
      5.3k
      36
    3. walter

    1. mijn eerste blik na mijn graan brouwsels 6

      • springerke
    2. Berichten
      6
      Views
      1.3k
      6
    3. Steinie

    1. Eerste testblikbrouwsel, en meteen een vraag 50

      • scOOb
    2. Berichten
      50
      Views
      5.3k
      50
    3. scOOb

    1. vervallen blik 5

      • Jeroen Wilms
    2. Berichten
      5
      Views
      937
      5
    3. JochenV

    1. rookie blikbrouwen 10

      • tipsy
    2. Berichten
      10
      Views
      1.2k
      10
    3. walter

    1. 2de blik: Abdijbier 16

      • Johan Everaerts
    2. Berichten
      16
      Views
      1.9k
      16
    3. walter

    1. Kooktijd hop bij extractbrouwsel 7

      • tdb
      • tdb
    2. Berichten
      7
      Views
      790
      7
    3. walter

    1. Hobbybrouwen een passie? 22

      • tdb
      • tdb
    2. Berichten
      22
      Views
      2k
      22
    3. mbroek

    1. Eerste blik : Brewferm Diabolo 7

      • JochenV
    2. Berichten
      7
      Views
      1.4k
      7
    3. Wilhelm Von Duck

    1. Enkele vraagjes 61

      • DenBietekwiet
    2. Berichten
      61
      Views
      7.6k
      61
    3. DenBietekwiet

    1. ervaring soorten blikbieren gezocht 72

      • wilwi
    2. Berichten
      72
      Views
      10k
      72
    3. chthon

    1. 3de test brouwsel : Brewferm Diabolo 21

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      21
      Views
      3.9k
      21
    3. Steinie

    1. Eerste blikbrouwsel 19

      • Pieterken
    2. Berichten
      19
      Views
      2.6k
      19
    3. Pieterken

    1. 2de test brouwsel : Brewferm Grand Cru 34

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      34
      Views
      5.7k
      34
    3. Wilhelm Von Duck

    1. Brewferm triple 11

      • DexieFoozler
    2. Berichten
      11
      Views
      2.1k
      11
    3. Steinie

    1. Een complete Dummy 69

      • zyves
    2. Berichten
      69
      Views
      10k
      69
    3. walter

    1. welk soort gist gebruiken? 4

      • Tobianus
    2. Berichten
      4
      Views
      871
      4
    3. walter

    1. Brewferm Abdijbier 50

      • Wilhelm Von Duck
    2. Berichten
      50
      Views
      8.6k
      50
    3. Wilhelm Von Duck

    1. Blikbier Gold met moutextract 6

      • Tobianus
    2. Berichten
      6
      Views
      1.4k
      6
    3. brouwerwaldonk

    1. mijn eerste biertje tripel blik 9

      • Henk.meijer
    2. Berichten
      9
      Views
      1.4k
      9
    3. brouwerwaldonk

    1. Brewferm Triple gestart 49

      • WishMaster
    2. Berichten
      49
      Views
      8.1k
      49
    3. WishMaster

    1. Starter in het blikbrouwen 143

      • KLucky_13
    2. Berichten
      143
      Views
      23k
      143
    3. KLucky_13

    1. Brewferm Grand cru testbrouwsel 56

      • Penumbra
    2. Berichten
      56
      Views
      8.5k
      56
    3. KLucky_13

    1. Brewferm Oud Vlaams Bruin 9

      • Akoester
    2. Berichten
      9
      Views
      2.2k
      9
    3. Ronnie

    1. Blik Brewferm Gold 16

      • Akoester
    2. Berichten
      16
      Views
      2k
      16
    3. Ronnie

    1. Blikbier: 6 liter ipv 12? 35

      • GillesF
    2. Berichten
      35
      Views
      4.9k
      35
    3. Gilles

Display Options

News

  • Aankomende vrijdag is het weer zover, na 1.5 maand nog eens iets brouwen, maar deze keer komen er 2 vrienden mee brouwen. Even aan hen gevraagd wat ze wilden brouwen. 'Iets Westmalle achtig, een goeie tripel'. Dusja, ik heb een recept proberen te maken. Vooral gericht op die 'goeie tripel', met de restanten die ik nog heb liggen.

