Brouwmethodes en technieken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Wyeast 3787 starter schuimt niet 28

      • Zilvervos
    2. Berichten
      28
      Views
      363
      28
    3. Zilvervos

    1. Heel lang lageren? 2

      • EdBrouwt
    2. Berichten
      2
      Views
      158
      2
    3. EdBrouwt

    1. Test: Bottelsuiker op 3 verschillende wijze toevoegen. 39

      • wimdm
    2. Berichten
      39
      Views
      1.1k
      39
    3. walter

    1. Oxiclean: Naspoelen of niet? 6

      • maartendc
    2. Berichten
      6
      Views
      248
      6
    3. springerke

    1. Flessen dompelen of spoelen? 15

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      15
      Views
      543
      15
    3. walter

    1. Bier tappen uit kegs en kegerator 10

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      10
      Views
      386
      10
    3. Pol

    1. Refractometer correctie 15

      • Dude
      • Dude
    2. Berichten
      15
      Views
      351
      15
    3. mbroek

    1. Rusperiode maischen. 4

      • HARRY VAN DIJK
    2. Berichten
      4
      Views
      326
      4
    3. HARRY VAN DIJK

    1. Eerste keer koudhoppen 72

      • tontin
    2. Berichten
      72
      Views
      3k
      72
    3. tontin

    1. Vlokken in wort na koelen 15

      • Gerco
    2. Berichten
      15
      Views
      456
      15
    3. HermanH

    1. Waterprofiel 5

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      5
      Views
      220
      5
    3. mbroek

    1. Volume in gistvat vergroten 10

      • tontin
    2. Berichten
      10
      Views
      413
      10
    3. Tannhauser

    1. De smaak van aluminium 5

      • Brichard
    2. Berichten
      5
      Views
      370
      5
    3. HermanH

    1. Spoelen met apparaat of niet? 15

      • Bloody
    2. Berichten
      15
      Views
      729
      15
    3. walter

    1. Graag banaan in een volmout 7,5% met Westmalle gist 26

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      26
      Views
      918
      26
    3. MartinHo64

    1. Hergisten op fles. 31

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      31
      Views
      1.3k
      31
    3. Serge

    1. Gelatine 17

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      17
      Views
      754
      17
    3. Serge

    1. Lager temperatuur 6

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      6
      Views
      285
      6
    3. walter

    1. Stilval van de kook bij inbrengen dompelkoeler!? 32

      • Willem
    2. Berichten
      32
      Views
      1k
      32
    3. mbroek

    1. Brewbrain float vs Tilt vs ispindel 33

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      33
      Views
      1.2k
      33
    3. Loser

    1. (Te veel ) headspace. 32

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      32
      Views
      1.4k
      32
    3. Dude

    1. Bewaringstermijn krieken- lambiek 14

      • polletaal
    2. Berichten
      14
      Views
      711
      14
    3. HermanH

    1. Temperatuur opschalen tijdens vergisting. 4

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      4
      Views
      255
      4
    3. Serge

    1. Hergisten met Brett 26

      • Kristof A
    2. Berichten
      26
      Views
      1.3k
      26
    3. Serge

    1. Hoe voegen jullie Pulp en/of stukken fruit toe? 3

      • Loser
    2. Berichten
      3
      Views
      304
      3
    3. HermanH

    1. Het grote mysterie van het verdwijnend schuim 49

      • Kristof A
    2. Berichten
      49
      Views
      1.9k
      49
    3. Loser

    1. Luie brouwer 49

      • guidomarree
    2. Berichten
      49
      Views
      2k
      49
    3. Roger

    1. Suikerwater 21

      • guidomarree
    2. Berichten
      21
      Views
      1.1k
      21
    3. HermanH

    1. Kriekenlambiek in champagneflessen 4

      • polletaal
    2. Berichten
      4
      Views
      461
      4
    3. Serge

    1. rode lijn van een brouwdag? 8

      • werner
    2. Berichten
      8
      Views
      721
      8
    3. walter

    1. Reinigen van (bier)glazen ... 29

      • JochenV
    2. Berichten
      29
      Views
      4k
      29
    3. Jef Verbeelen

    1. Kruiden tijdens secundaire vergisting 9

      • Lowie
    2. Berichten
      9
      Views
      521
      9
    3. Koen Sels

    1. Candy siroop 43

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      43
      Views
      2.7k
      43
    3. djf3

    1. Brew Monk 24

      • JohanD
    2. Berichten
      24
      Views
      1.6k
      24
    3. wimdm

    1. Ontsmetten en reinigen 57

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      57
      Views
      6.3k
      57
    3. AshlynnHood

    1. Hopkous uit laten lekken? 12

      • Stokkie
    2. Berichten
      12
      Views
      597
      12
    3. Hanske

    1. Hopstand 11

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      11
      Views
      771
      11
    3. chthon

    1. Velpon bier 2

      • Tannhauser
    2. Berichten
      2
      Views
      463
      2
    3. walter

