Brouwmethodes en technieken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. Hergisten met Brett 24

      • Kristof A
    2. Berichten
      24
      Views
      395
      24
    3. Kristof A

    1. rode lijn van een brouwdag? 6

      • werner
    2. Berichten
      6
      Views
      226
      6
    3. walter

    1. Reinigen van (bier)glazen ... 29

      • JochenV
    2. Berichten
      29
      Views
      3.1k
      29
    3. Jef Verbeelen

    1. Kruiden tijdens secundaire vergisting 9

      • Lowie
    2. Berichten
      9
      Views
      229
      9
    3. Koen Sels

    1. Candy siroop 43

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      43
      Views
      1.7k
      43
    3. djf3

    1. Brew Monk 24

      • JohanD
    2. Berichten
      24
      Views
      876
      24
    3. wimdm

    1. Ontsmetten en reinigen 57

      • Levadura Brewery
    2. Berichten
      57
      Views
      5.3k
      57
    3. AshlynnHood

    1. Hopkous uit laten lekken? 12

      • Stokkie
    2. Berichten
      12
      Views
      374
      12
    3. Hanske

    1. Hopstand 11

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      11
      Views
      389
      11
    3. chthon

    1. Velpon bier 2

      • Tannhauser
    2. Berichten
      2
      Views
      379
      2
    3. walter

    1. Zuurbier met zuurdesembrood 5

      • Jeronimus
    2. Berichten
      5
      Views
      518
      5
    3. Jeronimus

    1. Waarom een koelkast handig kan zijn

      • walter
    2. Berichten
      0
      Views
      329
    1. Dubbel koudhoppen 7

      • Koen Sels
    2. Berichten
      7
      Views
      418
      7
    3. Koen Sels

    1. Bier met cold brew coffee concentraat 15

      • Karol
    2. Berichten
      15
      Views
      582
      15
    3. Steinie

    1. Zuurstof in Wort 11

      • Karol
    2. Berichten
      11
      Views
      409
      11
    3. Serge

    1. Gistvat 3

      • Marico
    2. Berichten
      3
      Views
      283
      3
    3. MartinHo64

    1. Hoelang Frambozen op lambiek 4

      • polletaal
    2. Berichten
      4
      Views
      316
      4
    3. Koen Sels

    1. Filteren met BrewMonk 95

      • Kristof A
    2. Berichten
      95
      Views
      3.4k
      95
    3. Serge

    1. Wilde Gisten en melkzuurbacterien in houten vaten 10

      • Doubleaccount
    2. Berichten
      10
      Views
      1.2k
      10
    3. Serge

    1. Over bottelsuiker en botteltemperatuur 47

      • Orangeloo
    2. Berichten
      47
      Views
      1.4k
      47
    3. Wezel

    1. Berliner weizen met fruit 7

      • polletaal
    2. Berichten
      7
      Views
      493
      7
    3. aatjebanaantje

    1. Hopgebruik 34

      • mikevdl
    2. Berichten
      34
      Views
      2.1k
      34
    3. Serge

    1. Gagelbier 4

      • Peter
    2. Berichten
      4
      Views
      353
      4
    3. Peter

    1. Kleine giststarter voor grote batch mogelijk? 10

      • Lowie
    2. Berichten
      10
      Views
      548
      10
    3. brouwerwaldonk

    1. Bier op keg 14

      • Jo64
      • Jo64
    2. Berichten
      14
      Views
      711
      14
    3. Tannhauser

    1. Banaan smaakje geurtje 13

      • brouwerwaldonk
    2. Berichten
      13
      Views
      705
      13
    3. brouwerwaldonk

    1. Maisch rendement meer dan 100% 17

      • Tannhauser
    2. Berichten
      17
      Views
      793
      17
    3. walter

    1. Brigand 9

      • Peter
    2. Berichten
      9
      Views
      684
      9
    3. Peter

    1. Chimay 6

      • Peter
    2. Berichten
      6
      Views
      580
      6
    3. Peter

    1. Verlagen van de vergistingsgraad 7

      • Koen Sels
    2. Berichten
      7
      Views
      367
      7
    3. Serge

    1. White Labs Ultra Ferm 6

      • Peter
    2. Berichten
      6
      Views
      455
      6
    3. Peter

    1. Filteren en spoelen met Brew in a Bag 5

      • MartinHo64
    2. Berichten
      5
      Views
      937
      5
    3. MartinHo64

    1. giststarter maken 22

      • peterg
    2. Berichten
      22
      Views
      1.4k
      22
    3. walter

    1. vergistingsemmer koeling 4

      • Brouwerij Tpleintje
    2. Berichten
      4
      Views
      423
      4
    3. walter

    1. Labgisting, hoe en waarom 10

      • Hanske
    2. Berichten
      10
      Views
      716
      10
    3. Kristof A

    1. Hevelslangen reinigen 73

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      73
      Views
      3.9k
      73
    3. springerke

    1. Uitrekenen alcoholgehalte na toevoegen whiskey 8

      • wulletje
    2. Berichten
      8
      Views
      646
      8
    3. springerke

    1. Hydrateren van gist 37

      • Ruby1Kenobi
    2. Berichten
      37
      Views
      2.5k
      37
    3. Serge

    1. Jongbier of wort? 4

      • Hanske
    2. Berichten
      4
      Views
      435
      4
    3. walter

    1. Je vergisting opvolgen - methodes 47

      • walter
    2. Berichten
      47
      Views
      2.5k
      47
    3. mbroek

    1. Spoelen in de Arsegan easybrew 30. 14

      • Ruby1Kenobi
    2. Berichten
      14
      Views
      1.2k
      14
    3. walter

