Maischen

Vragen en opmerkingen over het maisch-, filter- en spoelproces

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Moutabsorptie - hoe de juiste waarde bepalen 17

      • w@lter
    2. Berichten
      17
      Views
      653
      17
    3. Icebeard

    1. Waar meet je de maischtemperatuur 5

      • w@lter
    2. Berichten
      5
      Views
      480
      5
    3. w@lter

    1. Hoe je densiteit meten in een Easybrew 8

      • stijn26
    2. Berichten
      8
      Views
      516
      8
    3. w@lter

    1. Maischen hoe lang duurt nu elke stap werkelijk? 24

      • Serge
    2. Berichten
      24
      Views
      1.4k
      24
    3. Koen Sels

    1. Schroten 31

      • Pol
      • Pol
    2. Berichten
      31
      Views
      3.6k
      31
    3. w@lter

    1. Houdbaarheid melkzuur 80% 3

      • Koen Sels
    2. Berichten
      3
      Views
      713
      3
    3. Serge

    1. Te lange eiwitrust 9

      • pepito
    2. Berichten
      9
      Views
      2.5k
      9
    3. stiaanke

    1. Zwarte/donkere mout later toevoegen in maish 1

      • Bram
      • Bram
    2. Berichten
      1
      Views
      430
      1
    3. mbroek

    1. Beslagdikte in een RIMS, Brewmonk en andere automaten. 2

      • mbroek
    2. Berichten
      2
      Views
      1.1k
      2
    3. mbroek

    1. Hoe lang filteren/spoelen 6

      • w@lter
    2. Berichten
      6
      Views
      1.3k
      6
    3. mbroek

    1. Het ideale maischschema 21

      • w@lter
    2. Berichten
      21
      Views
      2.4k
      21
    3. homoeccentricus

    1. Verstijfselen? 33

      • w@lter
    2. Berichten
      33
      Views
      3.1k
      33
    3. Serge

    1. Spoelen of niet? 52

      • jeroendv
    2. Berichten
      52
      Views
      4.2k
      52
    3. chthon

    1. Hoe de PH-waarde van je beslag aanpassen? 6

      • Tozmonaut
    2. Berichten
      6
      Views
      902
      6
    3. w@lter

    1. éénstapsmaisch 27

      • jeroendv
    2. Berichten
      27
      Views
      5.8k
      27
    3. homoeccentricus

    1. wanneer de donkere (geroosterde) mouten toevoegen? 12

      • StijnM
    2. Berichten
      12
      Views
      1.5k
      12
    3. Neetje

    1. Hoe meer body krijgen in deze IPA 20

      • tomverbrug
    2. Berichten
      20
      Views
      2k
      20
    3. w@lter

    1. Spoelen: tips & tricks 24

      • Stefan
    2. Berichten
      24
      Views
      2.4k
      24
    3. brouwerwaldonk

    1. Mout op voorhand schroten 18

      • Brucero
    2. Berichten
      18
      Views
      1.7k
      18
    3. Brucero

    1. vorming glucose, fructose, sucrose, dextrines? 2

      • NewLine
    2. Berichten
      2
      Views
      590
      2
    3. NewLine

Display Options

News

  • Voor de eerste keer heb ik een giststarter proberen te maken en ook met een magneetroerder.

    En is mislukt. Wat heb ik gedaan....,??????

    Ik heb op Brouwhulp laten berekenen hoeveel volume ik nodig had en dat was 1,3 liter.

    Ik heb dan 1,3 liter water in een panneke gedaan, dan heb ik 130 gr moutextract in gestrooid al roerend. Dan heb ik dit tot koken gebracht en tenslotte nog een tipje van een mes gist voeding (Servomyces) toegevoegd. Dit heb ik zachtjes 15 minuten laten koken, maar wel ZONDER deksel erop. Daarna laten afkoelen tot 21° in een koude bak water en hier wel de deksel erop. De starterwort in een steriele erlenmeyer ( 5 liter, misschien te groot voor 1,3 liter starterwort ) gegoten. Dan een rubberen stop (steriel ) op de erlenmeyer geplaatst en goed geschud tot 1 minuut, de stop terug eraf en dan een geactiveerd pakje Wyeast 1214 steriel gemaakt alsook de schaar en open gesneden en toegevoegd bij het starterswort. De Weyast 1214 had ik twee dagen ervoor geactiveerd omdat deze

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Is mijn mede mislukt? 22

      • Leecher
    2. Berichten
      22
      Views
      316
      22
    3. HermanH

    1. Precisie densimeter 2

      • Koen Sels
    2. Berichten
      2
      Views
      47
      2
    3. brouwerwaldonk

    1. Giststarter probleem 17

      • Jo64
    2. Berichten
      17
      Views
      204
      17
    3. brouwerwaldonk

    1. Eerste brouw, aangepast recept blonde vink 24

      • Icebeard
    2. Berichten
      24
      Views
      393
      24
    3. Icebeard

    1. DEJVELKE 39

      • Steinie
    2. Berichten
      39
      Views
      1.5k
      39
    3. HermanH