Brouwmethodes en technieken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Graag banaan in een volmout 7,5% met Westmalle gist 24

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      24
      Views
      329
      24
    3. MartinHo64

    1. Hergisten op fles. 31

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      31
      Views
      827
      31
    3. Serge

    1. Gelatine 17

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      17
      Views
      455
      17
    3. Serge

    1. Lager temperatuur 6

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      6
      Views
      198
      6
    3. walter

    1. Stilval van de kook bij inbrengen dompelkoeler!? 32

      • Willem
    2. Berichten
      32
      Views
      767
      32
    3. mbroek

    1. Brewbrain float vs Tilt vs ispindel 33

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      33
      Views
      788
      33
    3. Loser

    1. (Te veel ) headspace. 32

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      32
      Views
      1k
      32
    3. Dude

    1. Bewaringstermijn krieken- lambiek 14

      • polletaal
    2. Berichten
      14
      Views
      530
      14
    3. HermanH

    1. Temperatuur opschalen tijdens vergisting. 4

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      4
      Views
      180
      4
    3. Serge

    1. Hergisten met Brett 26

      • Kristof A
    2. Berichten
      26
      Views
      1k
      26
    3. Serge

    1. Hoe voegen jullie Pulp en/of stukken fruit toe? 3

      • Loser
    2. Berichten
      3
      Views
      227
      3
    3. HermanH

    1. Het grote mysterie van het verdwijnend schuim 49

      • Kristof A
    2. Berichten
      49
      Views
      1.4k
      49
    3. Loser

    1. Luie brouwer 49

      • guidomarree
    2. Berichten
      49
      Views
      1.5k
      49
    3. Roger

    1. Suikerwater 21

      • guidomarree
    2. Berichten
      21
      Views
      792
      21
    3. HermanH

    1. Kriekenlambiek in champagneflessen 4

      • polletaal
    2. Berichten
      4
      Views
      396
      4
    3. Serge

    1. rode lijn van een brouwdag? 8

      • werner
    2. Berichten
      8
      Views
      578
      8
    3. walter

    1. Reinigen van (bier)glazen ... 29

      • JochenV
    2. Berichten
      29
      Views
      3.7k
      29
    3. Jef Verbeelen

    1. Kruiden tijdens secundaire vergisting 9

      • Lowie
    2. Berichten
      9
      Views
      386
      9
    3. Koen Sels

    1. Candy siroop 43

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      43
      Views
      2.2k
      43
    3. djf3

    1. Brew Monk 24

      • JohanD
    2. Berichten
      24
      Views
      1.2k
      24
    3. wimdm

    1. Ontsmetten en reinigen 57

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      57
      Views
      5.9k
      57
    3. AshlynnHood

    1. Hopkous uit laten lekken? 12

      • Stokkie
    2. Berichten
      12
      Views
      473
      12
    3. Hanske

    1. Hopstand 11

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      11
      Views
      537
      11
    3. chthon

    1. Velpon bier 2

      • Tannhauser
    2. Berichten
      2
      Views
      422
      2
    3. walter

    1. Zuurbier met zuurdesembrood 5

      • Jeronimus
    2. Berichten
      5
      Views
      645
      5
    3. Jeronimus

    1. Waarom een koelkast handig kan zijn

      • walter
    2. Berichten
      0
      Views
      395
    1. Dubbel koudhoppen 7

      • Koen Sels
    2. Berichten
      7
      Views
      481
      7
    3. Koen Sels

    1. Bier met cold brew coffee concentraat 15

      • Karol
    2. Berichten
      15
      Views
      680
      15
    3. Steinie

    1. Zuurstof in Wort 11

      • Karol
    2. Berichten
      11
      Views
      488
      11
    3. Serge

    1. Gistvat 3

      • Marico
    2. Berichten
      3
      Views
      319
      3
    3. MartinHo64

    1. Hoelang Frambozen op lambiek 4

      • polletaal
    2. Berichten
      4
      Views
      405
      4
    3. Koen Sels

    1. Filteren met BrewMonk 95

      • Kristof A
    2. Berichten
      95
      Views
      4k
      95
    3. Serge

    1. Wilde Gisten en melkzuurbacterien in houten vaten 10

      • Doubleaccount
    2. Berichten
      10
      Views
      1.3k
      10
    3. Serge

    1. Over bottelsuiker en botteltemperatuur 47

      • Orangeloo
    2. Berichten
      47
      Views
      1.8k
      47
    3. Wezel

    1. Berliner weizen met fruit 7

      • polletaal
    2. Berichten
      7
      Views
      575
      7
    3. aatjebanaantje

    1. Hopgebruik 34

      • mikevdl
    2. Berichten
      34
      Views
      2.3k
      34
    3. Serge

    1. Gagelbier 4

      • Peter
    2. Berichten
      4
      Views
      399
      4
    3. Peter

    1. Kleine giststarter voor grote batch mogelijk? 10

      • Lowie
    2. Berichten
      10
      Views
      633
      10
    3. brouwerwaldonk