    1. pH meten in praktijk ? 16

      • Ambibenderix
    2. Berichten
      16
      Views
      905
      16
    3. walter

    1. PH IJkingsvloeistof 3

      • D_Reamzzz
    2. Berichten
      3
      Views
      337
      3
    3. brouwerwaldonk

    1. eerste brouwsel 34

      • Ron Slater
    2. Berichten
      34
      Views
      2.7k
      34
    3. walter

    1. Witbierrecept???! 2

      • polletaal
    2. Berichten
      2
      Views
      409
      2
    3. Koen Sels

    1. Smaakverschil hoge/ lage efficientie 5

      • aatjebanaantje
    2. Berichten
      5
      Views
      739
      5
    3. aatjebanaantje

    1. Cold crasch met CO2 vat 26

      • Neetje
    2. Berichten
      26
      Views
      4.6k
      26
    3. wimdm

    1. Nieuwe Chempro producten 7

      • walter
    2. Berichten
      7
      Views
      1.4k
      7
    3. walter

    1. Blauwgroene aanslag verwijderen 11

      • guidomarree
    2. Berichten
      11
      Views
      1k
      11
    3. walter

    1. lijmresten verwijderen 13

      • peterg
    2. Berichten
      13
      Views
      1.1k
      13
    3. Loser

Display Options

News

  • Ik heb de Grainfather G30 en gebruik de brewfather app. Die stuurt het recept door vanuit mijn computer naar de grainfather.


    Bij mijn laatste brouw bleef de indicatie van de temperatuur op de grainfather "hangen". ttz, hij verwarmde gewoon verder door maar de temperatuuraanduiding klopte niet. Remedie: Uitgetrokken, opnieuw opgestart en recept weer van de computer naar de grainfather gestuurd. Ik moest het een paar keer herhalen voor het goed werkte.


    Heeft er iemand ook al problemen gehad met de grainfather G30?

  • Mijn berekende water en mout volume in grandfather klopte niet bij de laatste brouwdag.


    Ik had 25,40 liter maishwater en 7,3 kg mout. Volgens de grainfather app moest ik aan 30,28 liter komen, net binnen het bereik van mijn grainfather. In de praktijk was het eerder 32 liter. Heel vervelend, want als de pomp dan aanzet, gaat er wort circuleren via de gaatjes waar je de hendel insteekt om de mand uit het vat te heffen.


    Ik weet niet waar ik die berekening moet bijstellen om een juist volume water en mout te hebben. Iemand een idee?

  • Recept in navolging van dit topic.
    Op aanraden van Steinie toch maar eens die Philly Sour uittesten van Lallemand. Met Brett gaan experimenteren zonder voldoende voorkennis of het juiste materiaal gaan we toch maar niet doen ;-) ...
    Ik ga voor een 'eenvoudig' receptje om de gistsmaak op de voorgrond te laten treden.
    Ook de hoppen zijn neutraal en we gaan niet te hoog in IBU's om dezelfde reden.
    Nog opmerkingen? ;-) ...

    BrouwHulp Recept uitdraai



    Basis

    Omschrijving//thWaarde//th

    Kenmerk//td027//td//tr

    Naam recept//tdZonde Zuur #1//td//tr

    Brouwdatum//td15/05/2021//td//tr

    Bierstijl//tdBlond//td//tr

    Volume//td47,4 l//td//tr

    Begin SG//td1,063 SG//td//tr

    Berekende kleur (Morey)//td8 EBC//td//tr

    Berekende bitterheid (Tinseth)//td21 IBU//td//tr

    Brouwzaalrendement//td80,0 %//td//tr

    Kooktijd//td60 min.//td//tr


    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid//thIngrediënt//th

    35,00 l//tdWater uit Gr. Braamstraat + 0,50 g/10l Antioxin SBT//td//tr

    1,50 g//tdCaSO4//td//tr

    9,50 ml//tdMelkzuur//td//tr

    27,61 l//tdSpoelwater//td//tr


    Waterprofiel

  • Hallo iedereen.


    In de loop van deze week hoop een nieuw brouwsel te kunnen maken.

    Met de eerste twee brouwsels heb ik nog geen rekening gehouden met de ph.


    Maar met het volgende recept wil ik het wel eens proberen.

    Ik heb de waardes (van het leidingwater bekomen van de Watergroep) in de brewfather app ingegeven.


    Alleen is het nog Chinees voor me om te begrijpen wat ik moet doen om de waardes aan te passen.

    Mijn leidingwater heeft een ph van 5,97.


    Hieronder een printscreen van de app.

    Kan iemand me wegwijs maken ?


    Alvast

    bedankt.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Speidel BM 50 Profielinstellingen in de BrewfatherApp 7

      • JohnDQR
    2. Berichten
      7
      Views
      169
      7
    3. Serge

    1. Hoeveel mout gebruiken 20

      • MarkDK
    2. Berichten
      20
      Views
      702
      20
    3. MarkDK

    1. Brewfather aanpassen waarder ph 15

      • Ramgni
    2. Berichten
      15
      Views
      172
      15
    3. Tannhauser

    1. Grainfather G30 probleem 2

      • Jef Verbeelen
    2. Berichten
      2
      Views
      43
      2
    3. Jef Verbeelen

    1. Donker en zoet 8

      • Woodturner
    2. Berichten
      8
      Views
      199
      8
    3. Serge