Maischen

Vragen en opmerkingen over het maisch-, filter- en spoelproces

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Nut volgend Maisschema? 5

      • polletaal
    2. Berichten
      5
      Views
      637
      5
    3. wimdm

    1. Moutabsorptie - hoe de juiste waarde bepalen 17

      • w@lter
    2. Berichten
      17
      Views
      754
      17
    3. Icebeard

    1. Waar meet je de maischtemperatuur 5

      • w@lter
    2. Berichten
      5
      Views
      550
      5
    3. w@lter

    1. Hoe je densiteit meten in een Easybrew 8

      • stijn26
    2. Berichten
      8
      Views
      571
      8
    3. w@lter

    1. Maischen hoe lang duurt nu elke stap werkelijk? 24

      • Serge
    2. Berichten
      24
      Views
      1.6k
      24
    3. Koen Sels

    1. Schroten 31

      • Pol
      • Pol
    2. Berichten
      31
      Views
      4k
      31
    3. w@lter

    1. Houdbaarheid melkzuur 80% 3

      • Koen Sels
    2. Berichten
      3
      Views
      763
      3
    3. Serge

    1. Te lange eiwitrust 9

      • pepito
    2. Berichten
      9
      Views
      2.5k
      9
    3. stiaanke

    1. Zwarte/donkere mout later toevoegen in maish 1

      • Bram
      • Bram
    2. Berichten
      1
      Views
      453
      1
    3. mbroek

    1. Beslagdikte in een RIMS, Brewmonk en andere automaten. 2

      • mbroek
    2. Berichten
      2
      Views
      1.2k
      2
    3. mbroek

    1. Hoe lang filteren/spoelen 6

      • w@lter
    2. Berichten
      6
      Views
      1.4k
      6
    3. mbroek

    1. Het ideale maischschema 21

      • w@lter
    2. Berichten
      21
      Views
      2.6k
      21
    3. homoeccentricus

    1. Verstijfselen? 33

      • w@lter
    2. Berichten
      33
      Views
      3.4k
      33
    3. Serge

    1. Spoelen of niet? 52

      • jeroendv
    2. Berichten
      52
      Views
      4.4k
      52
    3. chthon

    1. Hoe de PH-waarde van je beslag aanpassen? 6

      • Tozmonaut
    2. Berichten
      6
      Views
      987
      6
    3. w@lter

    1. éénstapsmaisch 27

      • jeroendv
    2. Berichten
      27
      Views
      6.5k
      27
    3. homoeccentricus

    1. wanneer de donkere (geroosterde) mouten toevoegen? 12

      • StijnM
    2. Berichten
      12
      Views
      1.6k
      12
    3. Neetje

    1. Hoe meer body krijgen in deze IPA 20

      • tomverbrug
    2. Berichten
      20
      Views
      2.1k
      20
    3. w@lter

    1. Spoelen: tips & tricks 24

      • Stefan
    2. Berichten
      24
      Views
      2.6k
      24
    3. brouwerwaldonk

    1. Mout op voorhand schroten 18

      • Brucero
    2. Berichten
      18
      Views
      1.8k
      18
    3. Brucero

Display Options

News

  • Volgend weekend zoek ik een porter te brouwen. Qua volume zou er +- 55 liter naar het gistvat gaan, het maximum volume van dat gistvat is +- 65 liter. Ik zou zowieso gebruik maken van een blowoff. Op de site van brouwland vond ik schuimstop van Vinoferm. (https://www.brouwland.com/nl/o…-100-ml?gaCategory=search).


    De gebruiksaanwijzing van die schuimstop raadt "enkele druppel per liter" aan. Hebben jullie al ervaring met schuimstop? En zoja, wat is jullie dosage?


    Alvast bedankt!

  • Komende zaterdag nog eens in de pot (GF) "roeren", ging eerder zijn, doch de opkweek van de OYL-033 is wat uitgesteld en moet mooi uitgezakt zijn daar ik geen andere wort in mijn bier wil dan deze met de Viking "zero" mout. Is een testbrouw om een low ox. biertje te brouwen (als dat al kan in een GF) zonder andere additieven. Laag(?) alcoholisch met en simpele mout- en hopstort. Ben benieuwd, komt na de gisting op keg en wordt onder tegendruk gebotteld, dus vanaf begin gisting tot op fles geen zuurstofinslag meer. Zal snel op keg zitten want de gist schijnt een fel beestje te zijn. Ook leuk om weten is dat ik met mijn "nieuwe" (of is 't nu propere...? :whistling:) platenkoeler eens ga kunnen koelen.... 8o


    BROUWPLANNER RAPPORT - Datum Export: 26/03/2020

    Naam van het bier : Viking Zero

    Type van het bier : Type A

    Brouwvolume : 23 liter

    Extractie-efficiëntie : 68%

    Voorspelling begindensiteit : 1052,0

  • Hallokes,


    bij de aanschaf van mijn easybrew 30 zat er uiteraard een spiraalkoeler bij. Op zich koelt dat ding wel goed, maar volgens mij haal ik er niet het goede rendement uit. Ik merk dat de ringen op elkaar liggen. Zou het niet beter zijn dat deze NIET op elkaar liggen, waardoor er meer contact is met het te koelen wort? Mogelijk is dit een domme vraag, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.


    Alvast bedankt

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Lente in zicht, tijd voor een Sels White 10

      • Koen Sels
    2. Berichten
      10
      Views
      316
      10
    3. Koen Sels

    1. Biegel donker 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      612
      14
    3. Sid

    1. Blond: Viking "zero" malt... 12

      • HermanH
    2. Berichten
      12
      Views
      282
      12
    3. HermanH

    1. Gebruik van schuimstop 2

      • bart88
    2. Berichten
      2
      Views
      71
      2
    3. HermanH

    1. Dubbel met een twist probeersel 9

      • Icebeard
    2. Berichten
      9
      Views
      380
      9
    3. mbroek