    1. Bier op keg 14

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      14
      Views
      876
      14
    3. Tannhauser

    1. Banaan smaakje geurtje 13

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      13
      Views
      784
      13
    3. brouwerwaldonk

    1. Maisch rendement meer dan 100% 17

      • Tannhauser
    2. Berichten
      17
      Views
      940
      17
    3. walter

    1. Brigand 9

      • Peter
    2. Berichten
      9
      Views
      755
      9
    3. Peter

    1. Chimay 6

      • Peter
    2. Berichten
      6
      Views
      691
      6
    3. Peter

    1. Verlagen van de vergistingsgraad 7

      • Koen Sels
    2. Berichten
      7
      Views
      436
      7
    3. Serge

    1. White Labs Ultra Ferm 6

      • Peter
    2. Berichten
      6
      Views
      565
      6
    3. Peter

    1. Filteren en spoelen met Brew in a Bag 5

      • MartinHo64
    2. Berichten
      5
      Views
      1.1k
      5
    3. MartinHo64

    1. giststarter maken 22

      • peterg
    2. Berichten
      22
      Views
      1.6k
      22
    3. walter

    1. vergistingsemmer koeling 4

      • Brouwerij Tpleintje
    2. Berichten
      4
      Views
      525
      4
    3. walter

    1. Labgisting, hoe en waarom 10

      • Hanske
    2. Berichten
      10
      Views
      824
      10
    3. Kristof A

    1. Hevelslangen reinigen 73

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      73
      Views
      4.5k
      73
    3. springerke

Display Options

News

  • Bij het eindigen van de vorige brouwdag heb ik mijn refractometer laten vallen, en op het eerste zicht leek alles in orde.


    Zoals gewoonlijk, vandaag bij de volgende brouwdag, besliste hij er anders over en was er niks meer af te lezen, buiten een klein stukje vanboven. Dus ik vermoed dat er iets belangrijks verschoven is. Iemand een idee of je dat kan herstellen, of best nieuw kopen ?

  • Zoals in een ander topic aangegeven, heeft mijn weck-ketel die ik gebruik(te) voor het verwarmen van mijn spoelwater, het begeven.


    Vandaag me beholpen met een kleine pot op een apart vuurtje en de waterkoker (waar de vrouw des huizes niet gelukkig mee was), maar dat vond ik toch niet zo een succes.


    Ik zou opnieuw een weck-ketel kunnen kopen, maar toch wel duur als dat spel het opgeeft na iets meer dan een jaar.


    Vandaar de vraag, wat gebruiken jullie voor het verwarmen van het spoelwater, en wat vinden jullie er goed en niet goed aan ?

  • Eindelijk,

    Ik heb eindelijk een controle op de vergistingstemperatuur.

    Een inkbird ITC-308 en een verwarmingsplaatje 25 watt aangeschaft.

    Ik heb 20 liter water in mijn gistvat gedaan en in de kast geplaatst. Sensor met een sponsje op het vat geplakt.

    Dan begint de spel, de instellingen aanpassen.

    Stel, ik wil gaan vergisten op 20°C.

    Doe ik het goed met de instelling van oderstaande tabel? De eigen instelling staat in de laatste kolom.


    vlaamshobbybrouwforum.be/index.php?attachment/5254/

  • Heeft er iemand ervaring met dit apparaat?

    Graag jullie meningen en bevindingen.

    Waar ik bv mee in mijn hoofd zit,... kan je hergisten in een blik?

    Dus bottelgist en suiker toevoegen.🤔

    Bij Brouwland 129,95€ voor 300 33cl blikken of ongeveer 0,43 cent voor 1 blik. Niet herbruikbaar.

    En denk duurder dan een flesje.

  • Heb ooit een bier gemaakt van 7,5% met Westmalle gist wat afgekeurd werd op een prijskamp omdat er teveel banaan in de smaak zat.

    Nochtans vond ik dat een lekker biertje, ik hou wel van die smaak in bier, maar heb het nooit kunnen reproduceren.

    Dus is de vraag hoe krijg je gewild die banaansmaak, bij welke temperaturen laten gisten met een authentieke WM, of zijn er nog meer factoren die meespelen.

    Welke mouten moeten er minstens in zitten.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Cannular. 26

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      26
      Views
      247
      26
    3. Sledgehammer

    1. Refractometer kapot 3

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      3
      Views
      33
      3
    3. HermanH

    1. Graag banaan in een volmout 7,5% met Westmalle gist 24

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      24
      Views
      329
      24
    3. MartinHo64

    1. Instellen Inkbird 4

      • Woodturner
    2. Berichten
      4
      Views
      63
      4
    3. MartinHo64

    1. Verwarming spoelwater 3

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      3
      Views
      32
      3
    3. Kristof A