Brouwmethodes en technieken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Graag banaan in een volmout 7,5% met Westmalle gist 25

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      25
      Views
      457
      25
    3. brouwerwaldonk

    1. Hergisten op fles. 31

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      31
      Views
      843
      31
    3. Serge

    1. Gelatine 17

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      17
      Views
      476
      17
    3. Serge

    1. Lager temperatuur 6

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      6
      Views
      199
      6
    3. walter

    1. Stilval van de kook bij inbrengen dompelkoeler!? 32

      • Willem
    2. Berichten
      32
      Views
      779
      32
    3. mbroek

    1. Brewbrain float vs Tilt vs ispindel 33

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      33
      Views
      805
      33
    3. Loser

    1. (Te veel ) headspace. 32

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      32
      Views
      1k
      32
    3. Dude

    1. Bewaringstermijn krieken- lambiek 14

      • polletaal
    2. Berichten
      14
      Views
      537
      14
    3. HermanH

    1. Temperatuur opschalen tijdens vergisting. 4

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      4
      Views
      181
      4
    3. Serge

    1. Hergisten met Brett 26

      • Kristof A
    2. Berichten
      26
      Views
      1k
      26
    3. Serge

    1. Hoe voegen jullie Pulp en/of stukken fruit toe? 3

      • Loser
    2. Berichten
      3
      Views
      230
      3
    3. HermanH

    1. Het grote mysterie van het verdwijnend schuim 49

      • Kristof A
    2. Berichten
      49
      Views
      1.5k
      49
    3. Loser

    1. Luie brouwer 49

      • guidomarree
    2. Berichten
      49
      Views
      1.5k
      49
    3. Roger

    1. Suikerwater 21

      • guidomarree
    2. Berichten
      21
      Views
      792
      21
    3. HermanH

    1. Kriekenlambiek in champagneflessen 4

      • polletaal
    2. Berichten
      4
      Views
      397
      4
    3. Serge

    1. rode lijn van een brouwdag? 8

      • werner
    2. Berichten
      8
      Views
      579
      8
    3. walter

    1. Reinigen van (bier)glazen ... 29

      • JochenV
    2. Berichten
      29
      Views
      3.7k
      29
    3. Jef Verbeelen

    1. Kruiden tijdens secundaire vergisting 9

      • Lowie
    2. Berichten
      9
      Views
      388
      9
    3. Koen Sels

    1. Candy siroop 43

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      43
      Views
      2.2k
      43
    3. djf3

    1. Brew Monk 24

      • JohanD
    2. Berichten
      24
      Views
      1.2k
      24
    3. wimdm

    1. Ontsmetten en reinigen 57

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      57
      Views
      5.9k
      57
    3. AshlynnHood

    1. Hopkous uit laten lekken? 12

      • Stokkie
    2. Berichten
      12
      Views
      473
      12
    3. Hanske

    1. Hopstand 11

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      11
      Views
      541
      11
    3. chthon

    1. Velpon bier 2

      • Tannhauser
    2. Berichten
      2
      Views
      422
      2
    3. walter

    1. Zuurbier met zuurdesembrood 5

      • Jeronimus
    2. Berichten
      5
      Views
      645
      5
    3. Jeronimus

    1. Waarom een koelkast handig kan zijn

      • walter
    2. Berichten
      0
      Views
      396
    1. Dubbel koudhoppen 7

      • Koen Sels
    2. Berichten
      7
      Views
      481
      7
    3. Koen Sels

    1. Bier met cold brew coffee concentraat 15

      • Karol
    2. Berichten
      15
      Views
      681
      15
    3. Steinie

    1. Zuurstof in Wort 11

      • Karol
    2. Berichten
      11
      Views
      488
      11
    3. Serge

    1. Gistvat 3

      • Marico
    2. Berichten
      3
      Views
      319
      3
    3. MartinHo64

    1. Hoelang Frambozen op lambiek 4

      • polletaal
    2. Berichten
      4
      Views
      406
      4
    3. Koen Sels

    1. Filteren met BrewMonk 95

      • Kristof A
    2. Berichten
      95
      Views
      4k
      95
    3. Serge

    1. Wilde Gisten en melkzuurbacterien in houten vaten 10

      • Doubleaccount
    2. Berichten
      10
      Views
      1.3k
      10
    3. Serge

    1. Over bottelsuiker en botteltemperatuur 47

      • Orangeloo
    2. Berichten
      47
      Views
      1.8k
      47
    3. Wezel

    1. Berliner weizen met fruit 7

      • polletaal
    2. Berichten
      7
      Views
      575
      7
    3. aatjebanaantje