    1. Zuurbier met zuurdesembrood 5

      • Jeronimus
    2. Berichten
      5
      Views
      705
      5
    3. Jeronimus

    1. Waarom een koelkast handig kan zijn

      • walter
    2. Berichten
      0
      Views
      430
    1. Dubbel koudhoppen 7

      • Koen Sels
    2. Berichten
      7
      Views
      538
      7
    3. Koen Sels

    1. Bier met cold brew coffee concentraat 15

      • Karol
    2. Berichten
      15
      Views
      777
      15
    3. Steinie

    1. Zuurstof in Wort 11

      • Karol
    2. Berichten
      11
      Views
      579
      11
    3. Serge

    1. Gistvat 3

      • Marico
    2. Berichten
      3
      Views
      364
      3
    3. MartinHo64

    1. Hoelang Frambozen op lambiek 4

      • polletaal
    2. Berichten
      4
      Views
      461
      4
    3. Koen Sels

    1. Filteren met BrewMonk 95

      • Kristof A
    2. Berichten
      95
      Views
      4.4k
      95
    3. Serge

    1. Wilde Gisten en melkzuurbacterien in houten vaten 10

      • Doubleaccount
    2. Berichten
      10
      Views
      1.3k
      10
    3. Serge

    1. Over bottelsuiker en botteltemperatuur 47

      • Orangeloo
    2. Berichten
      47
      Views
      2.3k
      47
    3. Wezel

    1. Berliner weizen met fruit 7

      • polletaal
    2. Berichten
      7
      Views
      630
      7
    3. aatjebanaantje

    1. Hopgebruik 34

      • mikevdl
    2. Berichten
      34
      Views
      2.6k
      34
    3. Serge

Display Options

News

  • Morgen nog eens een Duveltje brouwen.


    BrouwHulp Recept uitdraai


    Basis

    Naam recept: //tdDuvel kloon (originele hopping)//td//tr

    Brouwdatum: //td28-09-2021//td//tr

    Bierstijl: //tdSterke Blonde//td//tr

    Volume: //td57,0 l//td//tr

    Begin SG: //td1,066 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey): //td7 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth): //td33 IBU//td//tr

    Brouwhulp Brouwzaalrendement: //td79,0 %//td//tr

    Kooktijd: //td70 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    35,00 l //tdMaisch water//td//tr

    3,10 ml //tdFosforzuur//td//tr

    1,70 g //tdNaCl//td//tr

    40,85 l //tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel behandeld water

    Ca 62 mg/l, //thMg 7 mg/l, //thNa 33 mg/l, //thHCO3 110 mg/l, //thCl 66 mg/l, //thSO4 74 mg/l //th



    Vergistbare ingrediënten

    10,00 kg //td

  • Ik zit te denken aan een eigen micro brouwerij, kleinschalig in de kelder. Muren zijn geverfde beten, vloer is ook gevlinderde beton en plafond (max 2 m hoog) is de onderkant van betonnen welfsels wat nog wel eens af en toe korreltjes lost . Iemand tips waar ik iets kan vinden wat wel of niet mag? Om volgens FAVV te mogen brouwen. Die plafond baart me wat zorgen, een soort pleister ertegen, of platen, of verf.. wie zal het zeggen. Alle tips zijn welkom. Vind niet meteen leer info. Vroeg me trouwens af als het FAVV geen advies rondjes doet bij startende ondernemers om op weg te helpen?

  • Hallo brouwers,


    Momenteel staat mijn starter al meer dan 12 uur te gisten.

    Bij het vergisten van het brouwsel wil ik de gist via een blowoff topcroppen voor een volgend brouwsel omdat deze zo bekend staat voor zijn heftig schuimen.

    Nu schuimt die starter nauwelijks of zeg maar niets =O.

    Mijn vorige twee starters (wyeast 1214 en 3522) schuimde wel hevig tijdens het maken van de starter (ook tijdens de eigenlijke vergisting).

    Ik maak mijn starters altijd op een roerplaat met continue beluchten. Deze keer enkel een tikkeltje voedingszout toegevoegd naast de gebruikelijke dosis cervomyces.

    Nog iemand ervaring met deze gist en zijn schuimbaarheid ?

    Ik begin te twijfelen of dat topcropen wel gaat lukken. Had het vrije volume in gistvat al wat groter gemaakt maar misschien mag het dan toch wat voller.


    Groeten

Unread Threads

    1. Title
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Tijd voor nog eens een Duveltje 22

      • Serge
    2. Berichten
      22
      Views
      302
      22
    3. Tannhauser

    1. De Link Database 2

      • walter
    2. Berichten
      2
      Views
      308
      2
    3. aatjebanaantje

    1. Target hop 2

      • Bier Wilie
    2. Berichten
      2
      Views
      116
      2
    3. geertt

    1. Grainfather G40 en S40 3

      • Dude
    2. Berichten
      3
      Views
      99
      3
    3. Hanske

    1. KVASS 28

      • Wimgoris
    2. Berichten
      28
      Views
      2.9k
      28
    3. walter