Wie ben ik?

Stel jezelf even voor.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    1. vdbruben 52

      • vdbruben
    2. Berichten
      52
      Views
      4.3k
      52
    3. HermanH

    1. Hey, ik ben nieuw hier 49

      • Icebeard
    2. Berichten
      49
      Views
      2k
      49
    3. DeMeesterDieter

    1. Nieuw lid met enkele vragen! 45

      • koplamp
    2. Berichten
      45
      Views
      1.9k
      45
    3. w@lter

    1. beginnervraagjes 40

      • fly925
    2. Berichten
      40
      Views
      3.9k
      40
    3. Peter_VD

    1. Eric v B (ook) uit Venlo 39

      • Eric v B
    2. Berichten
      39
      Views
      2.7k
      39
    3. Eric v B

    1. geuze steken 36

      • t-quest
    2. Berichten
      36
      Views
      4.4k
      36
    3. w@lter

    1. Bijna nieuw... 35

      • John Vandekerckhove
    2. Berichten
      35
      Views
      3.6k
      35
    3. Ronnie

    1. A fresh start! 33

      • Archivaris
    2. Berichten
      33
      Views
      2.6k
      33
    3. Archivaris

    1. yoeri , nieuw hier 32

      • yoeri
    2. Berichten
      32
      Views
      2.6k
      32
    3. HermanH

    1. Hoi Pipeloi! 31

      • Loser
    2. Berichten
      31
      Views
      2.6k
      31
    3. Ronnie

    1. Zou ik eens mogen meebrouwen? 28

      • Mette
    2. Berichten
      28
      Views
      3.7k
      28
    3. Mette

    1. Nieuwe hobbybrouwer (in spé)- even voorstellen 27

      • Xpedite
    2. Berichten
      27
      Views
      5.4k
      27
    3. Xpedite

    1. Oli4 26

      • Steppenwolf
    2. Berichten
      26
      Views
      2k
      26
    3. springerke

    1. Gegroet 26

      • belgiumdiver
    2. Berichten
      26
      Views
      2.4k
      26
    3. Ronnie

    1. Even voorstellen: Guido 24

      • guidomarree
    2. Berichten
      24
      Views
      982
      24
    3. aatjebanaantje

    1. Eskil uit Venlo 23

      • Eskil
    2. Berichten
      23
      Views
      2.1k
      23
    3. w@lter

    1. Vers getapte beginner 22

      • MV-Aalst
    2. Berichten
      22
      Views
      1.6k
      22
    3. MV-Aalst

    1. 1ste brouwsel 21

      • Yvan
      • Yvan
    2. Berichten
      21
      Views
      1.2k
      21
    3. w@lter

    1. Hallo 20

      • De Carport
    2. Berichten
      20
      Views
      2.2k
      20
    3. w@lter

    1. Even voorstellen 20

      • SKullsmith
    2. Berichten
      20
      Views
      2.1k
      20
    3. bmattijs

Display Options

News

  • Even voorstellen. Ik kom uit Wervershoof een klein dorpje in West-Friesland. De streek zelf staat bekend om zijn grote bierconsumptie. Geen speciaalbier maar vooral pils. Mijn favoriete bieren zijn Paix Dieux en Karmeliet.


    Ik heb wat pannetjes waar ik op de ouderwetse manier mijn biertjes brouw. Gewoon met een pan op een gasvlam en een grote lepel om te roeren. Soms lukt het maar ook vaak niet. Omdat de Belgen het lekkerste bier ter wereld brouwen ben ik lid geworden van jullie forum. Hoop veel van jullie te leren.


    gr Richard

  • Dag allen,


    Na aanleiding van het steeds voorbij zien komen van interessante topics mijzelf toch maar eens geregistreerd. Ik kreeg namelijk geen bericht geopend zonder de melding dat het was verwijderd of verplaatst. Maar goed na registreren is dit nog steeds het geval...


    Wie weet wat er mis gaat of wat ik verkeerd doe?


    Heb dit verder met geen enkel ander forum.


    Gr. Jeroen


    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

  • Hi,


    Ik wil een quadrupel gaan brouwen, maar zit een beetje te sukkelen met mijn equimpent.

    Heb een ketel van max 17l en zeker tijdens de maisch voor zwaar bier zit ik rap met veel te veel mout en veel te weinig water.

    Daarom na veel gelezen te hebben denk ik er nu aan om 2x te maischen en daarmee zou ik dan toch een volle ketel met redelijk hoog start SG moeten kunnen hebben.


    Ik twijfel alleen nog of ik het wort wat ik van de eerste maisch aftap moet gebruiken tijdens de 2de maisch of dat dat juist nadelig zou zijn voor het rendement.


    Persoonlijk hou ik niet van gebrande mouten dus ik mik op een caramel/rozijnen smaak, mag best aan de zoete kant zitten.


    Hebben jullie tips op deze opzet voor recept? (Dus deze maisch ik in tweevoud alvorens te gaan koken)

    Geeft een beetje vertekend beeld daar de software dit niet kent.


    https://share.brewfather.app/4Ywz4E1uaK6est

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Wilderen goud 86

      • Koen Sels
    2. Berichten
      86
      Views
      2.8k
      86
    3. Koen Sels

    1. Richard uit Wervershoof 8

      • Richard
    2. Berichten
      8
      Views
      90
      8
    3. mbroek

    1. Eerste biertje - geen succes 48

      • tontin
    2. Berichten
      48
      Views
      631
      48
    3. w@lter

    1. 48 Something 24

      • w@lter
    2. Berichten
      24
      Views
      605
      24
    3. w@lter

    1. Reepten moutextract poeder 6

      • RolandF
    2. Berichten
      6
      Views
      151
      6
    3. MaJa