    1. Hopgebruik 34

      • mikevdl
    2. Berichten
      34
      Views
      2.3k
      34
    3. Serge

    1. Gagelbier 4

      • Peter
    2. Berichten
      4
      Views
      399
      4
    3. Peter

    1. Kleine giststarter voor grote batch mogelijk? 10

      • Lowie
    2. Berichten
      10
      Views
      633
      10
    3. brouwerwaldonk

    1. Bier op keg 14

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      14
      Views
      881
      14
    3. Tannhauser

    1. Banaan smaakje geurtje 13

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      13
      Views
      784
      13
    3. brouwerwaldonk

    1. Maisch rendement meer dan 100% 17

      • Tannhauser
    2. Berichten
      17
      Views
      941
      17
    3. walter

    1. Brigand 9

      • Peter
    2. Berichten
      9
      Views
      755
      9
    3. Peter

    1. Chimay 6

      • Peter
    2. Berichten
      6
      Views
      697
      6
    3. Peter

    1. Verlagen van de vergistingsgraad 7

      • Koen Sels
    2. Berichten
      7
      Views
      436
      7
    3. Serge

    1. White Labs Ultra Ferm 6

      • Peter
    2. Berichten
      6
      Views
      565
      6
    3. Peter

    1. Filteren en spoelen met Brew in a Bag 5

      • MartinHo64
    2. Berichten
      5
      Views
      1.1k
      5
    3. MartinHo64

    1. giststarter maken 22

      • peterg
    2. Berichten
      22
      Views
      1.6k
      22
    3. walter

    1. vergistingsemmer koeling 4

      • Brouwerij Tpleintje
    2. Berichten
      4
      Views
      525
      4
    3. walter

    1. Labgisting, hoe en waarom 10

      • Hanske
    2. Berichten
      10
      Views
      824
      10
    3. Kristof A

    1. Hevelslangen reinigen 73

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      73
      Views
      4.5k
      73
    3. springerke

Display Options

News

  • Gisteren voor het eerst gebotteld met de enolmatic. Wat is dat een plezier om mee te werken! Tot nu toe werkte ik met zo'n gravitair hevelding, maar dit is nu een echte verbetering; Geen gemors, geen lekkage, minder blootstelling aan zuurstof ... In 4 uur ruim 600 flesjes gebotteld met nauwelijks kuiswerk achteraf.

  • Bij het eindigen van de vorige brouwdag heb ik mijn refractometer laten vallen, en op het eerste zicht leek alles in orde.


    Zoals gewoonlijk, vandaag bij de volgende brouwdag, besliste hij er anders over en was er niks meer af te lezen, buiten een klein stukje vanboven. Dus ik vermoed dat er iets belangrijks verschoven is. Iemand een idee of je dat kan herstellen, of best nieuw kopen ?

  • Zoals in een ander topic aangegeven, heeft mijn weck-ketel die ik gebruik(te) voor het verwarmen van mijn spoelwater, het begeven.


    Vandaag me beholpen met een kleine pot op een apart vuurtje en de waterkoker (waar de vrouw des huizes niet gelukkig mee was), maar dat vond ik toch niet zo een succes.


    Ik zou opnieuw een weck-ketel kunnen kopen, maar toch wel duur als dat spel het opgeeft na iets meer dan een jaar.


    Vandaar de vraag, wat gebruiken jullie voor het verwarmen van het spoelwater, en wat vinden jullie er goed en niet goed aan ?

  • Eindelijk,

    Ik heb eindelijk een controle op de vergistingstemperatuur.

    Een inkbird ITC-308 en een verwarmingsplaatje 25 watt aangeschaft.

    Ik heb 20 liter water in mijn gistvat gedaan en in de kast geplaatst. Sensor met een sponsje op het vat geplakt.

    Dan begint de spel, de instellingen aanpassen.

    Stel, ik wil gaan vergisten op 20°C.

    Doe ik het goed met de instelling van oderstaande tabel? De eigen instelling staat in de laatste kolom.


    vlaamshobbybrouwforum.be/index.php?attachment/5254/

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Aardbeienbier 31

      • polletaal
    2. Berichten
      31
      Views
      2k
      31
    3. MaJa

    1. 42ish 32

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      32
      Views
      776
      32
    3. Levadura Brewery

    1. Verwarming spoelwater 40

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      40
      Views
      496
      40
    3. mbroek

    1. Refractometer kapot 33

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      33
      Views
      432
      33
    3. geertt

    1. Cannular. 50

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      50
      Views
      630
      50
    3. walter