    Jullie tips zijn van harte welkom.

    Mijn voorraad bestaat nog uit:

    Pale ale mout

    Pils mout

    misschien nog wat tarwe, gerst en cara 120


    Hop:

    Magnum 35g

    Styrian 200g

    Golding 145g

    Centennial 20g

    Fuggles 47g

    BrouwHulp Recept uitdraai

    Basis

    Omschrijving

    Waarde

    Kenmerk

    008

    Naam recept

    Tripel

    Brouwdatum

    2021-05-14

    Bierstijl

    Tripel

    Volume

    20,0 l

    Begin SG

    1,074 SG

    Berekende kleur (Morey)

    8 EBC

    Berekende bitterheid (Tinseth)

    28 IBU

    Brouwzaalrendement

    65,0 %

    Kooktijd

    60 min.

    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid

    Ingrediënt

    19,23 l

    Water uit Stabroek

    8,48 l

    Spoelwater

    Waterprofiel behandeld water

    Ca

    Mg

    Na

    HCO3

    Cl

    SO4

    86 mg/l

    6 mg/l

    12 mg/l

    215 mg/l

    19 mg/l

    85 mg/l

    Vergistbare ingrediënten

    Hoeveelheid

    Naam

  • Ik heb me een grain gorilla aangeschaft van Brouwland.

    Werkte nog met een schijf molen maar toch niet 100% tevreden van.

    Aan de grain gorilla gebruikers, op welke afstand of instelling staat jullie molen ingesteld?

    Vraag het kwestie toch al een basis afstelling te hebben en daarna fine tunen met mout.

  • Zijn er leden die op voorhand schroten?

    Dus niet op de brouw dag zelf.

    Hoeveel uren of dagen schroten jullie op voorhand?

    Ik ben het nog niet direct tegengekomen maar er zijn leveranciers die geschroten mout aanbieden met lange houdbaarheid mits goed verpakt en juiste temperatuur.

    Wat is de juiste verpakking ? Ik vermoed vacuüm getrokken.

    Welke temperatuur?

    Graag jullie ervaringen en mening .Ik zou diverse mogelijkheden willen bekijken, voor en nadelen.

  • Vandaag moest mijn dryhop & mango uit het bier... Ja Hoe Weew ...
    Lang geleden maar we hebben nog eens geprutst! :face_with_steam_from_nose:
    Toevoegen ging te gemakkelijk, uithalen was minder evident in de CCT.
    Denk dat mijn zak niet geschikt was voor er in te droppen.
    Paar liter verlies maw en beetje kuis/dweil werk. :zany_face:

    Daarom de vraag hoe voegen jullie fruit toe na de hoofdvergisting?
    Wel te verstaan dat het bier dan nog even blijft staan voor lagering/botteling.
    Hopelijk gaat dit geklungel mijn bier niet verpesten. :pleading_face:

  • Hallo brouwers,

    Ik heb dit weekend een soort witbier gebrouwd en zodra het wort in de fermenter ging heb ik de de gist erbij gedaan en tevens de inhoud van een fles pure kersensap.

    De hoofdgisting is nu stevig aan de gang...maar ik ben helemaal vergeten om het zooitje door elkaar te roeren....

    Komt dit goed ?

    Proost

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Grain gorilla Brouwland. 12

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      12
      Views
      154
      12
    3. Levadura Brewery

    1. Tripel voor vrienden 1

      • guidomarree
    2. Berichten
      1
      Views
      30
      1
    3. wimdm

    1. Op voorhand schrooten. 25

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      25
      Views
      349
      25
    3. wimdm

    1. Eerste bier van het jaar : een pils. 88

      • walter
    2. Berichten
      88
      Views
      3.8k
      88
    3. Tannhauser

    1. enthausiaste starter 18

      • Brichard
    2. Berichten
      18
      Views
      291
      18
    3. Levadura Brewery